Mapsource nie widzi UMP
Mapsource nie widzi UMP
Zainstalowałem Mapsource i UMP, następnie wgrałem mapę do urządzenia i zorientowałem się, że potrzebuję wersję bez ogonków (wyświetlane były tylko pierwsze litery nazw ulic), zainstalowałem więc i tę wersję, ale nie mogłem jej wgrać do urządzenia (Mapsource wyświetlał kilka błędów dotyczących obu wersji UMP). Postanowiłem więc odinstalować UMP i mi się to udało. Choć, jak czytałem, jest to niemożliwe, mam teraz Mapsourca bez żadnej mapy! Kiedy instaluję ponownie UMP, Mapsource nadal jej nie widzi, pozostaje pusty. Co robić w tej sytuacji?
GPSMap 278, CN 2008, GP Mapa 2010.1, UMP-pcPL
Re: Problem z widocznoscią UMP
Spróbuj Wyświetl -> Przełącz do produktu. Jest tam UMP?
eTrex 30 + OSMapa + *.jnx
Moto G3 + Naviexpert + Locus Pro
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
Moto G3 + Naviexpert + Locus Pro
Holux RCV-3000
Garmin vívofit
Re: Mapsource nie widzi UMP
Niestety, tak to nie działa. W tej chwili zdeinstalowałem obie wersje UMP, potem Mapsource i zainstalowałem Mapsource ponownie, ale po instalacji wyświetla mi się komunikat o błędzie w UMP z ogonkami i teraz wogóle nie odpala mi nawet Mapsource. Muszę popróbować znowu zainstalowac UMP ogonki, choć jej nie chcę i zobaczyć czy Maposource ruszy. Ehh ten software, te komputery. Ileż to czasu marnuje się na brnięcie przez te wszystkie błedy i niedoróbki.
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Najpierw odinstaluj UMPa programem MapSetToolKit i dopiero spróbuj ponownie zainstalować.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/
Obecnie jestem "w środku niczego" z bardzo skąpym, wręcz kradzionym, dostępem do internetu. Wypada mi spróbować tych wszystkich zaleceń dopiero wtedy, gdy będę w zasięgu UMP. Niemniej jednak, jestem trochę wkurzony, że nie mogę korzystać z mapy bezpłatnej, reklamujacej się jako "superwolna+niezalezna", bo coś tam coś tam. W Polsce, i tak zawsze dotrę do celu, nawet bez żadnej mapy (elektronicznej), więc po co te wszystkie ograniczenia?
Pozdrawiam rodaków, bo bardzo się stęskniłem!
P.S. Problem nadal nie rozwiązany... Nadal zachodzę w głowę, jak to możliwe, żeby Mapsource działał bez żadnej mapy?!
Pozdrawiam rodaków, bo bardzo się stęskniłem!
P.S. Problem nadal nie rozwiązany... Nadal zachodzę w głowę, jak to możliwe, żeby Mapsource działał bez żadnej mapy?!
Nie bardzo wiem, o co chodzi, więc zacznę od początku,
jak instalowałeś MapSource?, jeżeli instalowałeś „bez mapy” to, możesz mieć problem.
Jest mozliwe działanie MapSource bez mapy, to nic takiego dziwnego, że działa bez mapy.
Pobierz http://www.conan.sk/Maps/SK_TOPO_Standard.exe
mapa zainstaluje się razem z MapSource, następnie pobierz i zainstaluj mapę UMP.
Komunikatem, że mapa jest zablokowana to, się nie przejmuj, ale też nie wysyłaj jej do nawigacji.
Późnie podam, w jaki sposób ją usunąć.
Jeżeli MapSource instalowałeś razem z mapą ( GPmapą czy CNE) sprawdzić czy w katalogu Garmin
masz podkatalog UMP-pcPL xxx a w nim jakieś pliki.
Jeżeli masz pliki to, wyszukaj plik o nazwie install_UMP-xxx.bat i naciśnij prawym przyciskiem myszy.
Pozdrawiam
jak instalowałeś MapSource?, jeżeli instalowałeś „bez mapy” to, możesz mieć problem.
Jest mozliwe działanie MapSource bez mapy, to nic takiego dziwnego, że działa bez mapy.
mapa zainstaluje się razem z MapSource, następnie pobierz i zainstaluj mapę UMP.
Komunikatem, że mapa jest zablokowana to, się nie przejmuj, ale też nie wysyłaj jej do nawigacji.
Jeżeli MapSource instalowałeś razem z mapą ( GPmapą czy CNE) sprawdzić czy w katalogu Garmin
Jeżeli masz pliki to, wyszukaj plik o nazwie install_UMP-xxx.bat i naciśnij prawym przyciskiem myszy.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Witam,
mam podobny problem. Zainstalowałem MapSource z płytki dołączonej do GPSa, jakaś mapa się w programie znajduje. Niestety po zainstalowaniu, zciagnieciu map itd ump-pcpl nie widzi jej MapSource.
robiłem juz 3 razy reinstalke wszystkiego, probowałem instalować inne mapy - je widzi, natomiast ump-pcpl nie.
Nie mam już pomysłu co zrobić, bedę wdzięczny za jakieś rady.
(wersja MapSource - 6.13.7)
pozdrawiam
mam podobny problem. Zainstalowałem MapSource z płytki dołączonej do GPSa, jakaś mapa się w programie znajduje. Niestety po zainstalowaniu, zciagnieciu map itd ump-pcpl nie widzi jej MapSource.
robiłem juz 3 razy reinstalke wszystkiego, probowałem instalować inne mapy - je widzi, natomiast ump-pcpl nie.
Nie mam już pomysłu co zrobić, bedę wdzięczny za jakieś rady.
(wersja MapSource - 6.13.7)
pozdrawiam
Może komuś pomoże moje rozwiązanie.asandrzej pisze:Nie bardzo wiem, o co chodzi, więc zacznę od początku,
Pozdrawiam
Ja też walczyłem 2 dni z MS i brakiem map.
Wczoraj robiłem update CNE poprzez stronę Garmina do CNE 2012.40 i dalej mapa w MS nie była widoczna (chyba nie zaznaczyłem opcji pozostaw pliki instalacyjne podczas upgradu)
Miałem zainstalowaną MS ze strony Garmina jako update i uruchomioną przez plik msi o ile pamiętam dobrze. Program działał ale bez map czyli jakby nie działał. UMP też nie chciało się podpiąć.
Odisnatalowałem tą wersję i zainstalowałem to co piszesz czyli http://www.conan.sk/Maps/SK_TOPO_Standard.exe
No i dalej lipa bo w MS widoczna tylko Slovakia Topo a CNE i UMP niet. Próbowałem Mapsettoolkitem i też lipa.
Ale jak ponownie zainstalowałem ten update MS ze strony Garmina, normalnie uruchamiając plik exe to wszystko się pojawiło. Toolkitem odłączyłem Slovakie i mam nadzieję, że wszystko będzie banglać.
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL