Przecież nakładkę z samymi warstwicami dawno można było pobrać ze strony GPS Maniakaluke1984 pisze:Na dobrą sprawę dla mnie osobiście samo UMP Topo byłoby idealne gdyby można było w jakiś sposób wyłączyć poziomice
Mariusz65 pisze:Widzę, że miłośnikom rastrów, dodanie warstwic w wersji TOPO przeszkadza a nie pomaga….
Raczej przyjaźniej skorelowane z innymi treściami na mapie.asandrzej pisze:poziomice z rastra są dokładniej rozmieszczone,
Nie ma też w wysokich górachasandrzej pisze:na przykład nie ma danych wysokościowych na akwenach wodnych,
To jest właśnie kluczowa sprawa.GPS Maniak pisze:Raczej przyjaźniej skorelowane z innymi treściami na mapie.asandrzej pisze:poziomice z rastra są dokładniej rozmieszczone,
Która z poniższych mapek jest w takim razie Czytelniejsza…?Maniek007 pisze:Zgadzam się z opiniami, że dodanie poziomic w UMP zmniejszyło czytelność mapy.
Więc do poruszania się pojazdami należy wgrywać wersję NI lub ogonkowąManiek007 pisze:Przy naszej jakości dróg jest to trochę niebiezpieczne![]()
A czy ten prawy obrazek nie pochodzi z wcześniejszej wersji warstwic zanim Alf/red/ ustawił czy zmodyfikował EndLevel? Na moim Legendzie HCx UMP Topo z warstwicami prezentuje się bardzo dobrze. Robiłem update chyba w niedzielę wieczorem.Mariusz65 pisze:Która z poniższych mapek jest w takim razie Czytelniejsza…?
Pewnie. Jak na wiosnę ruszę na szlaki piesze to też będę dziękował za warstwice.Mariusz65 pisze:Więc do poruszania się pojazdami należy wgrywać wersję NI lub ogonkowąManiek007 pisze:Przy naszej jakości dróg jest to trochę niebiezpieczne![]()
Dla piechura nie korzystającego z rastrów (jak ja), mapa z warstwicami jest o wiele lepsza bo w końcu co to za topo bez warstwic…
Pewnie, tylko nie dla każdego takie grzebanie w pliku TYP to trzy kliknięcia. Wpierw musiałbym przeczytać pewnie kilka (lub dużo) wątków na forum albo znów męczyć państwa pytaniami o rzeczy dla "GPS Maniaków" oczywisteGPS Maniak pisze:A co za problem wyłączyć? Trzy grzebnięcia w pliku TYP i po problemie. Wilk syty i owca cała