PL Topo 2013.30

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
1chrisdene
Nowy

Re: PL Topo 2013.30

Post autor: 1chrisdene »

Na karcie nie mam tego pliku , mogło go " zassać " wraz z usunięciem wersji 2013,2 ?
Jak go odzyskać ?
Dzieki za zainteresowanie :)
Azymut
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Azymut »

Samo to się nie zassało, pewnie był jeden klik za dużo. ;-)
Jeśli pozostała gdzieś kopia pliku UNL, to wystarczy go przywrócić na kartę. Jeśli nie ma takiej kopi, to jutro w godzinach pracy możemy go wygenerować i wysłać emailem.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Loccus79 pisze: ... w okolicach Trójmiasta ...
Dodam, że najnowsza edycja mapy "PL_Ścieżki" (publikacja zapewne za 2-3 dni) będzIe obejmowała m.in. TPK.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
jacze
Początkujący

Post autor: jacze »

widze ze po zalogowaniu do aktualizacji mapy PL TOPO pojawila sie promocja. EU TOPO calkowicie gratis:) yupii
Awatar użytkownika
Areczq
Początkujący

Post autor: Areczq »

Ja już nie bardzo rozumiem, czy w takim razie aktualizacja mapy jest już dostępna?
Ktoś pisze, że wgrywał wersję 2013.3 do odbiornika, co chyba jest równoznaczne z tym, że musiał ją w jakiś sposób zdobyć (może zaktualizować poprzez zakup?).
Dwa dni tego telefonowałem do Azymutu, poinformowano mnie, że w chwili obecnej nie ma możliwości zakupu aktualizacji i jeśli takowa będzie, otrzymam stosowne powiadomienie.
Powiadomienia oczywiście nie otrzymałem.

Arek
Na szlaku: GPSmap 62s + UMP pcPL + PL Topo
Na drodze: Mio P560 + Automapa 6.x + All POI Miplo.pl
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Przy założeniu że konto użytkownika jest aktywne przez rok od zakupu mapy (tego tak po prawdzie do końca nie wiem) oraz że mapa 2013.30, a także EU leży już na serwerze Azymutu, to dostęp do nowej wersji ma każdy kto ma aktywne konto, czyli każdy ... kupił mapę po 15 listopada 2012 roku.

Tak przynajmniej mi się wydaje.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Miszel
Bywalec

Post autor: Miszel »

Mam nadzieję, że poniższe wszystko wyjaśni:

Mnie samemu subskrypcja skończyła się 1 sierpnia, czyli dawno temu. Konto mam nadal aktywne, teraz już z informacją, że jest nowa wersja 2013.30. Nie ma oczywiście linku do niej, bo nie zapłaciłem.
Po dzisiejszym mailu do Azymutu otrzymałem następującą odpowiedź:
Aby przedłużyć subskrypcję na kolejny rok należy przelać na podane konto 68 zł (opłata roczna):
Azymut
ul Corazziego 4 lok. 12
00-087 Warszawa
Millennium Big Bank S.A.
17116022020000000010694069
Po dokonaniu przelewu proszę podać dane po których będziemy mogli zidentyfikować Pana konto na www.garminwpolsce.pl (mail, nr licencji, nazwisko)
Po otrzymaniu zaksięgowaniu kwoty na naszym koncie otrzyma Pan od nas mail z nowym plikiem gmapsupp.unl odblokowującym mapę, a na koncie mapy pojawi się link z plikiem mapy do pobrania.

Zrobiłem co trzeba i teraz czekam.
To tyle wyjaśnienia dla takich jak ja.... :)
Zdrówko,
Miszel
Monterra (+XRV750)
Loccus79
Początkujący

Post autor: Loccus79 »

GPS Maniak pisze:
Loccus79 pisze: ... w okolicach Trójmiasta ...
Dodam, że najnowsza edycja mapy "PL_Ścieżki" (publikacja zapewne za 2-3 dni) będzIe obejmowała m.in. TPK.
No to świetnie bo bardzo często w TPK obecne ścieżki powiedzmy delikatnie wyprowadzały na manowce hehe. a bardzo lubię latem pojeździć rowerem, np z Gdyni do Gdańska albo tym podobne. Super sprawa
P.S.
a gdzie jest dostępna ta mapa EU?? bo widzę reklamę a nie ma pliku.
Azymut
Bywalec
Kontakt:

