POI Loader i POI
poi > csv
Chyba to tu powinno trafić... Czy jest jakiś sposób na wyciągnięcie danych z pliku *.gpi? Taki odwrotny poiloader? Czyli poiwyciągacz?
Artur
Artur
Re: poi > csv
Artur pisze:Chyba to tu powinno trafić... Czy jest jakiś sposób na wyciągnięcie danych z pliku *.gpi? Taki odwrotny poiloader? Czyli poiwyciągacz?
Artur
tez mnie to interesowalo ostatnio bo chcialem sobie do GPmapy 5Demo na PC wgrac taki rozbrojony poi.gpi ale okazuje sie ze nazwy punktow sa opisane tylko numerycznie i nie mozna rozruznic fotoradaru od suszary.popej pisze:Gpsbabel rozumie pliki gpi ale wyciąga chyba tylko waypointy.
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Jest nowa wersja 2.5.1
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=927
Teoretycznie pozwala ona na zapis pliku wyjściowego .gpi do folderu na dysku.
Piszę teoretycznie bo u mnie akurat nowy POILoader się wysypuje
(WinXP)
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=927
Teoretycznie pozwala ona na zapis pliku wyjściowego .gpi do folderu na dysku.
Piszę teoretycznie bo u mnie akurat nowy POILoader się wysypuje
PouchX:
Może by przypiąć jakieś ostrzeżenie?
Krzysztof
Z licznych informacji wynika, że wysypuje się chyba wszystkim, więc jej nie ściągajmy. : http://forums.groundspeak.com/GC/index. ... pic=186673Teoretycznie pozwala ona na zapis pliku wyjściowego .gpi do folderu na dysku.
Piszę teoretycznie bo u mnie akurat nowy POILoader się wysypuje (WinXP)
Może by przypiąć jakieś ostrzeżenie?
Krzysztof
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
-
SP2BZW
Nowy numer - stara wersja - ale numer ! Tego bym nie wymyślił.pomimo "nowego numerku" ściąga starą wersję...
Krzysztof
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Pytanie z innej beczki...
Tworze sobie własne punkty POI w pliku CSV z użyciem tzw. multilinii. Maja one przykładową postać:
19.98008, 50.09441, "NAZWA", "ul. Wadowicka 10
30-415 Krakow, woj. Malopolskie
Tel. +00 (00) 000-00-00
-----------------------------------
Dodatkowe opcje punktu:
- Opcja 1: TAK
- Opcja 2: TAK
- Opcja 3: NIE
- Opcja 4: NIE
- Opcja 5: NIE
- Opcja 6: TAK
- Opcja 7: TAK
- Opcja 8: NIE
-----------------------------------"
używam POILoadera 4.2.4 z Nuvi 250W. Punktów tych jest ponad 100. W trakcie ładowania danych POILoader drze się ze dane w którejś tam linii są nieprawidłowe i nie będzie ich ładował dalej. Problem polega na tym, ze ja w tej linii żadnego błędu nie widzę (używam do weryfikacji Notepad++ z podglądem wszystkich możliwych znaków występujących w pliku)? Żeby było ciekawiej - usunąłem tą problematyczna linie - a soft dalej twierdzi, ze ma błąd w linii. Po dodaniu extra linii przed problematyczną - błąd "przesuwa" sie na tą nowa. I stad pytanie - czy jest jakiś problem z obsługą multilinii przez POILoadera? Eksperymentowałem z rożnymi wersjami softu - na początku wersja 2.4.0.B radziła sobie z tym problemem - ale po przeinstalowaniu na nowa 2.4.2 i powrocie do starej problem nie zniknął niestety... Teraz jestem na wersji 2.4.2. Czy ktoś z Was spotkał się już z takim objawem? O sooo chodzi??? Nie używam polskich ogonków w plikach - więc nie tutaj tkwi problem. Podejrzewam, że POILoader po załadowaniu odpowiedniej ilości jakichś znaków (tylko jakich) odmawia dalszej współpracy. Może wiecie jak sobie z tym problemem poradzić?
Taki sam eksperyment ale bez użycia multilinii udaje sie w 100% - wszystkie linie są ładowane bez problemowo...
Tworze sobie własne punkty POI w pliku CSV z użyciem tzw. multilinii. Maja one przykładową postać:
Tel. +00 (00) 000-00-00
Dodatkowe opcje punktu:
używam POILoadera 4.2.4 z Nuvi 250W. Punktów tych jest ponad 100. W trakcie ładowania danych POILoader drze się ze dane w którejś tam linii są nieprawidłowe i nie będzie ich ładował dalej. Problem polega na tym, ze ja w tej linii żadnego błędu nie widzę (używam do weryfikacji Notepad++ z podglądem wszystkich możliwych znaków występujących w pliku)? Żeby było ciekawiej - usunąłem tą problematyczna linie - a soft dalej twierdzi, ze ma błąd w linii. Po dodaniu extra linii przed problematyczną - błąd "przesuwa" sie na tą nowa. I stad pytanie - czy jest jakiś problem z obsługą multilinii przez POILoadera? Eksperymentowałem z rożnymi wersjami softu - na początku wersja 2.4.0.B radziła sobie z tym problemem - ale po przeinstalowaniu na nowa 2.4.2 i powrocie do starej problem nie zniknął niestety... Teraz jestem na wersji 2.4.2. Czy ktoś z Was spotkał się już z takim objawem? O sooo chodzi??? Nie używam polskich ogonków w plikach - więc nie tutaj tkwi problem. Podejrzewam, że POILoader po załadowaniu odpowiedniej ilości jakichś znaków (tylko jakich) odmawia dalszej współpracy. Może wiecie jak sobie z tym problemem poradzić?
S!@w (SP9XWW) 50° 3' 40.57" 19° 56' 12.34"
Nuvi 765 + GPMapa 2009.1 + CNE NT 2010 + UMP-pcPL

Podobno (bo z praktyki tego nie mowie) sa dwie zasady przy multiline:SP9XWW pisze:w pliku CSV z użyciem tzw. multilinii
Tel. +00 (00) 000-00-00
- kazdy nowy rekord zaczyna sie od nowej linii
- tekst w multiline musi byc zawarty w cudzyslowiu - w tym przykladzie opis POI (ul. Wadowicka...) zaczyna sie od "", ale nie konczy "" (po numerze telefonu) - moze gdzies ich po prostu brakuje na koncach opisow (tak, jak tu) ?
I gdzie jest miejsce na te opcje? W tym przykladzie ich nie widac... (bo moze problem lezy tam)
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
To jest caly opis punktu:
Tel. +00 (00) 000-00-00
Dodatkowe opcje punktu:
Cudzysłów na końcu jest po ostatnich kreskach - najpierw jest pozycja, później w cudzysłowie NAZWA a później opis w multiliniach - w powyższym przypadku tych linii jest 15 (opis zaczyna sie od ul. Wadowicka). Opcja to część opisu.
A jeżeli problem tkwi w przecinkach - dlaczego kilkadziesiąt punktów wcześniej ładuje się poprawnie - a wywala się na tej jedynej? Nie ma w tym "wywalaniu" sie żadnej logiki - przynajmniej ja jej nie widzę... 
Tel. +00 (00) 000-00-00
Dodatkowe opcje punktu:
Cudzysłów na końcu jest po ostatnich kreskach - najpierw jest pozycja, później w cudzysłowie NAZWA a później opis w multiliniach - w powyższym przypadku tych linii jest 15 (opis zaczyna sie od ul. Wadowicka). Opcja to część opisu.
S!@w (SP9XWW) 50° 3' 40.57" 19° 56' 12.34"