Proszę o usunięcie konta.
-
epkchmiele
- Bywalec
Re: Proszę o usunięcie konta.
Nie masz co narzekać, kiedyś dawno temu na tym forum jak się wypowiedziales nie tak jak potrzeba to zmieniano treść twojej wypowiedzi. Takie to były czasy, albo usuwano wypowiedź.
-
Wojtas81
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
Dla mnie forum gdzie zostało już może z 3 dyskutantów na krzyż i 1 moderator-cenzor kontrolujący ich rozmowę, wygląda groteskowo.
Komuna za bardzo niektórym weszła w krew. Bo nawet w wschodnioniemieckim NRD nie było tylu kontrolujących na jednego obywatela.
Nie zrozumcie mnie źle, jest granica swobody wypowiedzi i nie wolno np obrażać innych.
Ale cenzura za krytykę jakiegoś produktu umiłowanej firmy ? Bo to obraża "uczucia religijne" kogoś kto ten produkt kupił ?
Nokię też krytykowano i BlackBerry też, gdy widać było gołym okiem, że w tych firmach źle się dzieje. Też obrażało to czyjeś "uczucia religijne". I gdzie są dziś te firmy z ich "wspaniałymi produktami" ?
A całe poematy pisali, że taka firma jak Nokia to marka i nie może się mylić. Bo jak to, to przecież Nokia - lider telefonów komórkowych.
Należało wtedy banować i cenzurować krytykujących? Czy może tych którzy naganiali wtedy klientów na szroty i niewypały typu Nokia Lumia ?
Komuna za bardzo niektórym weszła w krew. Bo nawet w wschodnioniemieckim NRD nie było tylu kontrolujących na jednego obywatela.
Nie zrozumcie mnie źle, jest granica swobody wypowiedzi i nie wolno np obrażać innych.
Ale cenzura za krytykę jakiegoś produktu umiłowanej firmy ? Bo to obraża "uczucia religijne" kogoś kto ten produkt kupił ?
Nokię też krytykowano i BlackBerry też, gdy widać było gołym okiem, że w tych firmach źle się dzieje. Też obrażało to czyjeś "uczucia religijne". I gdzie są dziś te firmy z ich "wspaniałymi produktami" ?
A całe poematy pisali, że taka firma jak Nokia to marka i nie może się mylić. Bo jak to, to przecież Nokia - lider telefonów komórkowych.
Należało wtedy banować i cenzurować krytykujących? Czy może tych którzy naganiali wtedy klientów na szroty i niewypały typu Nokia Lumia ?
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
A do domu wysyłany był Niemiec z karabinem.epkchmiele pisze: 01 lut 2026, 18:39Nie masz co narzekać, kiedyś dawno temu na tym forum jak się wypowiedziales nie tak jak potrzeba to zmieniano treść twojej wypowiedzi. Takie to były czasy, albo usuwano wypowiedź.
Ja nawet nie czytam uważnie Twoich postów. To twoi współrozmówcy zgłaszają posty.Wojtas81 pisze: 01 lut 2026, 19:08 Dla mnie forum gdzie zostało już może z 3 dyskutantów na krzyż i 1 moderator-cenzor kontrolujący ich rozmowę, wygląda groteskowo.
Co innego krytyka a co innego jak w każdym poście to samo jak katarynka trzepiesz i jeszcze te nostalgie z Nokia. Tego na NFZ nie wyleczysz.
-
Wojtas81
- Bywalec
Ja nikogo nie będę przekonywał. Ja na tym forum jestem tylko gościem, jak każdy. To jest wasze podwórko i możecie robić tu co chcecie.
Ale spora część ludzi chyba nie rozumie, że wolność kosztuje, wolność też ma wady. Nie da się mieć żyjącego forum, merytorycznych dyskusji, jeśli nie akceptuje się w jakimś stopniu bałaganu czy wręcz burdelu.
Tam gdzie jest silna moderacja, tam jest porządek, ale i jakość dyskusji jest na żenująco niskim poziomie. To jest w zasadzie wówczas powielanie materiałów marketingowych, instrukcji obsługi czy newsów ze strony producenta.
Takie to są wówczas fora, gdzie jedynym przejawem życia jest informacja o nowej wersji programu Garmin Express.
Bezpiecznie jest na takich forach pisać tylko pozytywy, bo każda krytyka kogoś tam urazi, ktoś poczuje się dotknięty, ktoś zniesławiony (w myśl zasady: obrażasz moje rzeczy, to obrażasz mnie).
