Nieobrobione traki są dobre ale obrobione z podziałem i opisem na typ drogi, nazwę, kierunkowość etc są dużo lepsze. W MapSource masz takie możliwości.
Przegrzebałem helpa do Mapsource, przegrzebałem forum i nic. Może jakiś czterozdaniowy poradniczek co i jak? Bo wyłącznie udało mi się wyrzucić zdublowane z mapą punkty tracka - niestety żadnej kierunkowości ani kategoryzacji.
Najtrudniej wpaść na najprostsze rozwiązania
Oczywiście jak Ci się chce, to w mapsource możesz też tracki pociąć na fragmenty usuwając np. to co w mapie już jest, czy dzieląc je wg. kategorii i oczywiście odpowiednio opisując.
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli ta sama praca ma nie być wykonywana dwa razy, to żeglujesz nie w stronę kompilacji a stronę pracy na źródłach, tak?
To jest plan wypas
Sadzac z Twojego nicka jestes z Krakowa Tutaj mamy takie male zaglebie UMPowiczow Jesli masz ochote, to na pewno jest szansa spotkac sie albo na miescie (przydalby sie laptop) albo jakos inaczej - zobaczysz wszystko w praktyce i mozesz sie wlaczyc do projektu calkiem na powaznie ;]
Dzięki. Znajdę chwilę czasu (ostatnio bardzo często wyjeżdżam, niestety), to się odezwę na priv. Swoją drogą, widać, że w Krakowie działa jakieś prężne grono - tak dokładnej mapy nie widziałem jeszcze nigdy w życiu.
Pewnie, ze mozna Widze, ze trzeba w takim razie rozpoczac ustalanie pasujacego wszystkim terminu i zrobimy sobie taki maly konkurencyjny zlot Jesli w tygodniu po pracy to mnie pasuja wtorki i czwartki
A poza tym, jakąż my mozemy stanowic konkurencje dla skladu osobowego ostatniego zlotu?
Z drugiej strony, zaproszeni moga czuc sie wszyscy, wiec potraktujmy go jako takie male interludium robocze
Krakusy - Umpowicze! Ktos sie pisze ku wspomozeniu mojej skromnej osoby?