No dobra. Konkrety. Mamy w pudełku z etykietką GPMapa Topo:
- GPmapę bez usuwania żadnych informacji
- warstwice
- cieniowanie (jedno i drugie dla całego obszaru Polski)
- trochę dodatkowych informacji:
-- 2711 km ścieżek rowerowych i 3546 km szlaków w wybranych rejonach: Tatry, Mazury, Kaszuby, Gorce, okolice Wwy)
-- wszystkie 106 stacji GOPR
-- 181 schronisk
-- szczyty, przełęcze, doliny.
Takie pudełko można nabyć za 499 zł, albo jako upgrade z normalnej GP za 299 zł, albo w pakiecie z odbiornikami turystycznymi (coś mówiono że CNE wciąż będzie dodawane). Obiecana jest darmowa następna aktualizacja, w granicach końca roku. Co dalej - nie wiadomo.
Ciekawostką jest, że tylko jeden człowiek z uczestników zauważył, że są inne produkty, w szczególności CNE, bardzo dobre skądinąd dla roweru - niestety Imagis nie bardzo potrafił (chciał) się do tej sugestii ustosunkować.
Miałem nie zadawać głupich pytań, więc nie zadawałem

Moje zdanie, po kilku dniach przyglądania się: mocno średnio. Z jednej strony *tylko* wybrane obszary - brak Bieszczad, Białowieży, Tucholi, Świętokrzyskich itd. Zresztą napis na pudełku ostrzega: "produkt zawiera szlaki tylko dla wybranych regionów Polski". Z drugiej nawet tam, gdzie dane są, to jest zaskakująco mało punktów turystycznych (zamki, leśniczówki, punkty widokowe, ścieżki edukacyjne), w zasadzie te punkty to głównie początki i skrzyżowania szlaków. Szlaki rozwiązane dobrze, bo dla nakładania się kilku szlaków jest robiona jedna linia.
I słusznie, że na konferencji - na koniec, ale jednak - przyznano, że produkt jest ubogi. Grunt, że jest. Trzymam kciuki.
Acha. Wersja demo. Chyba nie ma. Dostałem wprawdzie słowo, że informacje w pakietach są jawne, ale tam było normalne pudełko z plombą i unikalnym kluczem odblokowującym, czego w sieć puszczać raczej nie wolno.