Zumo 500, a Zumo 550

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Mystik
Początkujący

Zumo 500, a Zumo 550

Post autor: Mystik »

Cześć

Ponieważ uchwyt do samochodu jest mi niezbędny, to cały czas balansuje na granicy wersji 500 i 550.
Tak w sumie to przecież większa pamięć w 550 nie jest mi potrzebna, bo można wziąć kartę 2GB i wszystko na nią wgrać, ale może ta wewnętrzna pamięć jest np. szybsza?
Wie ktoś może ile tej pamięci wewnętrznej mają te urządzenia? Da się do 550 wgrać jeszcze np. GPMape 5?

pozdrawiam
Mystik
Awatar użytkownika
Wieslav
Bywalec

Post autor: Wieslav »

Ja znalazłem coś takiego - może to Ci coś rozjaśni?
http://nawigatornia.pl/gps-samochodowe/ ... ornia.html
wybierz model Zumo 550 a później znajdziesz:
Opis urządzenia
Paramatry urządzenia
itd

Nigdzie nie znalazłem informacji o wielkości pamięci wewnętrznej tego urzadzenia natomiast jest zapis o zawartości:
Zaprogramowana w pamięci mapa CityNavigator Europe NT całej Europy Zachodniej oraz oprogramowanie na PC z mapą Europy - MapSource CityNavigator Europe NT

8)
POZDRAWIAM
P.S. Natomiast na kartach SD możesz mieć inne mapy!
Wieslav
GPSmap 76CSx+CNE NT 9+GPMapa 5+UMP-Wawa+Topo_PL_100 oraz ASUS MyPal A636N+AutoMapa Europe+iGO-2006+GPS Tuner 5
Toshiba Qosmio F30-140 Windows XP MCE - T7200; RAM 2x1024 533MHz; HDD 120GB; GF7600
Awatar użytkownika
romek
Bywalec

Post autor: romek »

550 ma 2GB, a 500 ma 512KB. Ja kupiłem 500 dokupiłem kartę 4GB, i ten zestaw był sporo tańszy od 500. No tak, nie mam głośnika :D
Na kartę mam wgrane mapy CNE9 i GP5, działa szybko i nie zauważyłem różnicy, gdy miałem GP5 w pamięci wewnętrznej
DriveAssist 51
Mystik
Początkujący

romek pisze:550 ma 2GB, a 500 ma 512KB. Ja kupiłem 500 dokupiłem kartę 4GB, i ten zestaw był sporo tańszy od 500. No tak, nie mam głośnika :D
Na kartę mam wgrane mapy CNE9 i GP5, działa szybko i nie zauważyłem różnicy, gdy miałem GP5 w pamięci wewnętrznej
No OK. A wozisz go samochodzie? Jeżeli tak, to jak?
Tylko nie mów mi, że na kolanach :)

pozdrawiam
Mystik
Awatar użytkownika
romek
Bywalec

najpierw korekta, Zumo 500 ma 512MB pamięci wewnętrznej, a nie KB :oops:
Docelowo kupiłem na motocykl, potem dokupiłem przyssawkę kompatybilną z systemem Ram-Mount i w aucie jeździ doklejony do szyby. Ot tyle
DriveAssist 51
Mystik
Początkujący

romek pisze:najpierw korekta, Zumo 500 ma 512MB pamięci wewnętrznej, a nie KB :oops:
Docelowo kupiłem na motocykl, potem dokupiłem przyssawkę kompatybilną z systemem Ram-Mount i w aucie jeździ doklejony do szyby. Ot tyle
OK. Ale podstawkę musialeś mieć oryginalna czy wystarczy tylko kabel do zapalniczki kupić i troszkę pokombinować?
No i gdzie kupileś podstawkę pasującą do ZUMO?

pozdrawiam
Mystik
Awatar użytkownika
romek
Bywalec

podstawka, uchwyt, cradle, czy jakkolwiek to nazwać jest w komplecie. Nic nie trzeba kombinować. W niej wszystkie niezbędne podłączenia tak do zasilania, jak i do odbiornika komunikatów drogowych. Odkręcam od przegubu kulowego od motocykla i przykręcam do przyssawki. To chyba już :)
DriveAssist 51
wojtek
Moderator

Post autor: wojtek »

romek pisze:Docelowo kupiłem na motocykl, potem dokupiłem przyssawkę kompatybilną z systemem Ram-Mount i w aucie jeździ doklejony do szyby.
Tylko w tym momencie zumo jest niemy bo przecież uchwyt motocyklowy nie ma głośnika....
Możesz podłączyć słuchawkę BT albo zwykłą po kablu ew. po kablu do wejścia AUX w systemie audio samochodu, też po kablu.

Pozdr.
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
Awatar użytkownika
romek
Bywalec

tak, tak, to napisałem w pierwszym moim poście :o , że nie ma głośnika.
W motorku mam podłączone po kablu do wejścia aux.
DriveAssist 51
wojtek
Moderator

Post autor: wojtek »

romek pisze:tak, tak, to napisałem w pierwszym moim poście
Upps przepraszam nie zauważyłem :oops:

Pozdr.
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
Mystik
Początkujący

romek pisze:podstawka, uchwyt, cradle, czy jakkolwiek to nazwać jest w komplecie. Nic nie trzeba kombinować. W niej wszystkie niezbędne podłączenia tak do zasilania, jak i do odbiornika komunikatów drogowych. Odkręcam od przegubu kulowego od motocykla i przykręcam do przyssawki. To chyba już :)
OK. Zajarzyłem. Tylko u mnie nie przejdzie, bo ten uchwyt będę miał na stałe przy motocyklu i nie będę mógł go nosić.

pozdrawiam
Mystik
ODPOWIEDZ