nuvi 760 - wysyłka tras z Mapsource

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
kawo
Początkujący

nuvi 760 - wysyłka tras z Mapsource

Post autor: kawo »

zaraz pewne dostanę opr...., ale nie widze innej możliwości przeskoczenia "problemu" - czytałem też o mapsource na forum, ale nie znalazłem odp. na pytanie moje, bo pewnie jest za lamerskie.

Otóż po ogranięciu w miare nuvi 760 i zrobieniu aktualizacji, okazało się, ze na kompie mam zainstalowanego mapsourca... super.
nie omieszkałem wiec zobaczyć z czym to sie je.

na początku zgrałem sobie trasy i ślady z nuvi do kompa i od razu pieknie poszło.

mój problem pojawił się gdy wytyczyłem trase w mapsource i chciałem ja wgrać do nuvi. niby otrzymałem komendę, że trasa wgrana. niemniej nie moge ich "znaleźć" w nuvim. myślałem, ze wystarczy w nuvim "wejść w "trasy" i te przegrane z mapsoursca juz tam będą, ale niestety ich nie ma. jak zrobić, zeby nuvi je widział? albo co robie nie tak?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2009, 17:49 przez wojtek, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Zmodyfikowano tytuł wątku
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Re: mapsource - wysyłanie tras

Post autor: beetle-m »

Wejdź w nuvi do: Narzędzia->Moje dane
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
kawo
Początkujący

ok. a jak to potem usunąć z nuvi. oczywiście trasę zaimportowaną wem jak wywalić, ale, żeby mi plik nie zaśmiecał pamięci to jak to zrobić?
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

Jaki plik Ci zaśmieca nuvi ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
kawo
Początkujący

wgrałem trasez kompa do nuvi, następnie używając narządzia , moje dane. zaimportowałem go tak, że nuvi "widzi" go w opacjach "trasy". jak teraz usunąc tą zaimportowana trasę z nuviwego? wystarczy, że po prostu usune trasę z opcji "trasy"?
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

Narzędzia->Trasy->Edycja->Usuń lub Narzędzia->Moje dane->Usuń trasy
To wszystko.
Pozdrawiam, mariuszD
Kristof
Początkujący

Re: Wysyłka tras z Mapsource do nuvi 7x0

Post autor: Kristof »

..jeszcze może dodam, że zaimportowana trasa z MapSorce do urządzenia, znajduje się w pliku.. Garmin/GPX/Temp.
EDIT:
..i jeszcze.. :wink: po wykasowaniu trasy w urządzeniu, (plik Garmin/GPX/Current) poprzez - Narzędzia/trasy/usuń, trasa zaimportowana z MapSource zostaje w tym pliku - Garmin/GPX/Temp, do momentu wgrania następnej trasy, która zostanie nadpisana, lub do momentu wykasowania tego pliku.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 11:00 przez Magnoom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączyłem dwie następujące po sobie wypowiedzi w jedną. Magnoom.
(nuvi 760)
ODPOWIEDZ