Użytkownicy posiadający aktywne subskrypcje (przysługujące do roku czasu po zakupie mapy) zgodnie z wcześniejszym info z Garniaka, mogli mapę "PL Topo 2013.3" pobierać już od wtorku. Natomiast od dziś mogą przedłużać subskrypcje (wykupywać płatne aktualizacje) Ci użytkownicy, którym w międzyczasie wygasło prawo do darmowej rocznej aktualizacji. Można tego dokonać zarówno w Azymucie jak i w swoim sklepie, w którym dokonano zakupu mapy. Dziś także został wysłany newsletter, do tych zarejestrowanych użytkowników, którzy w czasie rejestracji wyrazili chęć otrzymywania takich informacji.
Mapa "PL Topo 2013.3" w wersji "fabrycznej" na karcie pamięci będzie udostępniona do sprzedaży w przyszłym tygodniu i będzie to pierwsza edycja mapy do której będzie dołączona dodatkowa mapa Europy "EU Topo 2013.3". Mimo dużej wartości dodanej, cena mapy "PL Topo" się nie zmienia (czyli mapę Europy dokładamy całkowicie za darmo). To nieznaczne opóźnienie sprzedaży mapy "PL Topo 2013.3" na karcie w stosunku do ukazania się mapy na stronie aktualizacji, spowodowane jest wyłapaniem potrzeby dokonania małej poprawki w mapie "EU Topo". W momencie dokonania tej zmiany, mapa "EU Topo" pojawi się na stronie aktualizacji i będzie można ją wówczas pobierać poprzez konto użytkownika tak samo, jak pobiera się aktualizacje mapy Polski.
Loccus79
Początkujący

Post autor: Loccus79 »

Podziękowania za informacje.
etrex Legend, etrex 20
Obrazek
Azymut
Bywalec
Kontakt:

PS.
Procedura udostępniania płatnych aktualizacji mapy wygląda następująco:
1. Użytkownik mapy powinien posiadać zarejestrowane konto na stronie http://www.garminwpolsce.pl
2. Zamawiając zakup aktualizacji użytkownik podaje dealerowi adres email przypisany do jego konta użytkownika oraz podaje zapisany tam numer licencji + uiszcza opłatę 68 zł.
3. Po pozytywnej weryfikacji zgodności otrzymanych danych, Azymut przedłuża na koncie użytkownika o rok prawo do pobierania aktualizacji oraz wysyła na email użytkownika wraz z instrukcją nowy plik UNL, odblokowywujący cztery kolejne edycje mapy. Od tego momentu użytkownik może już automatycznie pobierać przez rok nowe aktualizacje zarówno mapy "PL Topo" jak i "EU Topo".
klimkr
Bywalec

Post autor: klimkr »

A można zrobić przelew do Azymutu jak to opisał Miszel:
Miszel pisze:Mam nadzieję, że poniższe wszystko wyjaśni:
czy trzeba drałować na Corraziego/do dealera?
Rysiek
eTrex Touch 35t, PL Topo 2016
Zbyszekk
Początkujący

Post autor: Zbyszekk »

jacze pisze:widze ze po zalogowaniu do aktualizacji mapy PL TOPO pojawila sie promocja. EU TOPO calkowicie gratis:) yupii
A ja po zalogowaniu widzę tę promocję ale za cholerę nie mogę znaleźć linku do niej. Udało mi się ściągnąć PLTopo 2013.3 ale tej mapy nie mam...

P.S. Datę zakupu mam : 2013-02-07
Wojtek Szydlowski
Garniak
Been thanked: 6 times

Post autor: Wojtek Szydlowski »

klimkr pisze:czy trzeba drałować na Corraziego/do dealera?
Wygląda na to, że nie trzeba drałować, cytuję Azymut:
Azymut pisze:Po dokonaniu przelewu proszę podać dane po których będziemy mogli zidentyfikować Pana konto na http://www.garminwpolsce.pl (mail, nr licencji, nazwisko)
Po otrzymaniu zaksięgowaniu kwoty na naszym koncie otrzyma Pan od nas mail z nowym plikiem gmapsupp.unl odblokowującym mapę, a na koncie mapy pojawi się link z plikiem mapy do pobrania.
GPSMap H1 + Forerunner 965
Azymut
Bywalec
Kontakt:

Zbyszekk pisze:
jacze pisze:widze ze po zalogowaniu do aktualizacji mapy PL TOPO pojawila sie promocja. EU TOPO calkowicie gratis:) yupii
A ja po zalogowaniu widzę tę promocję ale za cholerę nie mogę znaleźć linku do niej. Udało mi się ściągnąć PLTopo 2013.3 ale tej mapy nie mam...
Tak jak napisałem wyżej - mapa "EU Topo" pojawi się do pobrania ze strony po dokonaniu małej poprawki.
klimkr pisze:czy trzeba drałować na Corraziego/do dealera?
W celu zakupu aktualizacji nie ma potrzeby dokonywania fizycznej wizyty w punkcie sprzedaży, można to załatwić tak jak to już zostało przytoczone wyżej, także przez internet (na dziś składając zamówienie emailem). W przyszłym tygodniu w naszym internetowym sklepie detalicznym http://www.eazymut.pl pojawi się możliwość dokonania zakupu aktualizacji poprzez zwykłe dodanie towaru do koszyka, w polu "uwagi" trzeba będzie dodać jedynie dodatkowe informacje jak email z konta użytkownika i numer licencji. Inni dealerzy zapewne zrobią podobnie, stąd zakup aktualizacji nie powinien być uciążliwy.
Zablokowany