Wyłączenie wyświetlania oznaczeń tramwajów.

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
ODPOWIEDZ
darzur
Początkujący

Wyłączenie wyświetlania oznaczeń tramwajów.

Post autor: darzur »

Witam,

Czy istnieje możliwość wyłączenia wyświetlania nazw linii tramwajowych i autobusowych? UMP-PcPL TOPO używam w moim ręczniaku (Dakota 20) i ze względu na niewielki ekran bardzo mi przeszkadzają. W wielu sytuacjach są jedynym co się wyświetla na mapie i to czcionką większą niż inne nazwy. W ustawieniach Dakoty próbowałem już wyłączyć wyświetlanie wszystkich nazw (poza nazwami ulic bo się nie da), ale to w żaden sposób nie pomaga. Poniżej załączam kilka screenów tego o czym piszę.

P.S. Chodzi mi edycję pliku TYP lub może jeszcze czegoś innego.
Załączniki
Dakota 20.jpg
Żurek
Dakota 20, UMP-PcPL, GPmapa TOPO i GPS_50
Awatar użytkownika
Alf/red/
Radny
Kontakt:

Re: Wyłączenie wyświetlania oznaczeń tramwajów.

Post autor: Alf/red/ »

Nie można tego zrobić po prostu w mapie, ściąganej z UMP (póki co?). Możesz wczytać umpowy plik .typ do narzędzia, znaleźć linię tramwajową, i ustawić jej niewidoczność labela.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
darzur
Początkujący

Post autor: darzur »

Alf/red/ pisze:Nie można tego zrobić po prostu w mapie, ściąganej z UMP (póki co?). Możesz wczytać umpowy plik .typ do narzędzia, znaleźć linię tramwajową, i ustawić jej niewidoczność labela.
A w jaki sposób mogę wyłączyć wyświetlanie etykiety? Nie widzę takich możliwości we wskazanym edytorze.

P.S. Znalazłem. Wielkie dzięki za sugestię. :)
Żurek
Dakota 20, UMP-PcPL, GPmapa TOPO i GPS_50
wojtek
Moderator

Post autor: wojtek »

Po wejściu na stronę wskazaną przez Alfa przejdź do zakładki EDIT wskaż plik, który chcesz edytować i kliknij Edit.
Znajdź linię 0x10e subtype 0x11 -> kliknij Edit (po prawej stronie od nazwy linii)
Zaznacz Extended labels, po chwili pojawi się na prawo rozwijane pole Text style.
Rozwiń je i wybierz no label

W.

[EDIT ] - po wykonaniu zmian klikasz Save a na dole strony masz opcję download TYP file aby pobrać swoją modyfikację
nuvi 215W, SP 2720
ODPOWIEDZ

Wróć do „UMP-pcPL”