O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Co prawda używam feniksa głównie do rejestracji aktywności sportowych, ale fajnie by było zamontować mapy, (dobra opcja przy śledzeniu pozycji w czasie lotu samolotem), ale plik z centralną Europą ma 98 MB, a pojemność feniksa 20. NIe mam pojęcia jak to można podzielić na macu?. Wdzięczny będę za wszelką pomoc.
Tak teoretycznie to powinieneś zainstalować programy Garmina - BaseCamp, MapManager czy co tam jeszcze Garmin daje, ściągnąć mapę, zainstalować ją i wysyłać kawałki do zegarka przy pomocy BaseCamp czy MapInstall.
To jest trochę pokręcone, programem do wysyłania map jest MapInstall ale BaseCamp to ukrywa. Pod Windows MapInstall jest uruchamiany poprzez kliknięcie prawym klawiszem w urządzenie na zakładce z lewej strony ("feniks" na Twoim obrazku) i wybór opcji "zainstaluj mapy w urządzeniu". Co się dzieje pod Mac OS, trudno mi zgadnąć, chyba uruchomiłeś transfer waypointów.
Poszerzyłem obszar map na wszystkie dane OSM. Czyli mamy teraz mapę całego Świata, z czego kawałeczek można załadować do zegarka
Całość danych mapowych to ok 3.3GB podzielone na ponad 2800 kawałków.
Podczas instalacji map dla fenixa pobranych z Popej'owej strony napotykam na problem. Po kliknieciu w ikonę "install_EuropeC_v3.bat" otrzymuję komunikat jak poniżej i oczywiście mapy się nie instalują.