PL Topo (2012 Q2) - dyskusja
PL Topo (2012 Q2) - dyskusja
Witam,12-08 jadę na urlop,po tygodniu,Mazury,Czorsztyn i Bieszczady.Myślę że kupię!.Pozdrawiam
Garmin Fenix 7X Sapphire /Solar z PL Topo 2020.3
DriveLuxe 50 LMT-D/GPSMAP 62st/GPSMAP,66st./Garmin Drive Smart 66.
DriveLuxe 50 LMT-D/GPSMAP 62st/GPSMAP,66st./Garmin Drive Smart 66.
Re: Informacja o nowej mapie turystycznej dla urządzeń Garmin
Mam prośbę.
Nie mam siły przechodzić przez 22 strony opisów.
Czy mozna napisac jakies podsumowanie finalnej mapy?
Jaka jest jej wielkosc w MB? Czytałem o karcie 8GB...
Czy w prosty sposób będzie ją mozna podzielic i zainstalować w Mapsource?
Czy ma routing?
Co jest jej bazą drogową, jakie są źródła danych i czy w związku z tym czy mozna ja wykorzyać także do nawigacji samochodowej?
Prosba o zrzuty kilku ekranów z mapsource dla najbardziej typowych obszarów turystycznych, aby móc porównać innymi produktami.
Inne sprawy podsumowujące jej cechy
Dziekuje
Nie mam siły przechodzić przez 22 strony opisów.
Czy mozna napisac jakies podsumowanie finalnej mapy?
Jaka jest jej wielkosc w MB? Czytałem o karcie 8GB...
Czy w prosty sposób będzie ją mozna podzielic i zainstalować w Mapsource?
Czy ma routing?
Co jest jej bazą drogową, jakie są źródła danych i czy w związku z tym czy mozna ja wykorzyać także do nawigacji samochodowej?
Prosba o zrzuty kilku ekranów z mapsource dla najbardziej typowych obszarów turystycznych, aby móc porównać innymi produktami.
Inne sprawy podsumowujące jej cechy
Dziekuje
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
Brzmi dobrze!
Dziekuje.
Czy jest rozwazane sprzedawanie mapy na wiecej niz jedno urzadzenie za doplata powiedzmy +30% za kazde kolejne?
To chyba rozsadne i zmniejszy piractwo (a chyba kazdy chce byc legalny jak moze) a uzywam np. etrexa 30 do wedrowek i 620ke morsko-ladowa do samochodu.
Dziekuje.
Czy jest rozwazane sprzedawanie mapy na wiecej niz jedno urzadzenie za doplata powiedzmy +30% za kazde kolejne?
To chyba rozsadne i zmniejszy piractwo (a chyba kazdy chce byc legalny jak moze) a uzywam np. etrexa 30 do wedrowek i 620ke morsko-ladowa do samochodu.
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
Nie będzie takiej potrzeby. Mapa jest przypisana do karty, a więc to od Ciebie będzie zależało w którym odbiorniku będziesz jej używał. Możesz ją przekładać między odbiornikami dowolną ilość razy. Oczywiście w danej chwili będzie tylko w jednym odbiorniku na raz.
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Cena wygląda nieźle, będzie jakiś rabat dla pierwszych nabywców?
Powiedzmy 125 zł by mnie zadowoliło
Drugie pytanie, czy trudno będzie dodać nakładkę z szlakami? Dodam, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o BaseCampa czy inne takie.
Powiedzmy 125 zł by mnie zadowoliło
Drugie pytanie, czy trudno będzie dodać nakładkę z szlakami? Dodam, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o BaseCampa czy inne takie.
eTrex 30; Edge 205
Motorola Milestone
Motorola Milestone
W nowych odbiornikach, bez problemu, tylko żeby pliki miały inną nazwę, dla starszych trzeba będzie połączyć GmapTol-em.edtheduck pisze: czy trudno będzie dodać nakładkę z szlakami? Dodam, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o BaseCampa czy inne takie.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
W większości przypadków powstałyby "autostrady" szlakowe, ponieważ mapa zawiera już szlakiedtheduck pisze:Drugie pytanie, czy trudno będzie dodać nakładkę z szlakami? Dodam, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o BaseCampa czy inne takie.
W tym wątku były wcześniej screeny, które to potwierdzają:

Nasycenie szlakami może nie jest 100% ale jest naprawdę nieźle.
Tam gdzie szlaków nie ma będzie można stosować UMPową nakładkę - zgodnie z uwagą jaką napisał asandrzej.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Czyli w moim eTrexie 30 wgrywam obie mapy i zaznaczam obie jako aktywne?asandrzej pisze:W nowych odbiornikach, bez problemu, tylko żeby pliki miały inną nazwę, dla starszych trzeba będzie połączyć GmapTol-em.edtheduck pisze: czy trudno będzie dodać nakładkę z szlakami? Dodam, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o BaseCampa czy inne takie.
Nic więcej nie muszę kombinować?
Dzięki śliczne za odpowiedź.
eTrex 30; Edge 205
Motorola Milestone
Motorola Milestone
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Musisz poczytać jak się wgrywa mapy.
Czy naprawdę trzeba wszystko zamykać i lać po łapach bo nie chce się cokolwiek przeczytać.
25 stron o mapie, której nie ma.
Czy naprawdę trzeba wszystko zamykać i lać po łapach bo nie chce się cokolwiek przeczytać.
25 stron o mapie, której nie ma.
50zł za 8GB to cena zaporowa.Azymut pisze: Cena mapy na karcie w wersji Box (sama karta 8 GB) w sprzedaży detalicznej wyniesie 150 zł (...)
Cena mapy w wersji OEM (urządzenie + mapa na karcie 8 GB) będzie wynosić +100 zł dopłaty do podstawowej aktualnej ceny "gołego" urządzenia (...).
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Jest gorzej niż myślisz, za 50zł dostajesz 0GB 
Azymucie ty mój...
150 zeta, karta 8GB, nie jest źle...
Czuję, że wezmę.
PS. Liczyłem na rabat, bo kupiłem u was dwa urządzenia, ale jakoś tak sprytnie mi go nie dacie, bo już kupiłem i dodatkowo nie w tym roku.
Ale handlować trzeba umieć.
150 zeta, karta 8GB, nie jest źle...
Czuję, że wezmę.
PS. Liczyłem na rabat, bo kupiłem u was dwa urządzenia, ale jakoś tak sprytnie mi go nie dacie, bo już kupiłem i dodatkowo nie w tym roku.
Ale handlować trzeba umieć.
Piotr
Garmin Etrex 30
Asus A696
Garmin Etrex 30
Asus A696
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Nie za 8 GB, tylko za pakowanie do pudełka i pisanie listów przewozowychpelsta pisze:50zł za 8GB to cena zaporowa.
Pozdrawiam Lechu
A co ze staszymi odbiornikami GPS np. GPSmap 60CSx, czy mapa bedzie w tych urządzeniach użyteczna? Jak będą sie zachowywać z kartą pamięci 8GB?
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Mapy były w Azymucie sprawdzane na różnych odbiornikach. Także tych starszych ale prawdę powiedziawszy nie wiem czy na karcie 8GB
Dodam jednak, że mój Rino_530_HCX widzi kartę 8GB.
Dodam jednak, że mój Rino_530_HCX widzi kartę 8GB.
Pozdrawiam Lechu