O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Rzeczywiście jest joy, ale komu on przeszkadza? Bynajmniej mnie nie. Przyzwyczaiłam się. Ale jest jeden szkopuł, niestety... . Za wiele szczęścia byłoby naraz (mam na myśli 30-taka - chociaż ten sam szkopuł akurat wszystkich 3 odbiorników tyczy). Otóż ten joy znajduje się nie po tej... właściwej stronie . Próbuję z moją Vistą i jak byk wychodzi mi na to, że zasłonię sobie połowę ekranu sięgając kciukiem lewej ręki (wiadomo, żem szmaja vel mańkut) do niego . Prawa dłoń odpada, bo się w niej sprzęt jakoś nie układa. Czyli póki co się nie napalam... Spokojnie sobie poobserwuję te nówki .
PS. Casthor też mi te zimne, "bezpciowe" nazwy: 10, 20, 30 - ni w ząb nie pasią.
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 UMP, Navigator
Qrde zachorowałem... Na szczęście mam Viste HCx do opchnięcia. Prawie nówka, po gumowej wymianie u Garmina
Po pierwszych oględzinach w nowej serii na obudowie nie widzę ikonki kompasu oraz strzałki i kreski do Sight 'N Go.
Dobrze, że drukiem opisali klawisz do podświetlania ekranu.
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Interesujące jednak czy obecnie przeglądanie mapy będzie możliwe we wszystkich kierunkach, w tym po ukosie.
Firmware zapewne identyczny z serią 62...
czyli...
wodzirej pisze:...na obudowie nie widzę ikonki kompasu oraz strzałki i kreski do Sight 'N Go.
przedzieranie się przez menu w celu obsługi kompasu
Ciekawe czy będzie szybki dostęp do "Ostatnio znalezionych"...
Marko pisze:Firmware zapewne identyczny z serią 62...
Jakoś w dostępnych informacjach nie ma ani słowa o Custom maps i Birdseye a wyświetlacz ma mieć rozdzielczość tylko 128x160 pixeli http://www.garminonline.de/common/pdf/p ... e_2011.pdf.
Chyba trzeba będzie poczekać na eTrexa 40...
Jeśli nie ma custom maps, to po co on komu? W okrojonej wersji oprogramowania i z wyświetlaczem niskiej rozdzielczości, to wręcz krok wstecz.
Może dla ludzi niezbyt zasobnych, szukających PIERWSZEGO gps, taki zakup ma sens, ale dla dotychczasowych Hcx-owców - chyba nie ...
yacca pisze:Jeśli nie ma custom maps, to po co on komu?
A po co komu CustomMaps? Zwłaszcza gdy mieszka w USA i ma na pokładzie wektorówkę US_Topo 24k?
A tak szczerze mówiąc, to od czasu kiedy kupiłem 62ST, to w terenie (nie za biurkiem) włączyłem CustomMaps jeden raz. Ale nie dlatego że potrzebowałem. Lecz dlatego, aby Popejowi i Nicramowi pokazać na mapie Pogórza Przemyskiego (a spotkaliśmy się w Bydgoszczy ) że taka funkcja nawet działa
Szczególnie ciekawe perspektywy rysują mi się przed "10" - reinkarnowany Etrex H z joyem i USB nabierałby sensu! Gdyby jeszcze znieśli ograniczenia w długości nazw waypointow, a tutejsza cena orbitowała wokół 300 zł., to pisałbym się na ten sprzęcik już dzisiaj