Wycinanie mapy w promieniu 10km od/wzdluz calej trasy - ?

O narzędziach do tworzenia własnych map, takich jak MapEdit czy cGPSmapper, a także o serwisach udostępniania, wymiany i przetwarzania danych geograficznych takich jak MapCenter, OpenStreetMap czy SDD (SRTM). Ogólnie, o wszystkim co związane z radością UMPowania.
dawidsadd
Początkujący

Wycinanie mapy w promieniu 10km od/wzdluz calej trasy - ?

Post autor: dawidsadd »

Witam

Moze byc z wektorowki, rastra byle sie dalo.
Trasa ma ok 45km a mnie interesuje tylko to co w okolo niej jest w zasiegu wzroku czyli do 10km.

Czasem zdarza sie wyjsc na jakis punkt widokowy (zasieg >10km) ale bardziej przydatne jest to obok jakiej wioski jestem w poblizu gdy bedzie trzeba podjac decyzje o skonczeniu drogi w danej chwili i kierowac sie do wsi w poszukiwaniu stodoly na nocleg. Po za tym mapy papierowe to podstawa.

Po co ?
Taki wycinek mapy mniej waży, a planuje tez jakies tygodniowe wypady.
Na dzien dzisiejszy dysponuje tym co mam (maly koszt) czyli zewnetrzny gps plus symbian w ustawieniu offline , a że pokochalem technologie gps to przyjemnie logowac sie w tracku na czas podróży.

Dziekuje
Pozdrawiam
Dawid
wojtek
Moderator

Re: Wycinanie mapy w promieniu 10km od/wzdluz calej trasy -

Post autor: wojtek »

dawidsadd pisze:Moze byc z wektorowki, rastra byle sie dalo.
Trasa ma ok 45km a mnie interesuje tylko to co w okolo niej jest w zasiegu wzroku czyli do 10km.
.....
Na dzien dzisiejszy dysponuje tym co mam (maly koszt) czyli zewnetrzny gps plus symbian
.....
Czyli tak naprawdę szukasz rastra, zgadza się?
Przejrzyj wątek:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1621
Poza tym nie bardzo wiem co Ciebie ogranicza, jeśli wielkość plików (pamięc telefonu) to raster jaki by nie był nie jest rozwiązaniem.
Zasadniczo mógłbyś na Symbianie użyć map wektorowych garmina instalując Mobile XT. Nie zgłębiałem specjalnie tego tematu bo uzywam MXT na PPC a nie Symbianie. Jeśli nie MXT to poszukaj czy coś innego nie zadział na Symbianie co obsługuje mapy garmina. Wektor nic nie waży w porównaniu z rastrem :wink:

Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
ODPOWIEDZ