Czesc.
Zainteresowalem sie programami z tematu i teraz chcialbym aby wspolpracowaly ze soba w bliższy taki oto sposób:
w GPMapa5.0 Demo tworze sobie trase (route tool) którą zapisuje do pliku 'trasa.gdb' a nastepnie za pomoca programu G7toWin dalej do formatu
'trasa.plt' po to by w koncu taka trase otworzyc w programie SmartComGPS na telefonie. Niestety trasa nie otwiera sie.
Na razie doszedłem do tego że potrawię otworzyć w telefonie zapisane Tracki (track draw) w MapSource, ale rysowanie trasy za pomocą trackow po krętej drodze jest raz że niedokładne bo trzeba mniec mape w max zoom a dwa po prostu zajmuje dużo czasu.
Proszę o pomoc
Dziekuje
Dawid
p.s.
czym sie rozni trasa od śladu, bo mam wrażenie że to samo ale w programie MapSource niby inne są narzędzia do tego ?.
route z MapSource do SmartComGPS - nie otwiera sie
Re: route z MapSource do SmartComGPS - nie otwiera sie
Trasa wg. Garmina, to zbiór punktów: start - stop, ewentualnie punkty pośrednie. Na tej podstawie odbiornik wylicza trasę przy użyciu dostępnej mapy. Musisz rysować tracki, bo trasy Ci niestety nie pomogą.dawidsadd pisze:w GPMapa5.0 Demo tworze sobie trase (route tool) którą zapisuje do pliku 'trasa.gdb' a nastepnie za pomoca programu G7toWin dalej do formatu
'trasa.plt' po to by w koncu taka trase otworzyc w programie SmartComGPS na telefonie. Niestety trasa nie otwiera sie.
Pozdrawiam,
Re: route z MapSource do SmartComGPS - nie otwiera sie
Czesc !frasun pisze:Trasa wg. Garmina, to zbiór punktów: start - stop, ewentualnie punkty pośrednie. Na tej podstawie odbiornik wylicza trasę przy użyciu dostępnej mapy. Musisz rysować tracki, bo trasy Ci niestety nie pomogą.dawidsadd pisze:w GPMapa5.0 Demo tworze sobie trase (route tool) którą zapisuje do pliku 'trasa.gdb' a nastepnie za pomoca programu G7toWin dalej do formatu
Pozdrawiam,
Powalczyłem chwile z przenoszeniem trackow i route'ow (GPMapa) do formatu plt i dalej do SmartComGPS. Pomogły mi programy ze strony gpsmaniaka! m.in. gpsbabel.
Dzieki.
Pozdrawiam Was
p.s.
W SmartCom mozna podpiąć tylko raster.