Mnie na obecności tutaj nie zależy. To nie Komitet Centralny, więc profitów z tego w życiu nie ma. A forów, portali jest dziś bez liku.
Tym bardziej nie zamierzam nikogo "uszczęśliwiać" swoją osobą. Jeśli nie jestem tu mile widziany, to ok, przyjmuję to.
Ostrzeżeń nie chcę, bo za stary jestem na to żeby mnie ktoś karcił / pouczał / tresował.
Ale spora część ludzi chyba nie rozumie, że wolność kosztuje, wolność też ma wady. Nie da się mieć żyjącego forum, merytorycznych dyskusji, jeśli nie akceptuje się w jakimś stopniu bałaganu czy wręcz burdelu.
Tam gdzie jest silna moderacja, tam jest porządek, ale i jakość dyskusji jest na żenująco niskim poziomie. To jest w zasadzie wówczas powielanie materiałów marketingowych, instrukcji obsługi czy newsów ze strony producenta.
Takie to są wówczas fora, gdzie jedynym przejawem życia jest informacja o nowej wersji programu Garmin Express.
Bezpiecznie jest na takich forach pisać tylko pozytywy, bo każda krytyka kogoś tam urazi, ktoś poczuje się dotknięty, ktoś zniesławiony (w myśl zasady: obrażasz moje rzeczy, to obrażasz mnie).
Mnie na obecności tutaj nie zależy. To nie Komitet Centralny, więc profitów z tego w życiu nie ma. A forów, portali jest dziś bez liku.
Tym bardziej nie zamierzam nikogo "uszczęśliwiać" swoją osobą. Jeśli nie jestem tu mile widziany, to ok, przyjmuję to.
Ostrzeżeń nie chcę, bo za stary jestem na to żeby mnie ktoś karcił / pouczał / tresował.
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
Nazwa forum garniak wzięła się z połączenia dwóch wyrazów: "Garmin Maniak". Postów obraźliwych trochę było, więc je zgłosiłem Moderatorom.
W odróżnieniu od Nokii, Garmin tworzy nadal bardzo dobre, unikalne urządzenia!
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
-
Wojtas81
- Bywalec
Dla mnie Maniak to słowo o wydźwięku wyłącznie negatywnym. Świadczy bowiem one na niewrażliwości na rzeczywistość i o poglądach "jak fakty przeczą teorii, to gorzej dla faktów".Marko pisze: 03 lut 2026, 10:29Nazwa forum garniak wzięła się z połączenia dwóch wyrazów: "Garmin Maniak".
Ja wierzę tylko w hiperrealizm. I choć nie zawsze mi się to udaje, to zawsze będę starał się do niego dążyć i siebie w jego stronę korygować. Bo tylko hiperrealizm w świecie działa, zawsze działał i będzie działał.
Czułeś się nimi urażony, co nie znaczy, że cię obrażałem. To nie jest to samo. Urażonym można się czuć wszystkim, a mam wrażenie, że ludzie stają się coraz bardziej wrażliwi.
Nie czują przy tym potrzeby korygowania swej wrażliwości, tylko czują potrzebę ograniczania innych. Tak kończy się wolność.
Nie możesz tego wiedzieć. Z twoich postów wynika, że interesują cię wyłącznie stare rozwiązania, a już na pewno wyłącznie takie kupujesz.Marko pisze: 03 lut 2026, 10:29W odróżnieniu od Nokii, Garmin tworzy nadal bardzo dobre, unikalne urządzenia!
Nie interesujesz się nowymi, tym bardziej nie interesujesz konkurencją, której nie dajesz żadnej szansy. A szkoda, bo postęp poza Garminem jest bardzo realny - we wszystkich dziedzinach nawigacje rowerowe, zegarki.
O tym jak bardzo oderwane bywają twoje posty, świadczy choćby temat w którym deprecjonujesz odbiorniki wielozakresowe (multi-band).
To jest negowanie postępu, ewidentnego postępu oraz ewidentnie widocznego. Weź do ręki GPSMAP 65s/66sr oraz jakiś stary i sam zobacz jakie to różnice.
Tak samo zdajesz się deprecjonować problem pływania lokalizacji w najnowszych odbiornikach Garmina, co jest z kolei ewidentnym regresem, cofającym nas z techniką co najmniej 20 lat wstecz.
