CNE i Chorwacja

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Awatar użytkownika
bmelon
Początkujący

CNE i Chorwacja

Post autor: bmelon »

Witam serdecznie,

chciałbym zapytać posiadaczy najnowszej wersji mapy CNE odnośnie kwestii związanej z Chorwacją. Czy CNE jest wystarczająco dokładny, aby poruszać się motocyklem wzdłuż wybrzeża Chorwacji? Jak z drogami wewnątrz lądu i dokładnością w miastach?

dzięki za informacje

pozdrawiam
grzegorz
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times
Kontakt:

Re: CNE i Chorwacja

Post autor: Zachu »

Tu możesz zobaczyć zawartość http://www.navteq.com/
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
kaltam
Bywalec

Post autor: kaltam »

Ogólnie biorąc CNE jest już niezły w Chorwacji. Oczywiści baza POI i drogi lokalne, jakieś małe miasteczka są lepiej odwzorowane w AdriaRoute 3.0. Poza tym AdriaRoute to nie tylko dokładna mapa Chorwacji ale też i Słowenii (np. w CNE nie ma nowego odcinka autostrady z Mariboru do Ptuj a czynny jest od wakacji 2009) oraz Czarnogóry. Z tego co czytałem na chorwackim forum to Garmin dogadał się z Navigo Sistem (właściciel AdriaRoute i Adria TOPO) więc może jest nadzieja że aktualizacja CNE w kwietniu/maju uszczegółowi mapę Chorwacji.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
past
Początkujący

Post autor: past »

Możesz bez problemu jechać, ja jechałem 2 lata temu z CNE , było to z 4 aktualizacje temu. Bez problemu poruszałem siepo Istrii. Wszystkie drogi były nieźle odwzorowane.
Garmin Nuvi 250 + CN 2010
ODPOWIEDZ