W międzyczasie dostałem odpowiedź z poland.support@garmin.comskura pisze:Mój wniosek jest następujący. Może rzeczywiście powinniśmy wykonać jakąś "akcję zbiorową", skoro ten błąd nie jest poprawiany od fw 2.8? Z drugiej strony dziwię się też trochę, że nikt z Garmin Polska nie wnika w to forum i nie wyłapuje takich sytuacji.
Niestety problem, do ktorego sie Panstwo odnosza jest nam znany i pracujemy nad jego rozwiazaniem. Niestety nie znamy okresu w ktorym zostanie on rozwiazany.
Gdy problem ten zostanie rozwiazany, pojawi sie aktualizacja oprogramowania.
P.S. Zgłosiłem następujący błąd: zgłaszam błąd aktualnego oprogramowania FW 3.30 w eTrex 30:
Błąd dotyczy wskazań komputera podróży dla małych prędkości (poniżej 5km/h). W polach "Całk. wznios" i "Całk. spadek" pojawiają się zaniżone sumy, nieodpowiadające rzeczywistym warunkom terenowym. Błąd występuje dla małych prędkości poniżej 5km/h (typowych dla piechura). Zaobserwowałem, że przy takich prędkościach, w trakcie podejścia, suma wzniosów w ogóle nie jest naliczana (!) Bardzo proszę o przesłanie w/w uwagi do stosownych instancji w Firmie.