MapSource 6.13.7 GARNIAK EDITION - ulepszony :)
Re:
Czy ten wygenerowany plik jest w formacie img ?PouchX pisze:Aaa... i dodam jeszcze, że MapSource po wskazaniu dysku twardego stworzy tam katalog \Garmin\ i do niego wrzuci wygenerowane pliki.
pzdr
klossj23
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 23:19 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skrócono cytat
Powód: Skrócono cytat
Re: MapSource 6.13.7 GARNIAK EDITION - ulepszony :)
To ZAWSZE jest plik gmapsupp.img. Jak stworzysz jeden a potem przyjdzie Ci do głowy zrobić inny to zostanie on nadpisany bez ostrzeżenia. Zatem jak chcesz go zachować (np. w celu zabaw z gmaptool'em) to zmień mu nazwę.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
W którym momencie zmieniać nazwę ?
pzdr
klossj23
pzdr
klossj23
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 23:06 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
klossj23 proszę Cię
. Cyrk jakiś sobie robisz z nas ?
Nazwę zmieniasz zanim kolejny gmapsupp.img nadpisze stary plik o tej samej nazwie.
Nazwę zmieniasz zanim kolejny gmapsupp.img nadpisze stary plik o tej samej nazwie.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Nigdy w życiu .
Mam na karcie GP Mapę 2008.2 o nazwie ...supp.img . Skoro Mapsource generuje plik ...supp.img to muszę coś zrobić z nazwą jednej z map . Czy jest wszystko jedno której mapy zmienię nazwę ?
Gwoli ścisłości w temat Garmin zagłębiam się od .... niecałego miesiąca , więc chyba mam jeszcze prawo zadać nie najmądrzejsze pytanie ?
pzdr
klossj23
Mam na karcie GP Mapę 2008.2 o nazwie ...supp.img . Skoro Mapsource generuje plik ...supp.img to muszę coś zrobić z nazwą jednej z map . Czy jest wszystko jedno której mapy zmienię nazwę ?
Gwoli ścisłości w temat Garmin zagłębiam się od .... niecałego miesiąca , więc chyba mam jeszcze prawo zadać nie najmądrzejsze pytanie ?
pzdr
klossj23
Zrób sobie kopię ze swoich map w garminie na DVD i zacznij eksperymentować to sam dojdziesz do wszystkiego bez zbytniego ryzyka i za 1 dzień będziesz mógł sam udzielać porad innym.Możesz zacząć od zmiany nazwy GP mapy.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, 10:21 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
kp@
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Tak wszystko jedno. Są pewne zasady że nazwa gmapprom.img stosowana jest dla 'produktu mapowego' rezydyjącego w pamięci.klossj23 pisze:Czy jest wszystko jedno której mapy zmienię nazwę ?
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Jasne , dzięki
pzdr
klossj23
pzdr
klossj23
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, 10:45 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
PouchX dzięki za ta wersję.
Używałem standartowego MapSource 6141 i dopiero teraz zauważyłem różnicę. Nawet nie chodzi tutaj o możliwość wysyłania map na dysk.
W MS6141zainstalowanie Topo_PL_Szlaki.exe od GPS Maniaka powodowało błąd przy włączaniu MapSource, tutaj wszystko działa.
Ponadto wyszukiwanie miast, czy adresów, w oficjalnej wersji, wpisywałem miasto, i po naciśnięciu znajdz na mapie pojawiało się szukane miasto, jednak po naciśnięciu OK, występował błąd i konieczność zamknięcia MapSource.
W wersji 6137 wszystko działa jak należy. I wyszukiwanie i Topo Szlaki od GPS Maniaka. Super robota.
Używałem standartowego MapSource 6141 i dopiero teraz zauważyłem różnicę. Nawet nie chodzi tutaj o możliwość wysyłania map na dysk.
W MS6141zainstalowanie Topo_PL_Szlaki.exe od GPS Maniaka powodowało błąd przy włączaniu MapSource, tutaj wszystko działa.
Ponadto wyszukiwanie miast, czy adresów, w oficjalnej wersji, wpisywałem miasto, i po naciśnięciu znajdz na mapie pojawiało się szukane miasto, jednak po naciśnięciu OK, występował błąd i konieczność zamknięcia MapSource.
W wersji 6137 wszystko działa jak należy. I wyszukiwanie i Topo Szlaki od GPS Maniaka. Super robota.
Obydwa problemy są do rozwiązania pod 6.14.1.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Czy /a jeśli to kiedy?/ można spodziewać sie przeróbki pod 6.14.1?
Przy wgrywaniu do /nowego/ starego laptopa popełniłem 6.14.1, jednak wgrywanie CNE 2008 przez 4 i 1/2 h do odbiornika powaliło mnie na kolana
Przy wgrywaniu do /nowego/ starego laptopa popełniłem 6.14.1, jednak wgrywanie CNE 2008 przez 4 i 1/2 h do odbiornika powaliło mnie na kolana
NEIL
G 60Csx
G 60Csx
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Zanim Kuba odpowie zerknij na to
Konwersja map CNE 2009 do MapSource 6.13
Pozdrawiam, mariuszD
przy okazji. Ja rozumiem że w katalogu Garmin te wszystkie pliki np .MapSource FRA.dll i dlaej inne języki dotyczą języków narodowych i mogę je spokojnie skasować?
tadek
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
Możesz skasować.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer