GmapTool - program narzędziowy do plików img
Re: GmapTool - program narzędziowy do plików img
Gmaptool spodziewa się nazwy pliku, nie katalogu. Zamiast:
GMaptool katalog
zrób:
Gmaptool katolog\*.img
GMaptool katalog
zrób:
Gmaptool katolog\*.img
Dziękuję za radę. Nie wiedziałem jak program interpretuje parametry z linii poleceń. O to mi chodziło, gdyż GMapTool'a uruchamiam z poziomu Total Commandera, wprowadzają jako parametr nazwę katalogu w aktywnym oknie.
Problem jeszcze występuje gdy nazwa katalogu zawiera spacje ale to da się przeżyć.
Problem jeszcze występuje gdy nazwa katalogu zawiera spacje ale to da się przeżyć.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Już próbowałem ale to nic nie pomaga.
Np wywołanie w postaci:
Np wywołanie w postaci:
otwiera GmapTool'a z komunikatem o błędzie:gmaptool "d:\my garmin\*.img"
Pewnie chodzi tutaj o interpretację parametru przez program.Start programu.
====================================================================
Odczyt pliku d:/my garmin/*.img.
Błąd otwarcia pliku d:/my garmin/*.img.
Plik: d:/my garmin/*.img, długość 0
Błędy formatu pliku (1)
Wystąpily błędy, wynik jest niepoprawny
Koniec.
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Faktycznie dziwnie działa. Ale zawsze możesz zrobić tak:
gmaptool d:\mygarm~1\*.img
dla:
gmaptool "d:\my garmin\*.img"
gmaptool d:\mygarm~1\*.img
dla:
gmaptool "d:\my garmin\*.img"
Rzeczywiście masz rację
Nawet nie muszę tego robić ręcznie, bo taką opcję uruchamiania programów posiada Total Commander.
Nawet nie muszę tego robić ręcznie, bo taką opcję uruchamiania programów posiada Total Commander.
Staszek
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Dodam, że pod Vistą to działa inaczej, tzn. wstawienie nazwy w cudzysłów nie blokuje rozwijania gwiazdki na nazwy plików.
witam!
mam pytanko jak połaczyc 2 mapy img w jeden plik garmin,uzywam do tego w/w programu zaznaczam w nim po uruchomieniu dodaj jeden plik img potem drugi plik a nastepnie łącz podaje plik garmin i uruchomiony jest proces łaczenia a na koniec wyskakuje komunikat z wszystko zostało wykonane pomyślnie tylko ne wiem gdzie jets zapisywany plik garmin z w/w plikami img.dziekuje
mam pytanko jak połaczyc 2 mapy img w jeden plik garmin,uzywam do tego w/w programu zaznaczam w nim po uruchomieniu dodaj jeden plik img potem drugi plik a nastepnie łącz podaje plik garmin i uruchomiony jest proces łaczenia a na koniec wyskakuje komunikat z wszystko zostało wykonane pomyślnie tylko ne wiem gdzie jets zapisywany plik garmin z w/w plikami img.dziekuje
Plik jest tam, gdzie wskazałeś. Jeżeli nie podałeś ścieżki, to może siedzi w tym samym katalogu co GMapTool.
plik zapisany jest w folderze GMap Tool ale zauwazyłem ze jak jest plik przerzuony do karty sd nie widzi go nawigacja poniewaz plik jest zapsiany garmin a nie plik img jak to uczynic wrr.chce wrzucic do jednego folderu mapy CNE 2009 +GPMapa2009 _2_3D_NT
Zaznacz plik i nacisnij F2 na klawiaturze i zmień nazwę na "gmapsupp.img"paputek pisze: plik jest zapsiany garmin a nie plik img
Mogę mylić się w dokładnej nazwie, ale chodzi o to byś "ręcznie" nadał plikowi rozszerzenie.
Aktualnie:
Motywator wycieczek wszelakich - GPSmap 62s + różniste mapki (UMP-pcPL topo, mapy GPS Maniak'a)
Motywator wysiłku fizycznego - Forerunner 305
Był:
GPSmap 60CSx + GPMapa TOPO 2009
Motywator wycieczek wszelakich - GPSmap 62s + różniste mapki (UMP-pcPL topo, mapy GPS Maniak'a)
Motywator wysiłku fizycznego - Forerunner 305
Był:
GPSmap 60CSx + GPMapa TOPO 2009
spróbowałem i pomogło
teraz mój garminek widzi mapki dziekuje bardzo bo troszke się z tym męczyłem jezcze zastanawiam się nad mapami ump i czy jest jakas róznica miedzy zwykła mapka.
Zainstalowalem GmapTool uzyskany z oficjalnej strony http://www.anpo.republika.pl/download.html#gmaptool i dziwny problem
: antivirus (McAfee Security Center) raportuje Trojana i program nie dziala. Jeszcze dziwniejsze jest to, ze na jednym laptopie z Vista dzialal przez 1 dzien a potem padl, na drugim laptopie z XP od razu wyszedl Trojan i McAfee nie pozwolil na zainstalowanie. Co jest grane? Czy moze ja robie cos zle? Mial ostatnio ktos podobny problem? 
-
robson60rs
- Początkujący
Witam... Czytam o łączeniu wielu map w jedną i chciałbym zapytać: wskazujemy tylko pliki map (img) czy również też np.
"basemap.img" i "MDRMAP.IMG" . A jak połączyć mapy, z których jedna nie ma plików img tylko jakieś inne (nie znam się na tym ale nie znajduję plików img tylko np. gmp? I na koniec ile max. map zmieszczę na np. SD i jak je nazywać aby z nich korzystać?
"basemap.img" i "MDRMAP.IMG" . A jak połączyć mapy, z których jedna nie ma plików img tylko jakieś inne (nie znam się na tym ale nie znajduję plików img tylko np. gmp? I na koniec ile max. map zmieszczę na np. SD i jak je nazywać aby z nich korzystać?
Pozdrawiam
Robert
NUVI 765T + CNE NT 2012.20
Robert
NUVI 765T + CNE NT 2012.20