Takie problemy bowiem nie istnieją w żadnym w miarę przyzwoitym (czyt. udanym) odbiorniku, na przestrzeni ostatnich 15-20 lat. Nie ma ich już nawet w zegarkach od czasu Fenixa 7.
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
Ja tego tak nie odbieram, a jestem bardzo (czasem aż za bardzo) aktywny na forum od roku 2008. Dla mnie forum służy do dzielenia się swoimi doświadczeniami, a nie do wiecznego narzekania.
Zapominasz o TwoNav, który na rynku europejskim jest jedyną konkurencją dla Garmina.Wojtas81 pisze: 03 lut 2026, 22:47 tym bardziej nie interesujesz konkurencją, której nie dajesz żadnej szansy.
Możemy ten wątek "o usunięcie konta" ciągnąć dalej, co sprowadzi się do kolejnych Twoich żali.
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co tutaj robisz? Tutaj, chcąc tego, czy nie, ale zapisałeś się na forum "maniaków Garmina"!
To nieprawda, nie wiem skąd to wziąłeś! Interesują mnie też nowe odbiorniki, zwłaszcza po tym, jak Garmin odświeżył oprogramowanie. Zgodziliśmy się jednak co do tego, że Garmin starzeje się wolno i odbiornik z 2007 roku możesz dzisiaj używać bez kłopotu.
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
-
Wojtas81
- Bywalec
Przepraszam. Wątku nie rozpocząłem od narzekań i może niepotrzebnie wdałem się w dyskusję.
Byłem tu tylko dla zabicia czasu w pewnym momencie. Co chciałem się dowiedzieć, już dawno wiem.
Nowe Garminy i tak mnie nie interesują, bo z tym co obecnie prezentują, uważam je za wyjątkowo drogie elektrośmieci.
Dla mnie firma jest skończona na rynku turystycznym. I chyba tylko już "maniacy" nie rozumieją, że pierwszy lepszy telefon jest lepszy (a już bezapelacyjnie dokładniejszy) niż to co po 2021 roku wypluwa z siebie Garmin.
Nawigacje turystyczne o dokładności sporo mniejszej od zegarków tej samej firmy i z tego samego okresu
To jest po prostu śmiech i pożałowania godne
Za sprzedaż czegoś takiego w 2026 roku (sic!) powinny być wręcz kary finansowe, za rolowanie klientów.
To samo nawigacje samochodowe z nieaktualnymi mapami, gdzie darmowe Google Maps i byle jaki używany telefon za 150 zł biją je na głowę.
Tu już w ogóle nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Byłem tu tylko dla zabicia czasu w pewnym momencie. Co chciałem się dowiedzieć, już dawno wiem.
Nowe Garminy i tak mnie nie interesują, bo z tym co obecnie prezentują, uważam je za wyjątkowo drogie elektrośmieci.
Dla mnie firma jest skończona na rynku turystycznym. I chyba tylko już "maniacy" nie rozumieją, że pierwszy lepszy telefon jest lepszy (a już bezapelacyjnie dokładniejszy) niż to co po 2021 roku wypluwa z siebie Garmin.
Nawigacje turystyczne o dokładności sporo mniejszej od zegarków tej samej firmy i z tego samego okresu
To jest po prostu śmiech i pożałowania godne
Za sprzedaż czegoś takiego w 2026 roku (sic!) powinny być wręcz kary finansowe, za rolowanie klientów.
To samo nawigacje samochodowe z nieaktualnymi mapami, gdzie darmowe Google Maps i byle jaki używany telefon za 150 zł biją je na głowę.
Tu już w ogóle nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Nic. Poprosiłem o usunięcie i potwierdziłem.Marko pisze: 04 lut 2026, 07:17Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co tutaj robisz? Tutaj, chcąc tego, czy nie, ale zapisałeś się na forum "maniaków Garmina"!
-
epkchmiele
- Bywalec
-
Wojtas81
- Bywalec
Ponawiam prośbę o usunięcie konta.
Cofam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (w tym: imię, adres email, adres Internetowy, itp.) i zgłaszam sprzeciw wobec dalszego przetwarzania, na podstawie RODO.
Cofam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (w tym: imię, adres email, adres Internetowy, itp.) i zgłaszam sprzeciw wobec dalszego przetwarzania, na podstawie RODO.