O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Witam Was, mam pytanie czy jak połącze kabel USB z adapterem od xperii to mogę bezpiecznie ładować swojego garmina bezpośrednio z gniazdka ? ( posiadam Baterie Garmin NiMH battery Pack )
Parametry adaptera. Charger EP800,
type: AC 0300 EU
Input" 100-240 VAC 300mA
50-60Hz
Output: 5.0 VDC 850mA
Chodzi Tobie o podłączenie odbiornika Oregon 6x0 z zastosowaniem Battery Pack ?
Według mojej wiedzy przy zastosowaniu wskazanego adaptera do ładowania uzyskasz
uruchomienie odbiornika z zewnętrznego zasilania, ale nie uzyskasz ładowania Battery Pack.
Posiadam Garmin GPSmap 64S i chciałbym naładować go za pomocą gniazdka w ścianie a nie przez usb przy użyciu komputera. Mam kabel z zestawu Mini USB z przejściem w zwykłe USB. Chodzi mi o to czy podpinając adapter od Xperii naładuje garmina.
Ratownik10 pisze: Chodzi mi o to czy podpinając adapter od Xperii naładuje garmina.
Nie mogę z całą pewnością powiedzieć czy przy zastosowaniu tego adaptera nastąpi ładowanie
w odbiorniku GPS 64, sądzę, że nie nastąpi. Adapter, który posiadasz według mnie generuje zbyt mały prąd.