OSTATNIA AKTUALIZACJA MAP CITY NAVIGATOR EUROPE NT DLA URZĄDZEŃ GARMIN
Emisja z lipca 2024 r. będzie ostatnią dostępną aktualizacją map City Navigator Europe NT. Będą one nadal dostępne do ponownej instalacji.
Ostatnia aktualizacja City Navigator Europe NT
Ostatnia aktualizacja City Navigator Europe NT
Taką oto wiadomość otrzymałem od Garmina
Auto: Android Auto + OsmAnd+ + UMP, mapy.cz + OSM, Google Maps
Nadgarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
- Antonio
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: Ostatnia aktualizacja City Navigator Europe NT
Fajnie. Zmuszają do zakupu nowego urządzenia.
Z drugiej strony pewnie mało pobrań mają i nie opłaca się wspierać starych urządzeń.
Szkoda, bo stare nuvi mają się dobrze.
Z drugiej strony pewnie mało pobrań mają i nie opłaca się wspierać starych urządzeń.
Szkoda, bo stare nuvi mają się dobrze.
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Zgadza się ,też dostałem taką wiadomość . Czyli nici z "dożywotniej aktualizacji " ,ale tak z drugiej strony to kończy się pewna epoka. Posiadałem w życiu tylko dwa "nuvi" 255W i kupiony w 2010 r. 1490 .Ten ostatni przez lata był wiernym i niezawodnym kompanem podróży ,ale odkąd mam w samochodzie fabryczną nawigację na bazie Tom Toma a na dodatek Android Auto ,to zorientowałem się że od...trzech lat Garmina nie używałem ,mimo że wgrywałem każdą aktualizację. Jeszcze kilka lat temu myślałem o kupnie czegoś nowego od Garmina ,bo polubiłem tą nawigację ,teraz raczej już nie wrócę do klasycznej navi .Co zrobić ,świat się zmienia
.
Nuvi 255W - CNE NT 2010.10, GP Mapa 2010.30,UMP-pcPL, Nuvi 1490 LMT- CNE 2013.20
Ano...
Po prostu u mnie Android Auto wyeliminował wszystko inne i jakoś mniej boli, że LifeTime CN jest krótszy od mojego
Ciągle z sentymentem wspominam Viago...
Zawsze przy jego pomocy mogliby zachęcać do marki i kupna innych urządzeń. Do Android Auto byłoby akurat.
Po prostu u mnie Android Auto wyeliminował wszystko inne i jakoś mniej boli, że LifeTime CN jest krótszy od mojego
Ciągle z sentymentem wspominam Viago...
Zawsze przy jego pomocy mogliby zachęcać do marki i kupna innych urządzeń. Do Android Auto byłoby akurat.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
"Kończy się świat jaki znamy".
Kilka lat temu pokusiłem się o trasę z Bielska aż za Rzeszów z trzema mapami na pokładzie jednocześnie:
- Google Maps na telefonie,
- CNE w nuvi (ukochane, za które dałbym się zabić) na szybie,
- fabryczny TomTom w KIA.
To Google miało najmniej braków i nieścisłości. W CNE brakowało 8 rond na trasie.
Teraz już mam tylko gdzieś dwa kabelki do nuvi i wspomnienia o Garminie. To musiało się kiedyś "wyrampampić"
Kilka lat temu pokusiłem się o trasę z Bielska aż za Rzeszów z trzema mapami na pokładzie jednocześnie:
- Google Maps na telefonie,
- CNE w nuvi (ukochane, za które dałbym się zabić) na szybie,
- fabryczny TomTom w KIA.
To Google miało najmniej braków i nieścisłości. W CNE brakowało 8 rond na trasie.
Teraz już mam tylko gdzieś dwa kabelki do nuvi i wspomnienia o Garminie. To musiało się kiedyś "wyrampampić"
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Rzeczywiście nawigacje Garmina przestają być użyteczne. Odkąd mam w samochodzie Android Auto z ze dwa razy większym ekranem to hołubiony dawniej Nuwi 765 leży sobie w schowku i chyba z niego nie wyjdzie. Kiedyś, zwłaszcza na trasach poza Polską, miałem włączone Nuvi i AA, ale tempo aktualizacji map przez naszą ukochaną firmę wybiło mi takie pomysły z głowy. Teraz jeżdżę wyłącznie na AA (choć backup nadal leży w schowku
). Trochę, a może więcej niż trochę, szkoda bo jednak sentyment do pierwszej nawigacji pozostał. Ale, jak to już ktoś tu powiedział, świat idzie dalej. I nie wszyscy nadążają.
Pozdrawiam 
Tomek B.
Garmin: nüvi 765T +CNE (Lifetime) +UMP-pcPL
Nie-Garmin: "jakieś coś od Orange" z Mapamap
Tomek B.
W moim przypadku turystycznego przemierzania Francji najlepiej mi służy waze . Nuvi służy jako ostrzegacz przed fotoradarami których bazę uzupełniam ręcznie. W zależności w którym kierunku będę jechał to po prostu wprowadzam zmiany w mojej bazie na podstawie strony internetowej radars-auto:fr oraz innej oficjalnej .gouv.fr Następnie poiloaderem wysyłam do nuvi. I tak od niepamiętnych czasów bez mandatu a był śp nuvi250w a ciągle jest 765(w służbowym aucie ) i 2597 .
Inna sprawa że na długich trasach telefon potrafi mi się nagrzać i zaprzestać wyświetlania czegokolwiek na ekranie radia.
Inna sprawa że na długich trasach telefon potrafi mi się nagrzać i zaprzestać wyświetlania czegokolwiek na ekranie radia.
kelekLB
Nuvi 2597lmt, Nuvi 42 ; Nuvi 775t ;Dakota 20; instinct 2
Nuvi 2597lmt, Nuvi 42 ; Nuvi 775t ;Dakota 20; instinct 2
Ale stypa 
Proszę w tym wątku nie grzebać CN NTU i odbiorników z nim kompatybilnych
Proszę w tym wątku nie grzebać CN NTU i odbiorników z nim kompatybilnych
Oskarżony G. sam się pogrzebał. Choćby uniemożliwiając oficjalną instalację CN NTU na urządzeniach typu Nuvi 765,mimo że, jak wiadomo, działa wszystko bez problemu i jest to jedynie kaprys producenta wymuszający zakup nowych urządzeń. A takiego...
Pozdrawiam 
Tomek B.
Tomek B.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
sdsyc pisze:Ale stypa
Kwestia czasusdsyc pisze:Proszę w tym wątku nie grzebać CN NTU i odbiorników z nim kompatybilnych
Pozdrawiam, mariuszD
- Antonio
- Bywalec
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Przypomina mi się GPMapabeetle-m pisze:Kwestia czasu
Pozdrawiam
-
Marek81
- Początkujący
Re: City Navigator 2025.10
CNE 2025.10 NT to finalna aktualizacja. Więcej NT już nie będzie. Taką informację otrzymałem od garmin.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2024, 12:52 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniosłem do dedykowanego wątku
Powód: Przeniosłem do dedykowanego wątku
eTrex20, zümo 210, instinct tactical