Ograniczenia predkosci na drogach bardzo potrzebne....
-
tommycichy
- Nowy
Ograniczenia predkosci na drogach bardzo potrzebne....
Witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem forum i jak to bywa na poczatkach mam kilka pytan:
Od 2 miesiecy jestem posiadaczem Garmina 255W,ze sprzetu jestem narazie zadowolony,jednak co mnie w nim razi to bardzo ubogie menu!
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna wgrac do niego taka opcje,zeby podczas jazdy pokazywala na ekranie jaka jest dozwolona predkosc na danej drodze i jak ja przekrocze zeby dawal mi sygnal ze ja przekroczylem tak jak to pokazuje np w tomtom albo mio.Jest to opcja ktora naprawde sie przydaje i troche garmin mnie tym zadziwil ze tego nie ma i bardzo by mi zalezalo zeby to wgrac.
Od 2 miesiecy jestem posiadaczem Garmina 255W,ze sprzetu jestem narazie zadowolony,jednak co mnie w nim razi to bardzo ubogie menu!
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna wgrac do niego taka opcje,zeby podczas jazdy pokazywala na ekranie jaka jest dozwolona predkosc na danej drodze i jak ja przekrocze zeby dawal mi sygnal ze ja przekroczylem tak jak to pokazuje np w tomtom albo mio.Jest to opcja ktora naprawde sie przydaje i troche garmin mnie tym zadziwil ze tego nie ma i bardzo by mi zalezalo zeby to wgrac.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: Ograniczenia predkosci na drogach bardzo potrzebne....
Takie opcje muszą być udostępnione przez mapę.
Aktualnie tylko CNE 2009 NT oferuje taką możliwość. Działa np. w nuvi 760.
Niestety nie wiem jak to wygląda w nuvi 255.
Aktualnie tylko CNE 2009 NT oferuje taką możliwość. Działa np. w nuvi 760.
Niestety nie wiem jak to wygląda w nuvi 255.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
W małym 255 to wygląda tak:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=34570#p34570
W szerokim pewnie nieco lepiej.
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=34570#p34570
W szerokim pewnie nieco lepiej.
-
tommycichy
- Nowy
Czyli jak sobie wgram city navigator 2009 to bende to mial automatycznie?A jak to wyglada z GPMapa ma ona wogole taka opcje?A nie ma mozliwosci wgrania tego osobno,chodzi mi czy nie ma jakiejs wtyczki tak jak sie wgrywa fotoradary tak zeby wgrac wlasnie ta opcje?
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Tak.tommycichy pisze:Czyli jak sobie wgram city navigator 2009 to bende to mial automatycznie?
A napisałem, że jedyna mapa na teraz to CNE 2009 ?tommycichy pisze:A jak to wyglada z GPMapa ma ona wogole taka opcje?
Niestety nie.tommycichy pisze:A nie ma mozliwosci wgrania tego osobno,chodzi mi czy nie ma jakiejs wtyczki tak jak sie wgrywa fotoradary tak zeby wgrac wlasnie ta opcje?
Pozdrawiam, mariuszD
-
tommycichy
- Nowy
Popej a wiec jednak sie da to zrobic a mozesz mi powiedziec jak mam to sobie wgrac?a jest wogole mozliwosc zrobienia zeby na ekranie pokazywal mi sie czas przybycia na miejsce,w tomtomie mozna sobie ustwaiac takie rzeczy co ma byc wyswietlane na ekranie a jak w tym garminku?
Normalnie, prędkości dostaniesz, jak zainstalujesz CNE 2009.
Czas przybycia do celu pojawi się, jak wyznaczysz cel. Na dowolnej mapie routowalnej. W nuvi 2xx nie da się tego konfigurować.
Czas przybycia do celu pojawi się, jak wyznaczysz cel. Na dowolnej mapie routowalnej. W nuvi 2xx nie da się tego konfigurować.
-
tommycichy
- Nowy
A jak to wyglada z ta mapa city navigator 2009 bo wlasnie go sciagam ze strony garmin tylko ze ta mapa zajmuje 2,45GB czyli jedyna mozliwosc wgrania tej mapy to na karte sd?
Sama mapa ma niecałe 1.6GB. Jak się nie zmieści w pamięci, to pozostaje karta.
To ja się podepnę pod temat. Trochę w drugą stronę: z jakimi modelami współgrają te ograniczenia. Podejrzewam że na outdorowcach nie:( Nie żeby mi to było potrzebne do szczęścia ale z ciekawości pytam czy na moim 60csx by zadziałało. Słyszałem ża na CNE2008 na niektórych drogach już pojawiały sie ograniczenia, jednak ja tego nigdzie nie zauważyłem więc wiem że nie mam się co łudzić...
Oregon, Venture, Nuvi300 - nie
Nuvi760 - tak
Nuvi760 - tak
Nuvi 760, Oregon 300 nuMaps Lifetime + ostatnia GPMapa, HTCwildfire + 3-oś kompas, Navigon, Rmaps.
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
NUVI 205, tak.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Mobile XT tak
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
-
tommycichy
- Nowy
Wgralem sobie dzisiaj city navigator 2009 i co zauwazylem ze jest dokladniejszy od GPMapa2008.2,ma zdecydowanie wiecej ulic od GPMapy.A oreintuje sie ktos kiedy ma wyjsc kolejna edycja GPMapy?I jeszcze jedno pytanko:czy jest mozliwosc wgrania takiej opcji zeby garminek powiadamial mnie ze przekroczylem dozwolona predkosc a nie tylko pokazywal ze tyle moge jechac bo mio i tomtom maja takie cos a czasem sie czlowiek zapomni i gpsik ratuje nam dupsko:)