Witam
Jak sie to dzieje?
Mam plik *.typ do mapy. w mapsource wszystyko wyswietla sie tak jak
powinno. Po wysłaniu mapy do odbiornika poprzez mapsource wyswietla sie domyslnie - tak jakby czesc definicji pliku *.typ nie działała, aczkolwiek jak sprawdzam sendmapem to plik *.typ siedzi w odbiorniku
Jesli przesle do odbiornika mape i plik *.typ sendmapem to wszystko jest tak jak powinno (plik *.typ działa). Kolory sa ok, szlaki zaznaczone jak należy.
Aktualna wersja mapsource to wersja 6.11.6 aczkolwiek na 6.13.4 jak i 6.14.x też tak działało (czyli w zasadzie nie działało).
Sytem to W2K, odbiornik vista cx a mapa i plik typ pochodzą z tąd:
http://mihurybi.website.pl/MAPA/
Wie moze ktoś o co chodzi?
pozdrawiam
krzysiek
Problem z plikami typ w mapsource
Miałem tak z plikiem typ od wersji topo ump. Okazało się, że FID w pliku typ jest taki sam jak w ump-pcpl a nie ump-topo. Po zmianie FID i ponownej kompilacji pliku TYP wszystko jest ok. Sprawdź gmaptool'em na pliku gmapsupp stworzonym w mapsource czy FID pliku typ jest taki sam jak FID map w zestawie. Wydaje mi się, że już i w innych sytuacjach okazywało się, że mapsource jest mniej wymagający jeśli chodzi o zgodność FID niż odbiorniki.
[edit:] Spojrzałem na stronę z której masz mapy. Jeśli instalowałeś zgodnie z instrukcją to na 100% masz niezgodne FID. Albo zmień FID zestawu map albo zdekompiluj, zmień FID i ponownie skompiluj plik typ.
Pzdr
[edit:] Spojrzałem na stronę z której masz mapy. Jeśli instalowałeś zgodnie z instrukcją to na 100% masz niezgodne FID. Albo zmień FID zestawu map albo zdekompiluj, zmień FID i ponownie skompiluj plik typ.
Pzdr
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Witaj qrt,
wirtualne.
Przy każdym poście jest taki przycisk "Piwo". Jeśli ktoś pomógł, przy jego pomocnym poście klikasz ten przycisk i "stawiasz piwo"qrt pisze:dzieki - zmieniłem FID i po kłopocie.
Pozdrawiam, Jarek
60CSx, n770+CNNA2009+CNE2008+GPMapa2008.1+UMP_pcPL
Aby słowo mogło zostać wypowiedziane potrzebne jest milczenie. Przedtem i potem. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin
60CSx, n770+CNNA2009+CNE2008+GPMapa2008.1+UMP_pcPL
Aby słowo mogło zostać wypowiedziane potrzebne jest milczenie. Przedtem i potem. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin