Paweł:
W Que->Iterface w okienku wyboru mam do dyspozycji: cf Que lub GPS 10 Bluetooth. Jak wybiorę GPS 10 Bluetooth to pojawia się dodatkowe okienko z zakładką Communications Port i tu mogę wybrać GPSProxy Virtual COM port on COM8.
I teraz nie wiem czy takie ustawienie ma sens. To 1 okienko to tylko nazwa a 2 to nazwa portu z którego następuje czytanie ?
Tak, takie ustawienie jest w porządku. to drugie okienko to nazwa portu, z którego Que czyta sygnał z GPSProxy.
Czyta, o ile GPSProxy wysyła na ten port sygnał, co załatwiamy w ustawieniach GPSproxy.
Jeszcze tylko ( bez obrazy) sprawdź, czy w ustawieniach "General" masz w GPSMode zaznaczony "Connected".
....
Osobiście bym jeszcze przed odpaleniem GPSProxy i Que zawsze kasował wszystkie Running programs pod Settings>system>memory w ustawieniach Windowsa, by uniknąć blokowania dostępu do portu GPS przez inne programy.
Mam jednak wrażenie, że w takim razie coś jest nie tak jak trzeba ustawione w GPSProxy.
W GPS: GPS type>NMEA183 , tam w GPS Com Port . ten "com"gdzie jest "serialGPS", i baudy takie jakie fabryka dała. Log input zaptaszkować.
W "Misc" taki wybrać samemu "virtual com port number" jaki jest wolny na systemie ( nie jest zajęty przez inne aktywności).
wtedy trzeba zrestartować, tak jak pisałem powyżej.
Nastepnie w "Application"> Application com port dać właśnie ten , który wybraliśmy w "Misc", baudy - jak fabryka dała ( ja mam 57600 na FSLooxN560 - a to jest ten sam producent {HTC} więc chyba powinno być tak samo).
W garmin protocol > GPS product ID daj "9999", w GPS software version daj "100", w GPS Product Description daj "GPSProxy", w GPS Unit ID daj "0" ( cyfra zero), SNRDB min. "30", max. "50", Movement threshold "1", DOP to Accuracy.. daj "8", w Log Garminprotocol mam "odptaszkowane - czyli puste".
Tyle mogę na żywo spisać z tego co mam teraz na Looxie.
.............
jeśli teraz nie będzie działało, to może wersja GPSProxy nie ta, albo nadal brak jakichś sterowników.
Pozdrawiam Krzysztof