Co prawda nie wgrywałem POI lecz całą mapę UMP-PL, ale i ona nie była widoczna. Pomógł dopiero sposób podany przez Ciebie z eksportem mapy na kartę umieszczoną w czytniku. W katalogu Garmin na karcie mam teraz tylko jeden plik gmapsupp.img. Oczywiście POI nie wyświetla na mapie, ale są dostępne w opcji "Punkty szczególne". Wielkie dziękibeetle-m pisze:Jeśli plik z POI wgrany na kartę SD umieszczoną w nuvi nie jest widziany przez urządzenie (i o takiej sytuacji piszesz) to potwierdzam, że mam to samo.
Nadal jednak karta umieszczona w nuvi zachowuje się dosyć dziwnie. Plików na niej umieszczonych w żaden sposób nie można kopiować/przenosić. Próba usunięcia pliku czy mapy powoduje, że winda wyświetla komunikat o braku dostępu do pliku. Natomiast jeżeli jakiś plik usunę programem do obsługi plików (WinCom) to owszem plik jest usunięty, ale nadal pozostaje na karcie jego nazwa, a wielkość pliku ma wartość 0. I to niezależnie czy robię to w nuvim czy w czytniku. Zdjęć umieszczonych na karcie nuvi też nie obsługuje. Po uruchomieniu przeglądarki zdjęć najpierw wyświetla miniaturki wszystkich fotek z katalogu Pictures na dysku Garmin, potem próbuje wyświetlić te z karty. Ale zamiast miniaturek wyświetla białe ikonki bez możliwości zobaczenia zdjęć. Chciałem przenieść mapy i zdjęcia na kartę, aby zwolnić nieco miejsca na dysku Garmin, lecz widzę, że z tym nuvik ma problemy
A co do "Off Road". Potwierdzam, że miałem to samo i to w trakcie normalnej nawigacji. Droga krajowa, trasa kilkanaście kilometrów.