Nuvi 2455 brak Polski w CN 2023.20
Nuvi 2455 brak Polski w CN 2023.20
Po ostatniej aktualizacji urządzenia nuvi 2455LM mam problem z mapami m.in. Polski, zainstalowaną mam 2023.20 CN EUROPE NTU, Southern Europe. Nie mam oczywiście Polski itd., szczegóły mapy zaczynają się gdzieś w Austrii. Czy ktoś ma podobny problem lub ma pomysł na jego rozwiązanie?
-
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Re: City Navigator 2023.20
No jak zainstalowałeś Południe to chyba nie będzie Polski. Musisz wybrać Północ.
Ale instalowałem jak zwykle, przez Garmin Express i nic nie miałem do wyboru.
-
- Radny
- Kontakt:
Nie było informacji że za mało miejsca? Masz kartę w Nuvi?
Sprawdź tym programem JaVaWa Device Manager co tak naprawdę masz w odbiorniku i zainstaluj ponownie z kartę.
Sprawdź tym programem JaVaWa Device Manager co tak naprawdę masz w odbiorniku i zainstaluj ponownie z kartę.
Informacji nie było, instalacja przebiegła pomyślnie. Karta sformatowana znajduje się w nawigacji a sam program JaVaWa Device Manager nie wykrywa urządzenia. Zainstalowana jest mapa: City Navigator Europa Południowa 2023.20, wersja urządzenia 8.30. Przy instalacji brak jakichkolwiek możliwości wyborów map. Próbowałem też przywracać ustawienia fabryczne, wszystko na nic.
-
- Radny
- Kontakt:
Re: Nuvi 2455 brak Polski w CN 2023.20
Od nowości masz Nuvi?
Możliwe że to wersja regionalna i nic więcej nie będzie.
Skontaktuj się z Garminem.
Możliwe że to wersja regionalna i nic więcej nie będzie.
Skontaktuj się z Garminem.
Tak, nawigację mam kilkanaście lat, nigdy nie było problemów, Zawsze gdy pojawiała się aktualizacja, podpinałem, instalowałem i w drogę. Jeździłem po Polsce i do Chorwacji, nigdy nie zawiodła. Dzięki za sugestie i pomoc.
- Antonio
- Bywalec
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Spróbuj zainstalować tylko na komputerze i sprawdzić, czy jest cała Europa w GC. Może wina być po stronie Garmina. Takie wpadki czasami mu się zdarzają. Po kilku dniach wszystko wraca do normy.
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
W programie Map install tak to wygląda jak na zdjęciu
pobrane pliki :Re: Nuvi 2455 brak Polski w CN 2023.20
Informacja jaką otrzymałem ze strony Garmin Polska: "Problem, do którego Państwo nawiązują jest przez nas już rozpoznany i pracujemy nad jego rozwiązaniem" . Przesłałem im zdjęcia powyżej i zrzut ekranu z nawigacji.
Na chwilę obecną problem udało się rozwiązać, Garmin Express przed instalacją pyta gdzie i jaką mapę zainstalować.
Na chwilę obecną problem udało się rozwiązać, Garmin Express przed instalacją pyta gdzie i jaką mapę zainstalować.
-
- Radny
- Kontakt:
Miałem taki numer DriveSmart 66 i CN2024.10.
Mapa była zupełnie nie widoczna w centralnej Polsce ale można było wyszukiwać i mało tego, nawigować. Tylko jak by mapa była schowana gdzieś pod. Szczecin normalnie był już widoczny. Nie pamiętam na którym Południku się to objawiało. Obejście problemu znalazłem w instalacji jakiegoś innego regiony zamiast całej wersji
Mapa była zupełnie nie widoczna w centralnej Polsce ale można było wyszukiwać i mało tego, nawigować. Tylko jak by mapa była schowana gdzieś pod. Szczecin normalnie był już widoczny. Nie pamiętam na którym Południku się to objawiało. Obejście problemu znalazłem w instalacji jakiegoś innego regiony zamiast całej wersji

Mam Nuvi 42 i po ostatniej aktualizacji do CN 2025 ten sam problem.
Brak wyszukiwania polskich adresów. Do wyboru jest tylko południowa europa lub Wielka Brytania.
Komuś już się udało ten problem rozwiązać?
Brak wyszukiwania polskich adresów. Do wyboru jest tylko południowa europa lub Wielka Brytania.
Do czasu rozwiązania problemu z wyszukiwaniem według adresu spróbuj doinstalować mapę Adresy - Popeja
https://www.gmaptool.eu/pl/content/polska-adresy-osm
https://www.gmaptool.eu/pl/content/polska-adresy-osm
Miałem ten sam problem z NUVIarbuz pisze: 31 lip 2025, 11:23 Mam Nuvi 42 i po ostatniej aktualizacji do CN 2025 ten sam problem.
Garmin Express chce instalować mapy WYŁĄCZNIE w pamięci wewnętrznej urządzenia w którym jest za mało miejsca. Karty nie widzi
Rozwiązanie
- pobierz poprzez Garmin Express mapę na komputer
- Otwórz Map Instaler i wyślij mapę Europy w całości na kartę
U mnie działa
był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
Fajne rozwiązanie — tylko Instaler nie wyśle dodatków ( Widoku skrzyżowań ).irko pisze: 04 sie 2025, 18:55 Rozwiązanie
- pobierz poprzez Garmin Express mapę na komputer
- Otwórz Map Instaler i wyślij mapę Europy w całości na kartę
U mnie działa
Poza tym, jeśli pobierzesz mapę na komputer, to nie trzeba wysyłać mapę poprzez Base Camp,
gotowe pliki mapy ( ,img ) powinny się znajdować w katalogu Downloads — wystarczy skopiować pliki .