Tak czy siak - mapka na zaprezentowanych screenach jest naprawdę ładna

Pierwsze uwagi już są. Nawet w tym wątkujeremihorn pisze:Lechu, najważniejsze są teraz Twoje pierwsze uwagi i opinie o 62!!!
Nie widzę osobiście różnicy pomiędzy cieniowaniem Eu Recreational a Twoim. Jeśli chodzi o złagodzenie cieniowania, to na pewno przyda się, gdy w skład mapy Góry 2010 wejdą Himalaje.GPS Maniak pisze:Sęk w tym, że kwieto skrytykował właśnie tę mapę za zbyt słabe ..... cieniowanie i namawia mnie bym zrobił - pod względem cieniowania - coś na kształt Europe Recreational. Znam też głosy przeciwne, aby złagodzić cieniowanie.
Tak czy siak - mapka na zaprezentowanych screenach jest naprawdę ładna
Po lewej EU Recreational, po prawej - mapa GPS Maniakasoko pisze:Nie widzę osobiście różnicy pomiędzy cieniowaniem Eu Recreational a Twoim.
Miłośnikom Oregona, mówimy stanowsze NIEjeremihorn pisze:Lechu, najważniejsze są teraz Twoje pierwsze uwagi i opinie o 62!!!
racja- wyrazilem się mało precyzyjnie - chodziło mi bardziej o Twoje subiektywne wrażenia i odzczuciaGPS Maniak » So, 07 sie 2010 21:29
Co tu pisać? Test robi Azzie. Ja zrobiłem dość obszerny opis 78S użycz (...), szerszy opis 62-ki uważam za zbędny
Teoria nie dotyczy cech funkcjonalnych urządzenia, ale kosztów produkcjiGPS Maniak pisze:Uważam za poważne nieporozumienie teorie głoszące iż 62 to Dakota włożona do innego pudełka. Nic bardziej mylnego. Klawisz Menu wywołujący na każdym funkcjonalnym ekranie (np: mapa/altimetr/komputer podróży/kompas) menu kontekstowe umożliwiajce zmianę wielu parametrów danego ekranu np. pól danych czy kalibrację danego sensora, powoduje że pod względem komfortu i ergonomii obsługi to zupełnie inny odbiornik.
Koszty produkcji każdego outdoorowego Garmina są zapewne zbliżone i na pewno nie przekraczają kilkunastu, góra dwudziestu kilku baksówpopej pisze:Teoria nie dotyczy cech funkcjonalnych urządzenia, ale kosztów produkcji
Subiektywne powiadasz? No cóż. Swego czasu byłem w miarę blisko zakupu Oregona, ale po 6-ciu tygodniach zabawy tym odbiornikiem ciągle miałem pewne wątpliwości, no i w końcu nie kupiłem. Decyzję o tym, że kupię 62 podjąłem po kilku godzinach zabawy z 78S. No commentjeremihorn pisze: chodziło mi bardziej o Twoje subiektywne wrażenia i odzczucia
Sprawdź jak w 62 wygląda ekran uśredniania waypointa. W Dakocie ten ekran jest przykładem ignorowania zasad ergonomii. Do wyświetlenia pozycji została użyta tak małą czcionką, że wyliczona wartość jest praktycznie nieczytelna.GPS Maniak pisze:Moim zdaniem z tą ergonomią dotykowców Garmina jest tak samo jak z każdą inną cechą