60 csx umarł (uszkodzony układ scalony LTC3456)
60 csx umarł (uszkodzony układ scalony LTC3456)
po 1/2 roku bezawaryjnego używanie nie mogę go włączyć...nic nie pomaga...
wersja amerykańska kupiona na allegro...
POMOCY !!!

wersja amerykańska kupiona na allegro...
POMOCY !!!
GPS Map 298 na łódce
GPS Map 60 csx i Oregon 750 na lądzie

GPS Map 60 csx i Oregon 750 na lądzie
Dla sprzętu kupionego w USA najlepiej jest skorzystać z serwisu w Wielkiej Brytanii w szczególności jeśli odbiornik jest na gwarancji.
Należy zarejestrować się na stronkach My Garmin i zgłosić usterkę.
Serwis skntaktuje się (i tutaj to trwa najdłużej bo okoła 1 tydzień) i wygeneruje nr zgłoszenia.
Odbiornik wraz z numerem zgłoszenia i dowodem zakupu należy wysłać do UK (najlepiej z UK przez znajomego Polakobrytola)
Po doręczeniu gdy serwis nie zdoła ożywić sprzętu (hard reset lub temu podobne sztuczki) po prostu odsyłają DHL-em na podany na zgłoszeniu adres w Polsce nowiutki odbiornik (i tutaj uwaga: w moim przypadku była to wersja europejska)
Powodzenia i Pozdrawiam,

Należy zarejestrować się na stronkach My Garmin i zgłosić usterkę.
Serwis skntaktuje się (i tutaj to trwa najdłużej bo okoła 1 tydzień) i wygeneruje nr zgłoszenia.
Odbiornik wraz z numerem zgłoszenia i dowodem zakupu należy wysłać do UK (najlepiej z UK przez znajomego Polakobrytola)
Po doręczeniu gdy serwis nie zdoła ożywić sprzętu (hard reset lub temu podobne sztuczki) po prostu odsyłają DHL-em na podany na zgłoszeniu adres w Polsce nowiutki odbiornik (i tutaj uwaga: w moim przypadku była to wersja europejska)
Powodzenia i Pozdrawiam,
60CSX RULEZ

- GPS Maniak
 - Radny
 - Kontakt:

Rozkręcić, przylutować wyłacznik. Będzie działało (chyba).pwitkow pisze:problem w tym ze ja nie mam gwarancji na ten odbiornik....
Gdzieś kiedyś ktoś opisywał jak to zrobić. Wydaje mi się, że było to jeszcze za czasów, kiedy pisywaliśmy jeszcze na garmin.pl.
PouchX - pamiętasz może gdzie to było?
Szukałem i nie znalazłem
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
najlepiej na groups.google.pl post Wojtka Wierby "60CS martwy" z 19-06-2006 - tam doczytasz dalejGPS Maniak pisze:
PouchX - pamiętasz może gdzie to było?
Szukałem i nie znalazłemale znalazłem za to koszt takiej naprawy (jeżeli to oczywiście wyłącznik, a nie coś poważniejszego): http://www.forum.garmin.pl/viewtopic.php?p=14127#14127
- PouchX
 - Radny
 - Been thanked: 3 times
 - Kontakt:

Po rozkręceniu i przebadaniu twojego 60CSx sprawa okazuje się być bardziej poważną niż uszkodzony włącznik.
Uszkodzeniu uległ układ generujący napięcie procesora i pamięci: LTC3456 (Linear Technology)

Lokalizacja LTC3456 na płycie w 60CSx

Zooooom...

Napięcie 1.8V powinno się pojawić na nóżce 5 po włączeniu Garmina.
W tym przypadku, tzn. w tym 60CSX, nie pojawia się.
A co za tym idzie, nie są zasilane procesor i inne układy.
Na dodatek nóżka nr 5 ma zwarcie do masy co świadczy o przebiciu wewnętrzego tranzystora w układzie.
Dokumentacja techniczna w PDF dla układu LTC3456:
http://www.ortodoxism.ro/datasheets2/c/ ... cywi3y.pdf
Podziękowania dla A.J. za współprace.

Uszkodzeniu uległ układ generujący napięcie procesora i pamięci: LTC3456 (Linear Technology)

Lokalizacja LTC3456 na płycie w 60CSx

Zooooom...

Napięcie 1.8V powinno się pojawić na nóżce 5 po włączeniu Garmina.
W tym przypadku, tzn. w tym 60CSX, nie pojawia się.
A co za tym idzie, nie są zasilane procesor i inne układy.
Na dodatek nóżka nr 5 ma zwarcie do masy co świadczy o przebiciu wewnętrzego tranzystora w układzie.
Dokumentacja techniczna w PDF dla układu LTC3456:
http://www.ortodoxism.ro/datasheets2/c/ ... cywi3y.pdf
Podziękowania dla A.J. za współprace.
- 
				Tomek

- GPS Maniak
 - Radny
 - Kontakt:

Słyszałem, że jakiś błąd w 60-tkach z barometrem spowodował, że włączona opcja "zachowuj trend ciśnienia" rozładywała tę bateryjkę. Garmin nigdy tego nie potwierdził, ale podobno trafiło do nich dość dużo "martwych odbiorników" z tego powodu. W związku z czym wycięli tę funkcję z firmwaru 60csx i po kłopocie.popej pisze:To chyba podtrzymanie zegarka.
Pozdrawiam Lechu