Zapewne wielu użytkowników wie i zna stronę producenta mapy City Navigator Europe (Navteq), na której można zgłaszać braki dotyczące ulic, routingu, punktów POI oraz inne problemy Navteq Map Reporter.
Otrzymałem informacje, że serwis będzie niedługo dostępny w języku polskim.
Miejmy nadzieję, że wzrośnie również tempo wdrażania zgłoszonych poprawek.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Niestety w moim przypadku czekanie na zajecie sie zgloszeniem przez Navtec'a to okolo 6 miesiecy. No ale to w koncu wielka firma majaca mnostwo zgloszen.
W kilku przypadkach odpisali, ze wg nich bladu o ktorym pisze w rzeczywistosci nie ma (a jest!).
pozdrawiam
G. edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
zauważyłem że w map reporterze wszystkie nazwy są pięknie wyświetlane po polsku, dlaczego nie można tak w mapie cne, może zgłoszenia zacząć od zmobilizowania navteq'a w tej właśnie kwestii, a może to wina garmina?
Liczb języków w mapach Garmina jest ograniczona. Tak na oko, w CNE jest angielski i język narodowy danego rejonu. Czyli jeżeli masz w odbiorniku ustawiony język polski, to w Polsce nazwy są po polsku a w reszcie mapy po angielsku.
Za brakujące ogonki trzeba by gnębić Garmina. Ale trudno mi powiedzieć, czy to kwestia olewania przez Garmina języków narodowych czy głębszy problem w systemie oprogramowania. Przypuszczam, że to pierwsze.
GPMapa miała ogonki, jak Garmin chce w zamian dawać CNE, to powinien minimum standardu zachować.