route z MapSource do SmartComGPS - nie otwiera sie

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
dawidsadd
Początkujący

route z MapSource do SmartComGPS - nie otwiera sie

Post autor: dawidsadd »

Czesc.

Zainteresowalem sie programami z tematu i teraz chcialbym aby wspolpracowaly ze soba w bliższy taki oto sposób:

w GPMapa5.0 Demo tworze sobie trase (route tool) którą zapisuje do pliku 'trasa.gdb' a nastepnie za pomoca programu G7toWin dalej do formatu
'trasa.plt' po to by w koncu taka trase otworzyc w programie SmartComGPS na telefonie. Niestety trasa nie otwiera sie.

Na razie doszedłem do tego że potrawię otworzyć w telefonie zapisane Tracki (track draw) w MapSource, ale rysowanie trasy za pomocą trackow po krętej drodze jest raz że niedokładne bo trzeba mniec mape w max zoom a dwa po prostu zajmuje dużo czasu.

Proszę o pomoc

Dziekuje
Dawid

p.s.
czym sie rozni trasa od śladu, bo mam wrażenie że to samo ale w programie MapSource niby inne są narzędzia do tego ?.
frasun
Radny

Re: route z MapSource do SmartComGPS - nie otwiera sie

Post autor: frasun »

dawidsadd pisze:w GPMapa5.0 Demo tworze sobie trase (route tool) którą zapisuje do pliku 'trasa.gdb' a nastepnie za pomoca programu G7toWin dalej do formatu
'trasa.plt' po to by w koncu taka trase otworzyc w programie SmartComGPS na telefonie. Niestety trasa nie otwiera sie.
Trasa wg. Garmina, to zbiór punktów: start - stop, ewentualnie punkty pośrednie. Na tej podstawie odbiornik wylicza trasę przy użyciu dostępnej mapy. Musisz rysować tracki, bo trasy Ci niestety nie pomogą.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
dawidsadd
Początkujący

Re: route z MapSource do SmartComGPS - nie otwiera sie

Post autor: dawidsadd »

frasun pisze:
dawidsadd pisze:w GPMapa5.0 Demo tworze sobie trase (route tool) którą zapisuje do pliku 'trasa.gdb' a nastepnie za pomoca programu G7toWin dalej do formatu
Trasa wg. Garmina, to zbiór punktów: start - stop, ewentualnie punkty pośrednie. Na tej podstawie odbiornik wylicza trasę przy użyciu dostępnej mapy. Musisz rysować tracki, bo trasy Ci niestety nie pomogą.
Pozdrawiam,
Czesc !

Powalczyłem chwile z przenoszeniem trackow i route'ow (GPMapa) do formatu plt i dalej do SmartComGPS. Pomogły mi programy ze strony gpsmaniaka! m.in. gpsbabel.

Dzieki.
Pozdrawiam Was

p.s.
W SmartCom mozna podpiąć tylko raster.
ODPOWIEDZ