Update_UMP-pcPL_rsync.bat
Update_UMP-pcPL_rsync.bat
Zauważyłem, że DOSowe okno uaktualnienia potrafi zamknąć się bez śladu. Zgłosiłem to jako błąd na flyspray'u, potem sam poprawiłem batcha i podesłałem na flyspraya - i cisza.
Re: Update_UMP-pcPL_rsync.bat
Po kliknięciu ikony update UMP-pc pl oraz ikony bat mam taki komunikat: "Dostęp do Hosta skryptów systemu Windows jest wyłączony na tym komputerze. ..."
Podpowiedzcie mi proszę jak mogę to włączyć?
Zainstalowałem program instalacyjny Ump i nie mogę zaktualizować mapy.
Podpowiedzcie mi proszę jak mogę to włączyć?
Zainstalowałem program instalacyjny Ump i nie mogę zaktualizować mapy.
NUVI 760 + CNE NT 2008 + UMPpcPL
GARMIN DRIVESMART 61 EUROPE LMT-S
Sprawdż >właściwości >zabezpieczenia zezwalaj powinnio być zaptaszkowane.
Koledzy z forum napisali że są jakieś problemy z aktualizacją to może być przyczyna a system Windows nie zawsze podaje adekwatne komunikaty.
Koledzy z forum napisali że są jakieś problemy z aktualizacją to może być przyczyna a system Windows nie zawsze podaje adekwatne komunikaty.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Przepraszam, ale do mnie trzeba łopatologicznie. Nie napisałeś mi <właściwości> czego>? Sprawdzałem właściwości: mój komputer, pulpit, ikona Ump i nic takiego nie znalazłem. Domyślam się, że chodzi o ustawienia "zapory win"?, ale jakoś nie mogę tego znaleźć. Mam Win xp SP2. 
Myszką najeżdżasz na ikonie Update UMP-pcPL prawy przycisk otwiera się okno na dole właściwości
/ zakładka zabezpieczenia.
/ zakładka zabezpieczenia.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
No sorry, ale u mnie nie ma takiej zakładki. Może dlatego, że mam coś nie włączone. Wcześniejszy program instalacyjny miałem bodajże z sierpnia i miałem ten sam problem (nie mogłem aktualizować map i komunikat jak w poście wyżej), dzisiaj ściągnąłem najnowszą instalkę i jest ten sam problem. Jak otwieram właściwości na ikonie Update UMP-pcPL to mam takie zakładki: ogólne, skrót, opcje, czcionka, układ, kolory, zgodność. Żadnych zabezpieczeń nie mam. Otwierając wszystkie zakładki po kolei, wchodziłem w zaawansowane tam gdzie to było możliwe i tam też nic nie znalazłem. Nie mam pojęcia czemu nie mam zakładki "zabezpieczenia". Pozdrawiam.
Ja podałem w/g Visty a Ty może masz XP i dlatego nie możemy sie dogadać.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
cichy-64 masz proste udostępnianie i dlatego nie widzisz tej zakładki. Nie był bym do końca przekonany że to coś z prawami. Masz więcej kont na kompie niż jedno? Masz firewall włączony? Może jakiegoś innego producenta?
a nie masz przypadkiem zainstalowanego antywirusa?
Jeżeli tak to podaj jaki. Ja do aktualizacji muszę wyłączać antywira na jednym z kompów. W moim przypadku chodzi o Kasperskiego.
Jeżeli tak to podaj jaki. Ja do aktualizacji muszę wyłączać antywira na jednym z kompów. W moim przypadku chodzi o Kasperskiego.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam
pocio
B&K Herbapol rowerowanie.pl
Edge 705; Nuvi 1200T
pozdrawiam
pocio
B&K Herbapol rowerowanie.pl
Edge 705; Nuvi 1200T
Albo jakiś firewall lub antywirus z firewallem (wyłącz żeby sprawdzić).cichy-64 pisze:"Dostęp do Hosta skryptów systemu Windows jest wyłączony na tym komputerze. ..."
Albo restrykcja w rejestrze i wtedy:
nowy dokument tekstowy;
wklej do niego to:
Kod: Zaznacz cały
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Script Host\Settings]
"Enabled"=dword:00000001kliknij dwa razy i zaakceptuj zmiany w rejestrze;
być może konieczny jest restart;
i powinno działać
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Dzięki Artur, pomogło. Co prawda nie mogłem znaleźć rozszerzenia txt i zmienić na reg, ale wszedłem w rejestr w/g recepty powyżej, pozmieniałem ręcznie i działa - już się ściąga nowa aktualizacja. Stawiam piwo - choć w nowej szacie graficznej nie widzę gdzie to się robi (albo już się nie robi), jeśli tak to może mnie ktoś uświadomi gdzie się piwka podziały. Jeszcze raz wielkie dzięki. 
Mam pytanie, czy da się tak zrobić (co należy wpisać w Update_UMP-pcPL_rsync), by aktualizacja nie pobierała UMP-pcPL.typ, czyli xfer#1 to-check=77/81?