NuviLog2MS (d. NuTrakEx) - importownie traklogów z Nuvi 200
NuviLog2MS (d. NuTrakEx) - importownie traklogów z Nuvi 200
Witam.
Napisałem program NuTrakEx.
Jest to nakładka graficzna na nutrak kolegi popeja (wielkie dzięki za dołożenie opcji -p).
Służy do wygodnego importowania traklogów z urządzenia Garmina.
Przetestowany na Nuvi 200.
2008-06-08 Nowa wersja nie jest już nakładką.
Nazwę programu zmieniłem na NuviLog2MS
Do pobrania http://pelsta.republika.pl/NuviLog2MS.zip.
Wszystkich zainteresowanych zachęcam do testowania i proszę o uwagi.
Pozdrawiam.
Napisałem program NuTrakEx.
Jest to nakładka graficzna na nutrak kolegi popeja (wielkie dzięki za dołożenie opcji -p).
Służy do wygodnego importowania traklogów z urządzenia Garmina.
Przetestowany na Nuvi 200.
2008-06-08 Nowa wersja nie jest już nakładką.
Nazwę programu zmieniłem na NuviLog2MS
Do pobrania http://pelsta.republika.pl/NuviLog2MS.zip.
Wszystkich zainteresowanych zachęcam do testowania i proszę o uwagi.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2008, 14:39 przez pelsta, łącznie zmieniany 2 razy.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Posłuchałem rady popeja i zrobiłem w końcu kompletny program.

Zrezygnowałem z opcji niekompatybilnych z MapSource.

Zrezygnowałem z opcji niekompatybilnych z MapSource.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2008, 14:31 przez pelsta, łącznie zmieniany 1 raz.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Dzięki za piwo.GPS Maniak pisze:Nie zbieram tracków w samochodzie, ale ..... piwo się należy
Ja zbieram traki i w samochodzie i podczas wędrówek w górach.
Póki co Nuvi 200 mi wystarcza.
Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
W tej radzie był drobny haczyk. Wypada udostępnić źródłapelsta pisze:Posłuchałem rady popeja i zrobiłem w końcu kompletny program.

Uruchomiłem Twój program i mam 2 sugestie:
- Spróbuj jakoś wyłączyć komunikaty "W stacji nie ma dysku". Musze 6 razy to kliknąć zanim program wystartuje,
- Jak już program działa, to nie widzi podłączenia odbiornika, może przyda sie jakiś klawisz odświeżania?
Właściwie to nie wiem jak udostępnić źródła, bo korzystałem z opisu w tym wątku (cpp nie trawię):
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1 ... ht=wnutrak
Zwróć uwagę, że gdy program był nakładką na Twojego nutraka to załączałem wszystkie pliki.
Dziękuję za sugestie.
1. Której stacji dysków dotyczą komunikaty? Spróbuję z tym powalczyć.
2. Do odświeżania służy klawisz ">" w grupie Nuvi. Jeżeli podłączyłeś Nuviego po uruchomieniu programu to po prostu go kliknij 2 razy. Pierwszy klik wykryje Nuviego a drugi odświeży listę traklogów. Nie wiem jak obsługiwać zdarzenia związane z podłączaniem i odłączaniem urządzenia do portu USB.
Zwróć uwagę, że gdy program był nakładką na Twojego nutraka to załączałem wszystkie pliki.
Dziękuję za sugestie.
1. Której stacji dysków dotyczą komunikaty? Spróbuję z tym powalczyć.
2. Do odświeżania służy klawisz ">" w grupie Nuvi. Jeżeli podłączyłeś Nuviego po uruchomieniu programu to po prostu go kliknij 2 razy. Pierwszy klik wykryje Nuviego a drugi odświeży listę traklogów. Nie wiem jak obsługiwać zdarzenia związane z podłączaniem i odłączaniem urządzenia do portu USB.
Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Nazwa Twojego programu sugeruje, że bazujesz na moim kodzie. Ale jeżeli tak nie jest, to Twój program nie musi być GPL.pelsta pisze:Właściwie to nie wiem jak udostępnić źródła, bo korzystałem z opisu w tym wątku:
Tak na oko 4 sloty czytnika flash i 2 razy flop A:.pelsta pisze:1. Której stacji dysków dotyczą komunikaty? Spróbuję z tym powalczyć.
Niestety, to mi nie działa. Po prostu pokazuje, że na flopie A: nie znaleziono tracklogów.pelsta pisze:2. Do odświeżania służy klawisz ">" w grupie Nuvi. Jeżeli podłączyłeś Nuviego po uruchomieniu programu to po prostu go kliknij 2 razy. Pierwszy klik wykryje Nuviego a drugi odświeży listę traklogów.
Nazwa pozostała z poprzedniej wersji. Rozumiem Twoje uwagi i zmienię ją, tylko... co by tutaj wymyślić?
Program napisałem dla przyjemności i jeżeli komuś się przyda to proszę bardzo.
Poprawiłem wykrywanie dysków. Teraz sprawdzam dyski na litery od C do Z. Pomogło coś?
W laptopie nie mam flopa i zapomniałem o jego istnieniu (w systemie zarówno flop jak i urządzenia podłączone do USB wykrywane są jako DRIVE_REMOVABLE, nie wiem jak inaczej wykryć Nuviego).
Nie mam również czytnika pamięci flash i nie wiem jak z tym powalczyć.
Program napisałem dla przyjemności i jeżeli komuś się przyda to proszę bardzo.
Poprawiłem wykrywanie dysków. Teraz sprawdzam dyski na litery od C do Z. Pomogło coś?
W laptopie nie mam flopa i zapomniałem o jego istnieniu (w systemie zarówno flop jak i urządzenia podłączone do USB wykrywane są jako DRIVE_REMOVABLE, nie wiem jak inaczej wykryć Nuviego).
Nie mam również czytnika pamięci flash i nie wiem jak z tym powalczyć.
Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Zawsze możesz zrobić konkurs ... z nagrodamipelsta pisze:Nazwa pozostała z poprzedniej wersji. Rozumiem Twoje uwagi i zmienię ją, tylko... co by tutaj wymyślić?

TrakIm

Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Dziękuję z propozycje.
Program w zamyśle ma być częścią większego programu do komunikacji z Nuvi (wtedy bez gmt.exe popeja nie dam sobie rady!).
Niech więc będzie nazwa robocza NuviLog2MS (Nuvi Logs To MapSource).
W tej wersji dorabiam obsługę wielu języków.
Link będzie zmieniony w pierwszym poście.
Program w zamyśle ma być częścią większego programu do komunikacji z Nuvi (wtedy bez gmt.exe popeja nie dam sobie rady!).
Niech więc będzie nazwa robocza NuviLog2MS (Nuvi Logs To MapSource).
W tej wersji dorabiam obsługę wielu języków.
Link będzie zmieniony w pierwszym poście.
Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS można ściągać i eksperymentować z językami.
Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Nagrodą były otrzymane piwa, które już skonsumowałem 

Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer