Adrian, kłaniam się.
Sytuacja jest typowa. Właśnie stałem się posiadaczem 62s... i mam delikatnie rzecz ujmując zamęt w głowie, bo mierzę się z wątkami forum od kilku dni... dość bezskutecznie... niewiele pojmuję. Wiem, że zadawanie pytań, które już sto razy zostały zadane nie jest w dobrym tonie, więc będę starał się tego nie robić bez szukania nieco wcześniej, jednak już teraz wiedzę, że najczęściej po prostu nie rozumiem odpowiedzi (za wysokie progi). Wcześniej używałem eTrexa H i wszystko było proste jak sznurek w kieszeni, jednak zachciało mi się map... Pozwolicie, że kiedy stanę przed barierą nie do pokonania, zapytam? Z góry dziękuję.
Pytanie nr 1 - zapewne banalne.
Rozumiem, że jeśli przeniosę na kartę SD w urządzeniu (SD czy na nośnik pamięci - jakikolwiek jest - w samym urządzeniu, to wszystko jedno?) plik z rozszerzeniem .img, ten plik będzie widoczny jako mapa. Nie muszę z nim nic więcej robić (powiedzmy, że go ściągnąłem z sieci), używać żadnego dodatkowego oprogramowania, którego jeszcze nie znam - nic poza przeciągnięciem myszką na nośnik (ten czy tamten w urządzeniu), niczego w ten sposób nie zepsuję...
(z pewnością będę pytał o pliki z innymi tajemniczymi rozszerzeniami, a z którymi nie wiem co zrobić, ale o tym potem...).
Z góry dzięki i przepraszam ale muszę zacząć od przedszkola.