Witam, nabyłem używanego Garmina 276 C. Po podłączeniu do zasilania wyskoczył komunikat : "Baterry Missing", przy podtrzymywaniu zasilania z gniazda zapalniczki wszystko działa ok ale po odłączeniu zasilania wszystko gaśnie... Próbowałem podładować przez 12 godzin i nadal nic. Czy istnieje jakiś sposób na "ruszenie" tej baterii czy to już jej koniec ? Nowa bateria już zamówiona ale będzie dopiero za jakiś czas...
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
b.k.
GPSMap 276C - problem z baterią...
GPSMap 276C - problem z baterią...
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2011, 10:24 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Lifting tytułu wątku
Powód: Lifting tytułu wątku
- Antonio
- Bywalec
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: problem z baterią...
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Re: problem z baterią...
dzięki za linka ale to i tak niewiele mi pomogło...
tak jak pisałem wcześniej nie jestem w stanie "ruszyć" baterii, po kilku godzinach ładowania i przejściu na tryb zasilania z baterii ekran pozostaje czarny jak noc... czy istnieje jakiś sposób żeby zmusić baterię do otwarcia się na propozycję zmagazynowania nawet niewielkiej ilości prądu...? jeśli już to zrobi to wtedy przetestuję patent z lodówką... potrzebuję patentu (o ile taki istnieje) na terapię wstrząsową dla baterii-może wtedy łaskawie się ruszy...
tak jak pisałem wcześniej nie jestem w stanie "ruszyć" baterii, po kilku godzinach ładowania i przejściu na tryb zasilania z baterii ekran pozostaje czarny jak noc... czy istnieje jakiś sposób żeby zmusić baterię do otwarcia się na propozycję zmagazynowania nawet niewielkiej ilości prądu...? jeśli już to zrobi to wtedy przetestuję patent z lodówką... potrzebuję patentu (o ile taki istnieje) na terapię wstrząsową dla baterii-może wtedy łaskawie się ruszy...
Re: GPSMap 276C - problem z baterią...
wielkie dzięki za pomoc... ale chyba jednak zamówię nową baterię... zbyt to skomplikowane dla mnie...
jeszcze raz dzięki za pomoc, pozdrawiam
jeszcze raz dzięki za pomoc, pozdrawiam