250W nie oblicza wszystkich tras
250W nie oblicza wszystkich tras
Witam borykam sie z dziwnym problemem. Nawigacji uzywam od lutego i 2 dni temu wgralem aktualizacje fotoradarow(3 rozne zestawy z roznych stron internetowych). Wczesniej nie bylo zadnych problemow, a obecnie sie pojawily. Gps przestal wyliczac wszystkie trasy poniewaz brakuje pamieci. Obliczanie zajmuje duzo czasu i wyskakuje: ZBYT MALO DOSTEPNEJ PAMIECI. Nie pomogl palec w prawym dolnym rogu, usuniecie zdjec z pamieci, samochodow i punktow POI. Usunalem okolo 4,4mb zbednych rzeczy i nic. Mieszkam w irlandii polnocnej, drogi na gibraltar nie wyliczy, ale do aten 4032km pokazuje. W czym moze tkwic problem. Posiadam w 250W tylko 1 mape, soft 2.90. Czy ktos wie co mozna zrobic?
Dziekuje.
Dziekuje.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: 250W nie oblicza wszystkich tras
1. Zaktualizować nuvi WebUpdaterem do wersji 3.60bielu pisze:Posiadam w 250W tylko 1 mape, soft 2.90. Czy ktos wie co mozna zrobic? Dziekuje.
2. Napisać jaką masz mapę
3. Na czas testów jeśli powyższe kroki nie pomogą - usunąć zawartość \Garmin\Poi (bazy radarów) i spróbować raz jeszcze.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Proponuję:bielu pisze:Jestem kompletnie zielony!!!!
Beetl(e)dit:
A ja nic o językach nie pisałem.bielu pisze:Usunalem troche jezykow miejca mam 35mb i nadal nic.
Skopiuj zawartość \Garmin\Poi Twojego nuvi na komputer.
Usuń pliki z tej lokalizacji w nuvi.
Zrób test (dla sportu) czy w takim przypadku możesz obliczyć swoje trasy.
W ten sposób wyeliminujemy wszelakie bazy fotoradarów jako źródło problemów.
Pozdrawiam, mariuszD
Mape mam tylko 1 wiec jest tylko i wylacznie ona wlaczona.
Pytanie czy ktos moze sprawdzic na swoim garminie czy wyznaczy mu droge do hiszpani- gibraltar miejscowosc tarifa. Zastanawiam sie czy po prostu moze mapa nie jest do konca zrobiona??!! Dlatego nie moze policzyc trasy.
Dzieki i czekam na odpowiedz, mi wylicza w 80% i koniec.
Reset nie pomogl wcale a wcale, tak samo palec w prawym rogu, usuwalem wszystko a wgrane wczesniej pojazdy zostaly....
W bulgarii znajduje mi male wioski i dojazd do nich, we francji, w grecji tez, ale cos mi sie zdaje ze mapa hiszpani nie jest do konca dorobiona....
sprawdzcie jak mozecie.
Pytanie czy ktos moze sprawdzic na swoim garminie czy wyznaczy mu droge do hiszpani- gibraltar miejscowosc tarifa. Zastanawiam sie czy po prostu moze mapa nie jest do konca zrobiona??!! Dlatego nie moze policzyc trasy.
Dzieki i czekam na odpowiedz, mi wylicza w 80% i koniec.
Reset nie pomogl wcale a wcale, tak samo palec w prawym rogu, usuwalem wszystko a wgrane wczesniej pojazdy zostaly....
W bulgarii znajduje mi male wioski i dojazd do nich, we francji, w grecji tez, ale cos mi sie zdaje ze mapa hiszpani nie jest do konca dorobiona....
sprawdzcie jak mozecie.
Wrocław (PL) -> Calle Agua, 11392 Tarifa, (ESP) = 3261,4 km.
Dublin (Ireland) -> Calle Agua, 11392 Tarifa, (ESP) = 67% + Nie można wyznaczyć trasy. Zbyt mało dostępnej pamięci.
Być może problemem jest morze. Pomóc mogą dwie trasy: Irlandia -> Prom (Tunel) + Prom (Tunel) -> Tarifa.
Dublin (Ireland) -> Calle Agua, 11392 Tarifa, (ESP) = 67% + Nie można wyznaczyć trasy. Zbyt mało dostępnej pamięci.
Być może problemem jest morze. Pomóc mogą dwie trasy: Irlandia -> Prom (Tunel) + Prom (Tunel) -> Tarifa.
Garmin Nuvi 250W + GPMapa 2008.1 + CN2008
XinVi dziekuje slicznie, tak jak myslalem, to samo dotyczy podrozy z irlandii do skandynawii, za malo pamieci.
Dzieki, Wroclaw gora
(ja rowniez z wro)
beetle-m dziekuje za szybka reakcje i chec pomocy.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jeszcze 1 pytanie jak wyznaczacie trasy z miejsc innych niz to w ktorym sie znajdujecie, np zeby sprawdzic odleglosc?
Czy ktos jeszcze w swojej nawi ma podobny problem z ograniczonymi trasami??
Dzieki, Wroclaw gora
beetle-m dziekuje za szybka reakcje i chec pomocy.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jeszcze 1 pytanie jak wyznaczacie trasy z miejsc innych niz to w ktorym sie znajdujecie, np zeby sprawdzic odleglosc?
Czy ktos jeszcze w swojej nawi ma podobny problem z ograniczonymi trasami??
- piotrek.sz
- Bywalec
Dotknij to miejsce palcem- przy dużym powiększeniu i zapisz pozycję. Będzie się zachowywał jakby tam byłbielu pisze:
Pozdrawiam, Piotrek.
Nuvi 300+ CNE NT 2008+ UMP-pcPl+ GPMapa 2010.3
Nuvi 2495LMT+ CNE NTU 2017.10All+ UMP-pcPl
- piotrek.sz
- Bywalec
Bez zapisywania. Masz nuvi? U mnie jest tak: klikam palcem w to miejsce, wyskakuje okienko- ustal pozycję- klikam to i jestembielu pisze: zapisuje w ulubionych
Wpisz sobie w profilu w podpisie jaki masz sprzęt, mapy, w razie czego nie trzeba tych informacji szukać
Pozdrawiam, Piotrek.
-
a_l_e_s_s_i_o
- Nowy