Edge 800 - pierwsze wrażenia i testy.

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
siwy1974
Początkujący

Re: Edge 800 - pierwsze wrażenia i testy.

Post autor: siwy1974 »

Witam

Testuję nowego Edge 800 Bundle i mam problem z odczytaniem śladu i danych treninu w BaseCamp. Aplikacja pokazuje "brak zapisanych śladów", ktoś wie dlaczego?

Pozdrawiam
Pozdrawiam
siwy1974
Początkujący

daijvid pisze:http://www.ontech.pl/product-pol-62263- ... uropa.html - opinie o sklepie różne
A jakiej wielkości karty pamięci to obsługuje? Bo tego akurat jakoś nie mogę znaleźć.
Witam
Mam w Edge 800 kartę Pqi 16GB Class 10 i działa bez problemu, urządzenie widzi całą pojemność, załadowałem tam widoki BirdsEye i nawet szybko chodzi.
P.S.
Jak ktoś ma problemy lub pytania odnośnie sklepu powyżej, służę pomocą, pracuję tam....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
miecho
Bywalec

Post autor: miecho »

Bo BaseCamp nie obsługuje plików fit. Użyj Garmin Training Center, albo Garmin Connect żeby odczytać ślad. Możesz później zapiać ślad w formacie akceptowanym przez BaseCamp.
LeCH
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
siwy1974
Początkujący

miecho pisze:Bo BaseCamp nie obsługuje plików fit. Użyj Garmin Training Center, albo Garmin Connect żeby odczytać ślad. Możesz później zapiać ślad w formacie akceptowanym przez BaseCamp.
Dziękuję, dam znać czy poszło.

Pozdr
Pozdrawiam
daijvid
Początkujący

Post autor: daijvid »

miecho pisze:Bo BaseCamp nie obsługuje plików fit.
Czyli to tłumaczy, że próbuję znaleźć coś do edycji waypointów i nie mogę. Czyli wysyłam z BC waypointy do egde i jak chce sobie później coś z nimi zrobić to już tylko z urządzenia ( co jest strasznie nie wygodne ). A może mieć waypointy w BC i kasować te z edge i wysyłać za każdym razem na nowo? I z tego co zauważyłem to nie są wczytywane te z karty tylko te z urządzenia... pech.
Tylko jak je wyeksportować z urządzenia ( jak podczas przejażdżki jakieś sobie dodam )? ( garminconnect czyta tylko aktywności )
daijvid
Początkujący

Jak wam trzyma bateria? Bo u mnie po jakiejś 1,5 godziny zostaje tyko 70-75%. To by oznaczało, że może dociągnie do 6 godzin.
Podświetlanie mam wyłączone, może przez to, że podłączone mam sensory prędkości/kadencji/serca? One tak żrą?
Azymut
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Azymut »

popej pisze:Nadaj jest mniej więcej tak samo, tylko teraz Garmin UK rozmawia z Tobą po polsku, po czym prosi, żebyś przesłał odbiornik do Excela :)
Excel serwisował odbiorniki do końca 2010 roku, obecnie robi to samodzielnie Garmin Polska w Al. Jerozolimskich w Warszawie.
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Post autor: Bogna »

Azymut pisze:obecnie robi to samodzielnie Garmin Polska w Al. Jerozolimskich w Warszawie.
Potwierdzam - sama na początku obecnego (aD 2011) korzystałam z ich warszawskiego serwisu. :D
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
siwy1974
Początkujący

Bogna pisze:
Azymut pisze:obecnie robi to samodzielnie Garmin Polska w Al. Jerozolimskich w Warszawie.
Potwierdzam - sama na początku obecnego (aD 2011) korzystałam z ich warszawskiego serwisu. :D
Witam
Ja też korzystałem 2x, odesłali oba urządzenia nie naprawione, twierdząc że to wina map.... Wysłałem ponownie, dam znać co dalej.

Pozdr.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mariusz65
Radny
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Mariusz65 »

A jakich map używasz?
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
siwy1974
Początkujący

Witam
CN 2011.30, Topo Polska 2010, warstwice i UMP. Problem już rozwiązany, wymienili na nowy Colorado 300 - super....
Więc serwis działa ok, polecam.

Nowa sprawa to wyświetlacz do Vista, Klient rozbił - potrzebuję, a serwis nie ma, gdzie można kupić??

Dziękuję
Pozdr
Pozdrawiam
siwy1974
Początkujący

daijvid pisze:Jak wam trzyma bateria? Bo u mnie po jakiejś 1,5 godziny zostaje tyko 70-75%. To by oznaczało, że może dociągnie do 6 godzin. Podświetlanie mam wyłączone, może przez to, że podłączone mam sensory prędkości/kadencji/serca? One tak żrą?
Witam
Bez podświetlenia, przy dwóch czujnikach działa około 12 godzin.

Pozdr
Pozdrawiam
daijvid
Początkujący

Właśnie też mi tak "długo" zaczęło działać. Nie wiem gdzie był problem wcześniej.
Pełne podświetlenie + 3 czujniki -> 5,5 - 6 godzin
Brak podświetlenia + 3 czujniki -> około 11 godzin ( trochę ponad ).
Wczoraj test w terenie -> 2,5 godziny przy temperaturze około 0 stopni + 3 czujniki zeżarło jakieś 25% -> czyli do 10 by dociągnął ( a chłodnawo było ).

A jak wam pokazuje temperaturę? Bo mam wrażenie, że dodaje jakieś 3 - 5 stopni ( nie świeci na niego słońce :) ).
siwy1974
Początkujący

Gdzie on pokazuje temperaturę, nie mogę tego znaleźć?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2011, 11:12 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Unikajmy pełnego cytowania postów poprzedzających - cytat skasowany.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
szy
Bywalec

Post autor: szy »

Gdzie chcesz. Wybierz pole z temperaturą na wybranym ekranie.

Szy.
Obrazek
Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce i w Europie
Obserwuj na Facebooku i na Instagramie
ODPOWIEDZ