Jeśli uważacie limity za uciążliwe, to można je zmienić. W tym momencie są po prostu wartości domyślne forum. Ale nie można też przesadzić, bo w przeciwnym wypadku czekają nas lata oczekiwań na załadowanie się tych wszystkich odjazdowych, wypasionych i w ogóle coolowych awatarów
Azzie pisze:Jeśli uważacie limity za uciążliwe, to można je zmienić
Witam. Myślę, że choćby ze względu na osoby korzystające z GPRS, nie ma sensu - a już na pewno potrzeby - zmiany limitów. Ale za to proponowałbym zmniejszenie domyślnej wielkości czcionki sygnaturki aby nie zlewała się "optycznie" z tekstem wiadomości, tym bardziej, ze jest ona czasem dłuższa niż sama wiadomość
Oczywiście tak, ale aby nie doprowadzić do sytuacji, że każda sygnaturka będzie innej wielkości czcionką zaproponowałem rozwiązanie "odgórne i globalne".
Azzie pisze:Jeśli uważacie limity za uciążliwe, to można je zmienić. W tym momencie są po prostu wartości domyślne forum. Ale nie można też przesadzić, bo w przeciwnym wypadku czekają nas lata oczekiwań na załadowanie się tych wszystkich odjazdowych, wypasionych i w ogóle coolowych awatarów
no właśnie zrobiłem sobie "coolowy" avatar, ale że chciałem wykorzystać przeźroczystość nie udaje mi się zejść poniżej rozmiaru 11Kb - te 6KB to chyba jednak przesada
może jednak powrócić do pomysłu zwiększenia limitu do jakiś 12-15KB ?
jgj pisze:no właśnie zrobiłem sobie "coolowy" avatar, ale że chciałem wykorzystać przeźroczystość nie udaje mi się zejść poniżej rozmiaru 11Kb - te 6KB to chyba jednak przesada
E, ja mam w pełni przezroczystego avatara i zajmuje 4kb.
jgj pisze:no właśnie zrobiłem sobie "coolowy" avatar, ale że chciałem wykorzystać przeźroczystość nie udaje mi się zejść poniżej rozmiaru 11Kb - te 6KB to chyba jednak przesada
E, ja mam w pełni przezroczystego avatara i zajmuje 4kb.
to proszę o instrukcję ja kto zrobić, ew. może wyślę do Ciebie żebyś go przerobił tak by miał 6kb ?
j.
ps. w tej chwili jest wgrany jpg (jeśli dobrze pamiętam) i z nim nie miałem problemu z zejściem poniżej 6kb - ale generalnie nie znam się na grafice więc proszę o wyrozumiałość