poprawianie błędów w UMp

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hugo7
Nowy

poprawianie błędów w UMp

Post autor: hugo7 »

Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem garmina 760 z gp mapą i CN, oraz mam mapami UMP.

Chciałem się nauczyć jak można poprawiać błędy w mapie UMP. Jest bardzo fajna i też chciałem się przyczynić do jej rozbudowy.
Wiem tyle, że błędy trzeba wysyłać najlepiej na Flyspray. Szukałem informacji na ten temat, ale nie widzę konkretnych informacji, coś było napisane na stronie UMP.

Moje pytania:
1.Jak robić tak zwane ślady mapy, jak to wlączyć i później odczytać i przekonwertować by nadawało się do wysłania do Flyspray.
Czy w urządzeniu w czasie robienia śladów inne mapy trzeba wyłączyć.
2.Czy można np. dawać screeny lub może jakoś inaczej zapisane mapki z innych oprogramowań typu gpmapa lub nokia maps, ponieważ tam są np. te ulice których tu nie ma.

Proszę o pomoc
Nuvi 760 + CNE NT 2013.20 + UMP
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Re: poprawianie błędów w UMp

Post autor: beetle-m »

Witam. Część odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz tutaj: :arrow: Nuvi 760 - podsumowanie
Patrz: Jak wpływać na rozwój mapy projektu UMPpcPL
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Awatar użytkownika
Alf/red/
Radny
Kontakt:

Re: poprawianie błędów w UMp

Post autor: Alf/red/ »

2. z porównywaniem Twoich opisów, śladów i punktów z innymi mapami poradzimy sobie :-) ale jeśli już coś musisz skrinem, to weź z UMP i z wolnej reki (choćby Paintbrush) narysuj jak powinno być prawidłowo.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „UMP-pcPL”