Firmware do Nuvi 760 - rózne wersje, aktualizacje.

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Firmware do Nuvi 760 - rózne wersje, aktualizacje.

Postprzez TLo » Cz, 31 sty 2008 13:02

nuvi 760 software version 2.60 as of January 29, 2008

Pobieranie
TLo
Nuvi 760 + GPMapa 2009.3 NT + CNE NT 2009 + UMP-pcPL
Avatar użytkownika
TLo
Bywalec
 
Posty: 157
Dołączył(a): Pt, 17 sie 2007 12:07
Lokalizacja: KROSNO

Postprzez popej » Cz, 31 sty 2008 13:27

Podobno dodaje SiRFInstantFixII. Ciekawy jestem opinii użytkowników ;-)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez TLo » Cz, 31 sty 2008 13:32

Nic o tym nie piszą w historii zmian. Natomiast w Nuvim, w informacjach o systemie - SIRF - czytam: Powered by SIRFInstantFixII. Ale nie pamiętam co było wcześniej...
TLo
Nuvi 760 + GPMapa 2009.3 NT + CNE NT 2009 + UMP-pcPL
Avatar użytkownika
TLo
Bywalec
 
Posty: 157
Dołączył(a): Pt, 17 sie 2007 12:07
Lokalizacja: KROSNO

Postprzez Magnoom » Cz, 31 sty 2008 14:02

firmware 2.30
Copyright © 2007 SiRF Technology, Inc. All rights reserved
Tutaj jeszcze w ekranach diagnostycznych jest możliwość zapisywania śladu.

firmware 2.40
Copyright © 2007 SiRF Technology, Inc. All rights reserved
Z tym firmware znika zapis śladu.

firmware 2.60
Powered by SiRFInstantFixII Copyright © 2008 SiRF Technology, Inc. All rights reserved
Pojawia się SiRFInstantFixII, ale śladów nadal nie ma. Chyba już nie wrócą :(

Pewnie zaraz wrócę do 2.30
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1768
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez popej » Cz, 31 sty 2008 15:02

Ciekawego spostrzeżenia dokonano na gpspassion. Otóż można załączyć zapis śladu w 2.30, zrobić upgrade do 2.60 i ślad będzie nadal zapisywany, mimo że menu znika. Zresztą znika razem z możliwością wyłączenia zapisu ;-)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Magnoom » Cz, 31 sty 2008 15:21

Hmmm to już coś... brzmi interesująco. Tylko trzeba będzie systematycznie czyścić katalog Logs w pamięci urządzenia :)

EDIT: Owszem sposób ten działa, ale plik wynikowy zawiera śmieci, które nie nadają się do uzyskania z niego przydatnego tracka. Sprawa była też poruszona w temacie Tracklog w nuvi 200!.
EDIT2:Jednak działa, nowa wersja Nutraka potrafi to już czytać.
Ostatnio edytowano Pt, 15 lut 2008 23:33 przez Magnoom, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1768
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez PouchX » Wt, 05 lut 2008 7:45

Odnoszę wrażenie jakby w v2.60 ekran lepiej reagował na dotyk.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Postprzez easyrider » Wt, 05 lut 2008 8:43

Została zwiększona moc transmitera FM - teraz nawet da się tego słuchać... ale to już w 2.50 było...
Oregon 600 . .nuvi 2255 . .nuvi 3597 . . . . + 1 samochód . . + 3 rowery . . + kilka par butów
easyrider
Bywalec
 
Posty: 396
Dołączył(a): Wt, 20 mar 2007 14:02
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez popej » Wt, 05 lut 2008 20:29

Jednak tracklog działa w wersji 2.60, oczywiście wystartować go trzeba w wersji 2.30. Nutrak 0.06 konwertuje zapisane pliki;
http://www.anpo.republika.pl/download.html#nutrak
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Tomek Niedbała » Śr, 06 lut 2008 13:51

popej napisał(a):wystartować go trzeba w wersji 2.30.


1. Czy po wystartowaniu w 2.30 i upgradzie do 2.60 cały czas będzie widoczny przycisk "STOP" ?

Obrazek


2. Czy logi będą umieszczane, jak poprzednio, w katalogu "Logs" ?
Nuvi 2597LMT; GPS Data Logger/Receiver iBlue747 Bluetooth
Avatar użytkownika
Tomek Niedbała
 
Posty: 74
Dołączył(a): So, 27 paź 2007 12:46
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez popej » Śr, 06 lut 2008 14:01

Dla nuvi 200 2x tak ;-)
W nuvi 7xx zapewne będzie analogicznie.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Magnoom » Śr, 06 lut 2008 21:03

Wróciłem.

Pierwsza sprawa... nadajnik FM w wersji firmware 2.30 sprawdziłem w trzech różnych samochodach i nie zauważyłem, żadnych problemów. W każdym z nich działał idealnie. Z wyjątkiem mojego prywatnego samochodu, gdzie przejechałem do tej pory około 300km, w dwóch pozostałych nadajnik FM testowany był w każdym z nich na trasach 1300 i więcej km.

Druga sprawa... jutro zapewne sprawdzę patent z uruchomieniem zapisu śladu w wersji 2.30 i upgradem do 2.60 w 760 i konwersji plików nową wersją Nutrak'a.

EDIT: Sprawdziłem i działa :D Jeżdżę sobie z najnowszym firmware i rejestruję prawdziwy ślad. Do guziczka "Stop" już się przyzwyczaiłem. Teraz tylko muszę oduczyć innych klikania na nim.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1768
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez Tomek Niedbała » N, 10 lut 2008 16:44

Magnoom napisał(a):Sprawdziłem i działa :D Jeżdżę sobie z najnowszym firmware i rejestruję prawdziwy ślad.


Brzmi zachęcająco...
Właśnie robię downgrade 2.30 - > upgrade 2.60.

PO NIEDŁUGIM CZASIE:
Wszystko działa, tylko, że podkusiło mnie pacnąć STOP :( :oops:
Nuvi 2597LMT; GPS Data Logger/Receiver iBlue747 Bluetooth
Avatar użytkownika
Tomek Niedbała
 
Posty: 74
Dołączył(a): So, 27 paź 2007 12:46
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Magnoom » N, 10 lut 2008 19:25

Tomek Niedbała napisał(a):Wszystko działa, tylko, że podkusiło mnie pacnąć STOP :( :oops:
Dlatego pisałem:
Magnoom napisał(a):Do guziczka "Stop" już się przyzwyczaiłem. Teraz tylko muszę oduczyć innych klikania na nim.
Jeśli ma się komputer w pobliżu nie stanowi to jednak problemu, trochę gorzej gdzieś w trasie.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1768
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez popej » N, 10 lut 2008 19:29

Sugeruję także przy włączaniu logu nie zaznaczać zapisu danych nawigacji i ruchu (traffic), bo to miejsce zajmuje a nie wiadomo co potem z tym robić.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Następna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości