sposób zachwalania sprzedawanych przez dystrybutora produktów
sposób zachwalania sprzedawanych przez dystrybutora produktów
OT
Po przejrzeniu kilku aukcji, zawłaszcza dotyczących urządzenia GR-260 a także Sportivy, uważam, że sposób zachwalania sprzedawanych
przez dystrybutora produktów, jest nie godny solidnej firmy.
Taki sposób zachwalania sprzedawanych przez siebie produktów nie ma miejsca, nawet na bazarach.
andrzej
Po przejrzeniu kilku aukcji, zawłaszcza dotyczących urządzenia GR-260 a także Sportivy, uważam, że sposób zachwalania sprzedawanych
Taki sposób zachwalania sprzedawanych przez siebie produktów nie ma miejsca, nawet na bazarach.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
Re: Screeny z oprogramowania TWONAV i map z zestawu.
@Asandrzej
Warto porównać jak ten sam produkt sprzedaje się zagranicą, np. w Niemczech (Variotec)...
Warto porównać jak ten sam produkt sprzedaje się zagranicą, np. w Niemczech (Variotec)...
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
@ MarkoMarko pisze:@Asandrzej
Nie zrozumiałeś, przejrzyj Allegro.
Przecież wyraźnie napisałem, że chodzi o sposób a nie o sprzęt.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
- Marko
- Garniak
@asandrzej
Nadal na allegro kłamią o 30 godz. czasie pracy Sportivy
Nadal na allegro kłamią o 30 godz. czasie pracy Sportivy

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 15:16 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
Co przez to rozumiesz?asandrzej pisze:Po przejrzeniu kilku aukcji, zawłaszcza dotyczących urządzenia GR-260 a także Sportivy, uważam, że sposób zachwalania sprzedawanych
@ Marko
Jeszcze raz napiszę, że nie chodzi o sprzęt,
przeczytaj tytuły aukcji.
--------------------------------------------------------
Jeżeli nie widzisz w tym niczego nieodpowiedniego,
to widocznie ja jestem starej daty i mam inne zasady.
andrzej
Jeszcze raz napiszę, że nie chodzi o sprzęt,
przeczytaj tytuły aukcji.
--------------------------------------------------------
Jeżeli nie widzisz w tym niczego nieodpowiedniego,
to widocznie ja jestem starej daty i mam inne zasady.
andrzej
- Marko
- Garniak
@Andrzej
Pisz jaśniej...
Pisz jaśniej...
Co tu pisać jaśniej, przeczytaj tytuł aukcji, urządzenia GR-260,Marko pisze:@Andrzej
Pisz jaśniej...
jeżeli uważasz, że jest to w porządku, to trudno.
andrzej
@Marko: Chodzi o aukcje które mają w tytule GR-260 i Garmin oraz Sportiva i Garmin.
@ Spider
Żeby było jaśniej niż napisałeś , pozostaje tylko wstawić scren z opisem,
ale kto nie widzi, to i nie zobaczy, że tak nie postępują poważne firmy.
andrzej
Żeby było jaśniej niż napisałeś , pozostaje tylko wstawić scren z opisem,
ale kto nie widzi, to i nie zobaczy, że tak nie postępują poważne firmy.
andrzej
W tym problem?GR-260 - WIĘCEJ NIŻ GARMIN ETREX H - GWARANCJA FV
- Marko
- Garniak
@Asandrzej
Pisz jaśniej, to nie będzie niepotrzebnych dyskusji i wątków-tasiemców na Garniaku.
Pisz jaśniej, to nie będzie niepotrzebnych dyskusji i wątków-tasiemców na Garniaku.
Jak mówisz, pisz jaśniej, to piszę,Marko pisze:@Asandrzej
a wątek tasiemcowy tworzy się, nie z tego powodu, napisałem dość jasno a Spider, to doprecyzował.
Dobre, może nie pisane zasady i zwyczaje współistnienia firm na rynku pozwalają na reklamowanie i subiektywną ocenę produktu przez producenta czy dystrybutora,
ale ocena swojego produktu kończy się przed porównanie z innym producentem wymieniony z nazwy, od porównań produktów są niezależni eksperci.
Czy widziałeś/słyszałeś reklamę producenta/dystrybutora, że samochód Audi, jest tak samo dobry jak Mercedes a my, (czyli Audi) dodajemy jeszcze klimę, gratis.
Nie wiem, może nie widziałeś reklam w TV, ale nawet w reklamach proszku do prania czy płynu do mycia naczyń, te zasady są przestrzegane.
Najdalej idący porównanie z innym produktem, oczywiście niewymienionym z nazwy producentem jest tekst, „ nasz proszek wypierze tyle prania, co pięć proszków innego producenta”,
jeżeli jest to reklama wizualna najczęściej jest prezentowane opakowanie w neutralnych kolorach, lub pokazane jak szybko ubywa płyn do mycia naczyń,
innego producenta z butelki o neutralnych kolorach nie sugerujących jakiegokolwiek producenta, takie są zasady, takie zasady obowiązują w handlu,
czyli na bazarach też, tylko co już handlowiec szepcze na ucho klientowi, to już sprawa klienta i sprzedającego, w to nikt nie wnika.
Oficjalne, publiczne porównane swojego produktu z produktem innego producenta wymienionym z nazwy jest nie na miejscu, dlatego uważam,
że użycie takich sformułowań przez dystrybutora, w tytule aukcji jest złamaniem tych zasad.
Nawet, takie sformułowanie „ HIT ! TwoNav Sportiva-Hiszpański Garmin Oregon” nie powinno być użyte.
Inaczej będzie traktowana osoba prywatna, która umieści w treści opisu aukcji, porównania nawet z wymienieniem nazw producentów,
to jest dopuszczalne, choć też, nie jest, to mile widziane.
andrzej
Edit: może jeszcze brakuje jakiejś litery , dopatrzyłem się ze brakuje k.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 19:01 przez asandrzej, łącznie zmieniany 2 razy.
- Marko
- Garniak
@Asandrzej
No i wszystko jasne!
Nie jestem specjalistą od marketingu, ale przyznaję Ci rację.
Na marginesie, polski dystrybutor od początku prowadzi trudną do zaakceptowania akcję marketingową, za co zostal już nie raz skrytykowany na Forum.
Zwłaszcza szkoda (dla marki), że w tych porównaniach Garmin-TwoNav brakuje obiektywizmu, bo bycie numerem "dwa" na rynku, wcale nie przynosi hańby TwoNav, co widać np. na poniższym zdjęciu...

