Piwo!

O funkcjonowaniu Garniaka, czyli po co to forum i kto za tym stoi, a także dyskusje o tym, w jakim kierunku nasze forum powinno podążać.
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

Piwo!

Post autor: Azzie »

Witam,

Pod treścią każdego posta można dostrzec mały przycisk "piwo". Służy on do niczego innego, jak podziękowania autorowi posta w najlepszy z możliwych sposobów :D System prowadzi całą niezbędną księgowość, rozliczeń można dokonywać na wszelkich spotkaniach integracyjnych 8)

Na zdrowie!

Beetl(e)dit: Przepraszamy. Opcja chwilowo niedostępna.
Obecnie:Garmin 3590LMT z City Navigator Europe - trasa
Garmin 62S z Topo Switzerland v3 - outdoor
Dawniej:Garmin Vista, 60CS, Oregon 300 i inne
SP2BZW

Post autor: SP2BZW »

dobre... tylko co niektórzy mogą stracić majątek a inni popaść w alkoholizm :D

i przy okazji... nie można by zwiększyć ilości emotikonów :?: statystyka też by się przydała...
p0li

Post autor: p0li »

ooo

super sprawa :)
Awatar użytkownika
Wieslav
Bywalec

Post autor: Wieslav »

Bardzo mi się to podoba!
Wysłałem trzy piwa, ale gdzie mogę znaleść statystyki i potwierdzenie tego, że zostały wysłane?
8)
POZDRAWIAM
P.S. Znalazłem miejsce: w profilu każdego użytkownika można zobaczyć.
Może udałoby się stworzyć statystykę przynajmniej otrzymywanych "piw" co odzwierciedlałoby ilość porad!?
:wink:
Wieslav
GPSmap 76CSx+CNE NT 9+GPMapa 5+UMP-Wawa+Topo_PL_100 oraz ASUS MyPal A636N+AutoMapa Europe+iGO-2006+GPS Tuner 5
Toshiba Qosmio F30-140 Windows XP MCE - T7200; RAM 2x1024 533MHz; HDD 120GB; GF7600
Tomek

Post autor: Tomek »

Ech te statystyki..
To piwo moze wywołać pewną konkurencję, która z czasem dla jednych będzie źródłem samouwielbienia, a dla innych źródłem frustracji. Może dramatyzuję, ale odrobinę znam się na naturze ludzkiej. Ci, którzy bedą oczekiwać jakiejś pomocy mogą zwyczajnie olac posty tych, którzy nawarzyli sobie zbyt malo piwa..

Budzę się rano.. otwieram forum JEST!!! dostałem piwo :))

Pisze tego posta, szukam słów... Widzę, że od czasu kiedy postanowilem powiedzieć co o tym myslę, ludzie dopisują w tym temacie. Nie wiem, czy potrzebne są nowe argumenty..
Awatar użytkownika
Wieslav
Bywalec

Dla mnie osobiście nie będzie to frustujące jeśli nikt mi nie "postawi" piwa na tym Forum.
Może to się bierze z tego, że nie wybijam więcej niż dwa piwa (dziennie) na co jeszcze mnie stać .
:lol:
Moja propozyacja dotyczyła, aby uhonorować tych co najwięcej pomagają i ewentualnie zastąpić to zamiast wyświetlanych ilości pisanych postów.
Natomiast jeśli byłaby taka statystyka można by "kontrolować", aby użytkownicy co mają zbyt dużą ilość "piw" nie w padli w alkoholizm!?
:lol: :lol: :lol:
Inni wymogliby na nich, aby się nimi podzielili.
:wink:
POZDRAWIAM
Wieslav
GPSmap 76CSx+CNE NT 9+GPMapa 5+UMP-Wawa+Topo_PL_100 oraz ASUS MyPal A636N+AutoMapa Europe+iGO-2006+GPS Tuner 5
Toshiba Qosmio F30-140 Windows XP MCE - T7200; RAM 2x1024 533MHz; HDD 120GB; GF7600
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Ja osobiscie jestem ciekawy od kogo dostałem piwo :)
SP2BZW

PouchX pisze:Ja osobiscie jestem ciekawy od kogo dostałem piwo :)
przypomnij sobie komu pomogłeś :lol:
Awatar użytkownika
Wieslav
Bywalec

:lol:
Nie wiem czy to istotny problem?!
8)
POZDRAWIAM
Wieslav
Tomek

Post autor: Tomek »

Ode mnie :) Ale nie za poradę, ale za... ojej, to było jeszcze na starym forum :)
SP2BZW

Wieslav pisze:Nie wiem czy to istotny problem?!
raczej na pewnio NIE :D

a pisząc o statystykach myślałem o takich które są na innych forach... ilość postów w mc, nowych użytkowników, najaktywniejsze tematu etc

oglądając kiedyś statystykę na "psim" forum zdziwiłem się ile jest wysyłanych w ciągu doby PW :shock:
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

Jasne. Do tego można się będzie dokopać, muszę tylko poprawić parę bugów tego moda.

Są też statystyki. Ranking alkoholików jest na http://www.garniak.pl/beermod.php, ale tak jak mówiłem, jest jeszcze parę bugów ;-)

Pracuję nad tym
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

No więc piwa powinny już działać, choć jeszcze trzeba skontrolować zliczanie :-) Chciałem zauważyć, że piwo wystawia się autorowi posta przy którym się klika ikonkę, a nie autorowi wątku.

Dlatego wszyscy którzy chcieli wystawić piwo mnie, a przez pomyłkę wystawili w tym wątku piwo innym, proszeni są o naprawienie swojej pomyłki ;-)
SP2BZW

Azzie pisze:Dlatego wszyscy którzy chcieli wystawić piwo mnie, a przez pomyłkę wystawili w tym wątku piwo innym, proszeni są o naprawienie swojej pomyłki ;-)
ja postawiłem Tobie piwo za pomoc w rozwiązaniu zagadki "pomarańczowej karteczki" :D

ale przy tym poście, dzięki któremu w końcu zrozumiałem funcjonalność... zniknęła ikonka PIWO :shock: no i się wylało :P
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

SP2BZW pisze:
Azzie pisze:Dlatego wszyscy którzy chcieli wystawić piwo mnie, a przez pomyłkę wystawili w tym wątku piwo innym, proszeni są o naprawienie swojej pomyłki ;-)
ja postawiłem Tobie piwo za pomoc w rozwiązaniu zagadki "pomarańczowej karteczki" :D

ale przy tym poście, dzięki któremu w końcu zrozumiałem funcjonalność... zniknęła ikonka PIWO :shock: no i się wylało :P
Z posta można postawić maksymalnie jedno piwo. Fakt że ikonka zniknęła jest więc zupełnie prawidłowy. Ale za to zastanawiam się, czemu podsumowania (w rankingu) się czasem zerują i trzeba je liczyć od nowa :-/
ODPOWIEDZ