O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
A może warto by zmienić tytuł na "MapSource - aktualizacje" i przykleić wątek , oraz informować o pojawiąjących się nowszych wersjach tego softu ?
Ostatnimi czasy miałem chyba z 4 maile czy nie mam najnowszej wersji mapsource. To jesli ja miałem tyle, to aż boję się pomyslec ile takich zapytań mają aktywni Garniakowcy.
Doczu pisze:Ostatnimi czasy miałem chyba z 4 maile czy nie mam najnowszej wersji mapsource.
Ale po co koniecznie najnowsza i szukanie? Raz że MS ma własnego updatera, dwa że na stronach Garmina jest wstęp bez problemów, a trzy to po co wszystko MUSI być najnowsze? (jeśli działa... :-p)
Aneta30 pisze:Według mnie można by było napisać, jeżeli ktoś się dowie, jaka jest różnica miedzy starszą a nową wersją.
Proszę bardzo: Changes made from version 6.12.2 to 6.12.3:
* Fixed an issue transferring routes to the Zumo.
* Fixed an issue with the integration of Google Earth and MapSource.
* Fixed an issue with the size estimate of selected map sets.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
No tak dzięki i za to, ja tam jakoś się doczytałam ale czy dokładnie to też nie jestem pewna, teraz by kogoś prosić żeby to przetłumaczył , bo jesteśmy na polskim forum, a tu nie wszyscy umieją po anglikansku
* Poprawiono problem z przesyłaniem tras do Zumo.
* Poprawiono problem integracji Google Earth z MapSource.
* Poprawiono problem z oszacowaniem wielkości zaznaczonych mapsetów.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Doczu pisze:Ostatnimi czasy miałem chyba z 4 maile czy nie mam najnowszej wersji mapsource.
Ale po co koniecznie najnowsza i szukanie? Raz że MS ma własnego updatera, dwa że na stronach Garmina jest wstęp bez problemów, a trzy to po co wszystko MUSI być najnowsze? (jeśli działa... :-p)
hehe. Mnie to piszesz ? Ja sobie potrafię odszukać wątek, niestety inni są albo leniwi i nie chce się szukac, albo nie potrafią. Myślę więc, że pytania są bardziej retoryczne niż skierowane do mnie personalnie
A nawiasem mówiąc nie wiem czy zauwazyliście, że wraz z nowym Mapsource mamy równiez do dyspozycji nowe ikonki waypointów. Między innymi sa ikonki przydatne dla mysliwych.
Niestety z tego co widzę, po wybraniu takiej ikonki (z tych które się pojawiły), i wysłaniu waypointa do odbiornika, ikonka ta nie wyswietla się tak jak w MS, ale jako standardowa Garminowska "Niebieska flaga". Ktoś wie jak temu zaradzić ?
Firmware w odbiorniku (Vista Cx) najnowszy 2.7
Doczu pisze:Niestety z tego co widzę, po wybraniu takiej ikonki (z tych które się pojawiły), i wysłaniu waypointa do odbiornika, ikonka ta nie wyswietla się tak jak w MS, ale jako standardowa Garminowska "Niebieska flaga". Ktoś wie jak temu zaradzić ?
Jeśli nie ma tych ikon w odbiorniku, to nic, na to nie poradzisz. Podejrzewam, że ikony są przeznaczone do Astro i nie spodziewałbym się raczej ich wprowadzenia w Viscie.
Pozdrawiam,
Piotrek
frasun pisze:
Jeśli nie ma tych ikon w odbiorniku, to nic, na to nie poradzisz. Podejrzewam, że ikony są przeznaczone do [url=htttp://garmin.com/products/astro]Astro[/url] i nie spodziewałbym się raczej ich wprowadzenia w Viscie.
Pozdrawiam,
Dzięki za informację. teraz już sprawa jest jasna.