Transfer z MapSource. Nazwa zestawu map.

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
mikolajek
Nowy
Kontakt:

Transfer z MapSource. Nazwa zestawu map.

Post autor: mikolajek »

Takie pytanko ciekawskiego - czy nie da się z MapSource przetransferować całej mapy a nie jako kompilację poszczególnych okręgów?

Chodzi mi o to, żeby patrząc w ustawieniach w mapy - mamy CN 2008 i [All], a przy GPMapie mamy z kolei [bydgoskie, lodzikie.......] zamiast [All] :D
Zdaje się, że nie robi to różnicy, ale zawsze jak to widzę, to mam wrażenie, że mogłem nie dograć któregoś regionu... :oops:
Ostatnio zmieniony 14 cze 2008, 14:10 przez mikolajek, łącznie zmieniany 1 raz.
audyt śledczy + informatyka śledcza = fraudit
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

To nie jest kwestia kompletności transferu ale nazwy zestawu, którą sie nadaje przy transferze. Jak jej sam nie nadasz, to Mapsource tworzy automatycznie z nazw pierwszych fragmentów.

Następnym razem jak będziesz wysyłać mapy, to otwórz z lewej strony okna zakładkę "Mapy" i kliknij na dole w guzik "Nazwa zestawu map".
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
wku
Początkujący

Post autor: wku »

A czy można pod tylko arkusze wchodzące w skład GPMapy wysłać pod wspólną nazwą pozostawiając wyodrębnione nazwy własnych map wysyłanych razem z GPMapą?
ODPOWIEDZ