To taki wątek dla tych co upgradowali firmware, mają problem, ale umieją korzystać z wyszukiwarki
Po jednej z ostatnich aktualizacji firmware mój 62s co chwilę się wyłączał lub wieszał, praktycznie nie dało się z niego korzystać. Pady i zwisy nie były bezpośrednio związane z żadną moją działalnością. Czasem odbiornik nie miał sygnału i nie używałem żadnych przycisków, a i tak się wyłączał w losowym momencie. Normalnie potraktowałbym go hard-resetem albo zrobił downgrade firmware (i poczekał na nową wersję), ale byłem w podróży i miałem parę waypointów których nie chciałem stracić. Okazało się, że problem można... przeczekać. Po kilkunastu padach i restartach... problem minął jak ręką odjął.
Podejrzewam, że wraz z jednym z upgradów zmienił się jakiś format danych albo tryb pracy. Może ten nowy tryb archiwizacji śladów wymagał analizy i/lub przepisania dotychczasowych zbiorów? Trochę śladów w odbiorniku mam i nawet BaseCamp coś marudził że niektóre mu się nie podobają. Jeśli odbiornik w jakimś celu musiał wszystskie ślady przejrzeć, to może na niektórych się wykładał aż przejrzał wszystkie? Taka moja hipoteza