Źródło: http://bb.ttqv.com/46171-mit-der-enduro ... post237308
No i wszystko jasne!

Nie jestem specjalistą od marketingu, ale przyznaję Ci rację.
Na marginesie, polski dystrybutor od początku prowadzi trudną do zaakceptowania akcję marketingową, za co zostal już nie raz skrytykowany na Forum.
Zwłaszcza szkoda (dla marki), że w tych porównaniach Garmin-TwoNav brakuje obiektywizmu, bo bycie numerem "dwa" na rynku, wcale nie przynosi hańby TwoNav, co widać np. na poniższym zdjęciu...

Źródło: http://bb.ttqv.com/46171-mit-der-enduro ... post237308
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 5 times
Nie rozumiem czemu się dziwisz! Chyba rzadko robisz zakupy na Alledrogoasandrzej pisze:Oficjalne, publiczne porównane swojego produktu z produktem innego producenta wymienionym z nazwy jest nie na miejscu
...
takie sformułowanie „ HIT ! TwoNav Sportiva-Hiszpański Garmin Oregon” nie powinno być użyte.

To powszechnie stosowany na Allegro proceder (niezgodny z zasadami i regulaminem Allegro), który nazywa się "manipulacja słowami kluczowymi".
Przy każdej aukcji jest opcja "zgłoś naruszenie zasad" wystarczy to zgłosić i aukcja powinna zostać usunięta przez pracownika Allegro.
Nie ma to nic wspólnego z konkretną marką i jest stosowane nagminnie w portalach aukcyjnych. Jest to tylko i wyłącznie nieuczciwość sprzedających!
Na przykład ktoś sprzedaje spodnie marki "krzak" i w tytule lub opisie (w wyszukiwarce jest opcja "szukaj również w opisie") aukcji dodaje słowa: "identyczne jak Levi's" lub "zupełnie jak Wrangler"
Osoby które w wyszukiwarkę Allegro wpiszą te właśnie znane marki, w wynikach wyszukiwania będą miały również aukcje spodni firmy "krzak"

Sprzedający liczy, że ktoś kto wpisze Oregon lub Garmin może się dowie, że istnieje coś takiego jak Sportiva i jednak się skusi aby ją kupić

Nie dotyczy to tylko Sportivy ponieważ jest to procedura bardzo powszechna na Allegro i wkurzająca dla osób szukających konkretnego przedmiotu, konkretnej marki, bo daje dużo spamu w wynikach wyszukiwania.
Swego czasu kolekcjonowałem stare aparaty fotograficzne i zawsze wkurzało mnie gdy np. na hasło "Leica" wyskakiwały wszystkie radzieckie Zorki i Fedy

Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/