O narzędziach do tworzenia własnych map, takich jak MapEdit czy cGPSmapper, a także o serwisach udostępniania, wymiany i przetwarzania danych geograficznych takich jak MapCenter, OpenStreetMap czy SDD (SRTM). Ogólnie, o wszystkim co związane z radością UMPowania.
Azzie pisze:Czy możesz mi podać link do jakiegoś pliku KMZ w sieci który Ci się pobiera poprawnie?
Pliki mapowe .kmz, jakie dotychczas pobierałem pochodziły z tej strony. https://forums.garmin.com/forumdisplay.php?f=206
Pobierłem bez problemu ale w pobieraniu plików mapowych .kmz doświadczeń dużych nie mam.
Myślę, że pliki mapowe .kmz, które umieściłem w wątku „Garmin Custom Maps czyli własne rastry w odbiorniku” pobiera się prawidłowo, ale sprawdzę.
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Witam.
OT:
Zwróciłem uwagę na datę wydania oraz datę materiałów użytych do sporządzenia mapy AZ_Grand_Canyon w kontekście argumentów przedstawianych na forum o topograficznych mapach Polski, że są nieaktualne, że coś tam zarosło lub wyschło a widać, że innym to nie przeszkadza biorąc pod uwagę, że przetwarzają rastry do wyświetlania w Gogle Earth czy sprzętach nowszej generacji pomimo dostępności różnych map korzystają z ‘nieaktualnych’ rastrów.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que