Problemy z załadowaniem tras do Nuvi 760

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
dreptus
Początkujący

Problemy z załadowaniem tras do Nuvi 760

Post autor: dreptus »

Witam wydaje mi się że taki wątek już się znalazł na forum natomiast nie potrafiłem go odnaleźć, dlatego też zakładam nowy topic.

Próbowałem załadować trase do Nuvi 760 wysłałem jak Pan Bóg przykazał i kiedy chciałem go załadować do pamięci żeby wczytać i oczywiście uruchomić dostawałem komunikat że nie może załadować trasy do urządzenia.
Drugi pytanei to jak wyczyścić pamięć urządzenia z tych starych tras które już zostały czytane i pozostają w katalogu

Również straciłem pokazywanie bankomatów ktore znajdują się w pobliżu mojej pozycji. Miałem ikonke Bankomatów i nagle znikneła.
Pozdrawiam Bartosz
Nuvi 760 + CNE 2008 + UMP pcPL + GPMapa 2008.2 + inne
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Przypadek bankomatów miał Magnoom.
Tu (i linki "głębiej"): :arrow: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3 ... =bankomaty

Masz UMP-pcPL ? Spróbuj usunąć mapę na czas testów.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2008, 19:09 przez beetle-m, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
dreptus
Początkujący

Wlasnie sprobuje powrócic do czystego ukladu tzn z sma CNE no ale nie wiem czy to cos zmieni. Moze jest pelna pamiec i musze ja wyczysci tyle ze wlasnie nie mam pojecia jak wyczyscic ten katalog krtory odbiera trasy i potem poprzez ten katalog importuje go do urzadzenia.
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

dreptus pisze:jak wyczyścić pamięć urządzenia z tych starych tras które już zostały czytane i pozostają w katalogu
Narzędzia->Moje dane
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
dreptus
Początkujący

Dzieki sprobuje i ponownie sprobuje zapodac trase do Urzadzonka zobaczymy co z tego bedzie.
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

dreptus pisze:Dzieki sprobuje i ponownie sprobuje zapodac trase do Urzadzonka zobaczymy co z tego bedzie.
Przy okazji możesz również usunąć "ślady" w MOJE DANE. Skopiuj sobie najpierw current.gpx z \Garmin\Gpx nuvi'ego.
Pozdrawiam, mariuszD
dreptus
Początkujący

Tzn mam usunąć ten plik ale przed usunieciem skopiowac sobie go, rozumiem ze usuniecie temp tez wyczysci Moje Dane?
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

dreptus pisze:Tzn mam usunąć ten plik ale przed usunieciem skopiowac sobie go, rozumiem ze usuniecie temp tez wyczysci Moje Dane?
Usuń "ślady' poprzez MOJE DANE. Gdyby jednak okazało się że są dla Ciebie ważne, to możesz, kopiując plik current.gpx zachować ich stan na chwilę obecną.
Pozdrawiam, mariuszD
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

Problem z bankomatami związany był z konkretną kompilacją mapy UMP-pcPL NI EU i nie wiem czy został rozwiązany. Ostatnio jednak nie mogliśmy doszukać się przyczyny tego problemu, aczkolwiek mam pewność, że to efekt jakiegoś błędu podczas kompilacji mapki dla Europy.

W pliku /Garmin/GPX/Temp.gpx znajdują się właśnie trasy wysłane do nuvi z programu MapSource. Jego usunięcie spowoduje usunięcie również tych tras, które można importować w menu urządzenia. Trasy zaimportowane wraz ze śladami i Ulubionymi waypointami pozostaną w pliku Current.gpx w tym samym katalogu.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Kristof
Początkujący

Post autor: Kristof »

Witam, jeszcze dodam, że żeby się pozbyć tych tras z pliku Current.gpx należy wykasować te trasy w nuvim (usuń trasy)i podpiąć do kompa, trasy zostana wykasowane z tego pliku.
(nuvi 760)
dreptus
Początkujący

Dzieki za pomoc rozgryzlem to z wasza pomoca jeszcze raz wielkie dzieki pozdrawiam i piwko dla was za pomoc
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

dreptus pisze:...piwko dla was za pomoc
Nie lubię się przypominać, ale jest weekend i piwka bym się napił. Nie widzę w tym temacie piwek postawionych za pomoc. :(

EDIT: Tylko ja dostałem piwko, bo się o nie upomniałem, a inni koledzy :?: W końcu napisałeś:
dreptus pisze:Dzieki za pomoc rozgryzlem to z wasza pomoca...
Ostatnio zmieniony 24 sie 2008, 22:38 przez Magnoom, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
dreptus
Początkujący

Sorki moj blad jes niepoprawny na peno to sie naprawi jak oze na jakims zlocie sie spotkamy :D
Jeszcze jedna sprawa nie wiem od czego to zalezy ale czasem jak wlze GPS`a do bazy mam problem ze znalezieniem satelit od czego to zalezy?
wanmic1
Bywalec

Post autor: wanmic1 »

dreptus pisze:Sorki moj blad jes niepoprawny na peno to sie naprawi jak oze na jakims zlocie sie spotkamy :D
Jeszcze jedna sprawa nie wiem od czego to zalezy ale czasem jak wlze GPS`a do bazy mam problem ze znalezieniem satelit od czego to zalezy?
Bez obrazy, ale jak chcesz mieć po ludzku napisaną odpowiedź to włóż minimum wysiłku i chociaż raz przeczytaj swój post przed wysłaniem na forum...Postaraj się napisać w taki sposób, żeby ten kto czyta Twoją wiadomość nie musiał zgadywać co napisałeś...
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1 ... ortografia
Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych :)
dreptus
Początkujący

Jestem niepoprawny ah ta praca coz robi z czlowieka macie racje i bardzo Was za to przepraszam :oops: oj zrobilem sobie minusa. Mam nadzieje ze mi to wybaczycie.

Co do w/w posta to było wszystko pisane w nocy i po ciezkim dniu pracy no ale to nie jest wytlumaczenie w kazdym razie poprawie sie na przyszlosc. Jeszcze raz dzieki WAM Wszystkim za pomoc, pewnie jeszcze nie raz o nia poprosze.
ODPOWIEDZ