Pytania do Mapy Topo 2009 w Edge 705

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
Awatar użytkownika
slaweksie
Początkujący

Pytania do Mapy Topo 2009 w Edge 705

Post autor: slaweksie »

Witam Was, jestem nowym użytkownikiem forum i nowym użytkownikiem EDGE 705.
Przeszukałem forum co zakończyło się zawalaną nocką i nie znalazłem potrzebnej mi informacji, ale to pewnie z powodu mojego braku znajomości słownictwa i określeń związanych z terminologią GPS.
Wgrałem mapę GPmapa Topo 2009 box i wszystko działa, nie wiem tylko jak wprowadzić ustawienia aby były widoczne szlaki i ścieżki rowerowe. Teraz widać tylko ulice.
W module wyznaczanie trasy mam zaznaczony ROWER.
Poza tym u moich kolegów od pedałowania podjeżdżałem że oni maja też poziomice, u mnie tego nie ma, a przynajmniej nie widać. Mieszkam w Bydgoszczy, nie jest tutaj specjalnie górzyście :evil:
Prosze o pomoc i informacje.
Dwie słuszne marki to ....

SAAB i Specialized
SAAB UP
Spec the best
fredzio
Bywalec

Re: Pytania do Mapy Topo 2009 w Edge 705

Post autor: fredzio »

wejdz w :Menu, ustawienia, Mapa, i tam w szczegółowość, wybierz więcej lub największa. Przy szczegółowości normalna lub mniejszej widać właśnie główne ulice, a znikają POI czy lasy.
Był: Edge 705 (3.10) + HR CAD
Jest: 62s (2.80) + HR CAD . Mapa UMPpcPL Topo.
Obrazek Obrazek
marmat
Początkujący

Post autor: marmat »

Mam ustawione szczegóły Normalne i szlaki , POI-e są wyświetlane .
Radello
Początkujący

Post autor: Radello »

Co prawda nie korzystam z GPMapy Topo, tylko z UMP topo, ale szczegółowość wyświetlanych informacji zależy także od ustawionego "przybliżenia", tj. np. przy 3km widać drogi główne, a przy 500m już drobne szlaki i POI.
Pozdrawiam,
Radek

Nüvi 250W + Edge 705 + PPC/GarminQue
Awatar użytkownika
n_o_4
Początkujący

Post autor: n_o_4 »

ta mapa chyba nie zawiera szlaków rowerowych ani ścieżek rowerowych. Tzn jest szlak jeśli biegnie zgodnie z jakąś z ulic zamieszczonych na mapie, ale gdy wchodzi do lasu to juz go na tej mapie nie zobaczy sie raczej. Też mam z tym problem bo wolałbym aby były także nawet zwykłe drózki polne widoczne jak w niektórych garminach na telefon. Ale niestety... :roll:

Natomiast na stronce Ucu gdzie jest ciagła aktualizacja mapy topo_ pl_100 jest taka nakładka szlaki rowerowe także ciągle aktualizowana, która współpracuje tylko z ta mapą topo_pl_100.
8)
Wyjściem może byc także zaopatrzenie się w urządzenie typu Dakota20 gdzie jest możliwość wgrywania skanów map papierowych, na których są zamieszczone interesujące nas ścieżki rowerowe, szlaki, dróżki itp.
8) 8)
Wyjściem trzecim może byc także przejechanie danego szlaku i zapisanie go w pamięci garmina, zgranie na kompa w postaci sladu i przy następnej wycieczce można śledzić taki slad i dany szlak, ścieżkę jaki juz pokonalismy.
8) 8) 8)
Można też stwozyć jakiś szlak na kompie przy pomocy np MapSource i wgrać taki slad do urządzenia i sledzić w terenie.
8) 8) 8) 8)
Pozdrawiam :mrgreen:
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa

PRAKTYKA jest wtedy gdy wszysko działa a my nie wiemy dlaczego

Ja łączę teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego :]
ODPOWIEDZ