Nowy Nuvi 760 - jak długo trzyma bateria?

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Zbychu
Bywalec

Nowy Nuvi 760 - jak długo trzyma bateria?

Post autor: Zbychu »

Cześć,
Jestem posiadaczem nowego Nuvi 760 i szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem. Instrukcja mówi bateria do 5h. Moja bateria trzyma 3,5 godziny (leży na stole z włączoną nawigacją, na baterii)
Czy "do" może oznaczać 3 h, a może 2h? Czy 4h to normalne przy nowym sprzęcie?
Ostatnio zmieniony 15 lip 2008, 10:59 przez Zbychu, łącznie zmieniany 1 raz.
Bolek1
Bywalec

Re: Nowy Nuvi 760 - jak długo trzyma bateria?

Post autor: Bolek1 »

Zbychu pisze:Cześć,
Jestem posiadaczem nowego Nuvi 760 i szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem. Instrukcja mówi bateria do 5h. Moja bateria trzyma 4 godziny.
Czy "do" może oznaczać 4 h, a może 2h? Czy 4h to normalne przy nowym sprzęcie?
Oznacza dokładnie to jest napisane - nawet 5 minut mieści sie w tym przedziale.
Natomiast czy to normalne to nie wiem - wydaje się, że nie
Pozdrawiam! Krzychu.
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map
Zbychu
Bywalec

Re: Nowy Nuvi 760 - jak długo trzyma bateria?

Bolek1 pisze:Oznacza dokładnie to jest napisane - nawet 5 minut mieści sie w tym przedziale
Myślę, że się ostro zagalopowałeś :-)
Czy inni mają bardziej sensowne odpowiedzi?
Zbychu
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Zbychu
Bywalec

Dzięki choć za to :-)
Mimo wszystko nie znalazłem informacji, dlaczego nowa bateria może trzymać tak słabo. Zwróciłem się do Garmin Support, poinformuję jak dostanę odpowiedź.

EDIT:
Nie czekając na odpowiedź od Garmina właściwie odpowiedź jest znana:
Instrukcja Garmin Nuvi 760: "Battery life: 3 to 7 hours depending on usage"
http://gpsinformation.info/nuvi/660/760.html : "The battery rundown time was 3 hours and 52 minutes with the backlight set to 50%"
http://billpstudios.blogspot.com/2008/0 ... i-760.html : "At first Battery life was also a disappointment. Garmin’s online chart claims up to 5 hours but my battery warning comes up after two hours of just sitting on my desk."
http://www.gpslodge.com/archives/014480.php : "After a full night of charging, we took it on a 90 mile trip without taking the power cord and the low battery indicator started showing up after approximately 60 minutes." ------------- "As to battery, it may take up to 8 hours to fully charge the battery from a completely discharged state. [...] A fully charged battery will last between 3 hours and slightly over 4, depending on screen brightness and whether bluetooth is active. You can check whether battery is fully charged by holding your finger on the battery icon for around 8 seconds, bringing up a diagnostic screen. Battery charge level is about 1/2 way down the screen."

Czyli 3-4 godziny średnio, a z max. użyciem (BT, wysokie podświetlenie, mp3 itp.) można się spodziewać nawet mniej.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