Nuvi 660 z USA
Nuvi 660 z USA
Szanowni forumowicze,
zamierzam sprowadzic nuvi 660 z USA, czy znane są Wam jakieś przeciwskazania/problemy z odbiornikami z USA??
Mam na myśli problemy, jakie bywają z telefonami czy inny system dvd w przypadku odtwarzaczy.
Pozdrawiam.
zamierzam sprowadzic nuvi 660 z USA, czy znane są Wam jakieś przeciwskazania/problemy z odbiornikami z USA??
Mam na myśli problemy, jakie bywają z telefonami czy inny system dvd w przypadku odtwarzaczy.
Pozdrawiam.
Nuvi 660 z USA
Punch X,
dzieki za odp, mapa Europy to dla mnie nie problem - mam prawo odblolkowania jeszcze jednego GPS-a - było wraz z city navigatorem w komplecie ze street pilotem. Mam nadzieję, że bede mogl wykorzystac ten kod - nie ma zadnych ograniczen czasowych - w jakim okresie od zaresjestrowania CN trzeba odblokowac drugiego gps-a?
dzieki za odp, mapa Europy to dla mnie nie problem - mam prawo odblolkowania jeszcze jednego GPS-a - było wraz z city navigatorem w komplecie ze street pilotem. Mam nadzieję, że bede mogl wykorzystac ten kod - nie ma zadnych ograniczen czasowych - w jakim okresie od zaresjestrowania CN trzeba odblokowac drugiego gps-a?
A czy nie jest tak, ze programy radiowe w pasmie FM maja inny podzial czestotliwosci - radia z tunerem cyfrowym z usa dziela czestotliwosci inaczej niz w europie - przeskok częstotliwości jest co 200 kHz w USA a w Europie co 50 kHz co przekłada się na takie wartości częstotliwości jak np : 105,9 ; 106,1 ; 106,3 ; 106,5 itd ( USA ) oraz 105,90 ; 105,95 ; 106,00 ; 106,05 ; 106,10 ; 106,15 itd ( Europa ). czy to nie bedzie mialo wplywu na odbior wiadomosci TMC? sadze rowniez, ze radiowy nadajnik FM w nuvim z USA tez bedzie nadawal na czestotliwosciach z usa ale radio w aucie da sie dostroic, gorzej przekonac nadawce TMC. W Europie raczej nie ma stacji radiowej która nadawala by na częstotliwości z końcówką np ,05 ; ,15 itp.
Pozdrawiam
Kuba
Pozdrawiam
Kuba
Re: Nuvi 660 z USA
Witam,
podczepię się pod temat.
Mój szwagier przywiózł zza oceanu nuvi 660 ( kupione w sklepie )
Poprosił mnie o pomoc, a ja trafiłem tutaj.
Mianowicie, zależy mu na tym, móc korzystać z tej nawigacji w Polsce, nie koniecznie w Europie.
Szwagier chciałby zachować tę mapę USA która jest na navi.
Czy istnieje dla nas rozwiązanie?
podczepię się pod temat.
Mój szwagier przywiózł zza oceanu nuvi 660 ( kupione w sklepie )
Poprosił mnie o pomoc, a ja trafiłem tutaj.
Mianowicie, zależy mu na tym, móc korzystać z tej nawigacji w Polsce, nie koniecznie w Europie.
Szwagier chciałby zachować tę mapę USA która jest na navi.
Czy istnieje dla nas rozwiązanie?
Istnieje. Z lewej albo z prawej strony obudowy odbiornika jest slot na kartę SDS. Należy wgrać na kartę mapę/mapy Polski/Europy. I używać 
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
cześć, dzięki za odpowiedz na moje pytanie.
zanim jeszcze trafiłem na forum ściągnąłem mapkę stąd:
te dwa pliki konkretnie:
GPMapa 2009.1 noNT Mapsource + [....] i GPMapaStyle:
i ten
Odblokowany plik GMAPSUPP.IMG:
wybrałem je bo piszą ze do starszych nuvi nie NT lepiej działają
to dobre mapy?
co dalej robić?
Pozdrawiam.
zanim jeszcze trafiłem na forum ściągnąłem mapkę stąd:
Kod: Zaznacz cały
cenzuraGPMapa 2009.1 noNT Mapsource + [....] i GPMapaStyle:
i ten
Odblokowany plik GMAPSUPP.IMG:
wybrałem je bo piszą ze do starszych nuvi nie NT lepiej działają
to dobre mapy?
co dalej robić?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2010, 16:19 przez Artur, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: usunięto odnośnik do nielegalnego oprogramowania
Powód: usunięto odnośnik do nielegalnego oprogramowania
Tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie.Vikt0n pisze:co dalej robić?
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0