Mam problem z OC i Opera. Po wylogowaniu sie - nie jestem w stanie zalogowac sie od nowa. I tak mam w Operze na Linuxie i w Operze pod WinXP. Ciasteczka usuwalem, Opere restartowalem - i NIC
Pod FF dziala prawidlowo
Wyglada ze strona logout.php nie jest do konca dopracowana. Problem jest tylko wtedy gdy zrobisz logout i pozostajac na tej stronie wypelnisz dane w prawym gornym rogu. Jednak gdy wypelnisz pole kotre jest podane nizej lub po wylogowaniu klikniesz na strone glowna i z niej wypelnisz dane do zalogowania w prawym gornym rogu nie ma problemow zalogowaniem - sprawdzalem na opera Linux
Niestety - Twoje rady u mnie nie pomagaja.
Mandriva Linux, Opera v. 9.10
Wylogowalem sie z OP, jestem juz i po restarcie calego kompa.
Otwieram Opere, usuwam ciasteczka zwiazane z OC, zamykam Opere.
Wlaczam Opere, w nowej zakladce wchodze na OC, strona glowna - logowanie w prawym gornym rogu BEZ powodzenia. Jakies ciasteczko zapisuje, ciasteczo usunalem, zamknalem zakladke z OC, zamknalem Opere.
Uruchamiam Opere od nowa, sprawdzam ciasteczka (brak z OC), nowa zakladka, wchodze na OC, - Moje konto, logowanie w srodku ekranu - tak samo - bez powodzenia. Podobnie sie dzieje pod WinXP (Opera 9,23)
taka sama procedura jak opisalem wyzej, takie same dwie rozne proby logowania - obie nieudane.
Pod WinXP mam wlasnie Opere 9.23 - i tez sa problemu. Moze pod Linuxem by pomoglo - sciagne, sprawdze - dam znac.
============
Wersja Opery pod Linuxem - 9.23 - nadal to samo.
logowanie ze strony glownej, w prawym gornym rogu - nieudane.
Logowanie przez Moje konto i formularz na srodku - nie udane.
po wejsciu (nie bedac zalogowanym) w Szukaj mam taki komunikat:
Błąd strony
Wystąpił błąd z wyświetleniem strony.
Strona: search.php
Informacja o błędzie: The retrieval query could not be implemented, enters it please the search data again.
Zainstalowalem Opere 9.23 na innym komputerze...
Nie da sie tak po prostu zalogowac ponownie "w prawym gornym rogu" - to fakt, ALE udalo sie "na srodku strony"
- po przeladowaniu strony (zmienia sie wyglad)
- po kliknieciu na strone glowna i probie ponownego zalogowania - BEZ PROBLEMU.
....... ze tak powiem ........ (4 litery)
i pod pingwinem i po winxp - tak samo
pliki tymczasowe usuniete, F5 wciskane wielokroc w roznych sytuacjach i ani w prawym gornym rogu ani "na srodku strony" nie da sie zalogowac.
Na szczescie - pod FF dziala wiec nie jestem odciety od portalu.
Dziekuje za pomoc - moze KIEDYS, COS sie poprawi
Szkoda... W takim razie kiedy mozesz sie ponownie zalogowac?? W jakich warunkach? Rozumiem, ze mimo wszystko w Operze mozesz byc zalogowany - chyba, ze jestes zupelnie odciety w Operze od OC.
W operze jestem odciety od OC - moge ogladac sobie ale o zalogowaniu sie nie ma mowy. Ale loguje sie w FF wiec, jak to mawiali w kabarecie:
jest dobrze ale nie beznadziejnie
to w takim razie... nie wiem.
Sp2ong ma dobrze, u mnie dziala (F5). Problem pod Linuxem i pod Windows. Dziwne. Moze jeszcze sprobuj tego: http://www.ccleaner.com/ - czysci szybko i w wielu miejscach/konfigurowalny/skuteczny/szybki/free.