E tam, do UMP jeszcze im dalekogericom pisze:żadna inna mapa nie miała tylu wydań
City Navigator Europe 2011.10
Re: City Navigator Europe 2011.10
Głupi żart, gdyby UMP miała takie środki finansowe jak Garmin to nie musiałbyś pobierać CN.
Jędrek
Nuvi 2495LT, etrex 20, GPSMAP60cs, GPSMAP67 , Nuvi 205
, GPmapa, UMP, Topo, PL Topo
Nuvi 2495LT, etrex 20, GPSMAP60cs, GPSMAP67 , Nuvi 205
, GPmapa, UMP, Topo, PL Topo
OT
Ale ja tylko w kontekście liczby wydań...
Przecież znany jestem z żarliwej obrony UMP przed jego "wrogami"
PS. Chyba sam pokornie poproszę Moderatorów o wyekspediowanie mojego żartu i niniejszego mętnego usprawiedliwienia do "Śmietnika"
dylemat pisze:Głupi żart
Przecież znany jestem z żarliwej obrony UMP przed jego "wrogami"
PS. Chyba sam pokornie poproszę Moderatorów o wyekspediowanie mojego żartu i niniejszego mętnego usprawiedliwienia do "Śmietnika"
- nocnyMarek
- Bywalec
Ale dlaczego _dobry_ żart miałby lądować w śmietniku tylko dlatego, że ktoś go nie zrozumiał? 
Palmax & AM3/4/5/6, NE, /Sygic, AP, N2/9, OM-free
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
O przepraszam. Nie jestem ani wrogiem UMPa, ani nawet jego ..... "wrogiem"sdsyc pisze:Przecież znany jestem z żarliwej obrony UMP przed jego "wrogami"
Wracając do topika. Jeżeli system TMC będzie na tyle dobry, że zadowoli polskich użytkowników, o czym wcale nie jestem do końca przekonany, może się okazać, że CNE nie będzie miał konkurentów, a rola UMPa może spaść do "bazy POI". No chyba że Staszek napisze stosownego cgpsmappera, co wcale nie jest wykluczone.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Czujność jest godna podziwuGPS Maniak pisze:ani nawet jego ..... "wrogiem"![]()
Znów OTGPS Maniak pisze:a rola UMPa może spaść do "bazy POI"
OT - za który z góry przepraszam, bo to chyba mój pierwszy post w dziale "Na drodze".Sincere pisze:czy pliki asystenta pasa i butynków 3D tez wymagają aktualizacji do wersji "b" ?
Wersja "asystenta pasa" dla stojących w korku: włączamy BirdsEye - i patrzymy jaki pas ma jaką strzałkę:

mozna też sobie okoliczne budynki obejrzeć w "3D" :

Pozdrawiam Krzysztof
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Przyjrzałem się nowemu CNE na terenie gdzie wcześniej znajdowały się "białe plamy" i prawdę mówiąc naprawdę szok.
Bardzo pozytywne zaskoczenie. W Rumunii i na Ukrainie postęp jest wręcz kosmiczny w porównaniu do wcześniejszej wersji. Co prawda tylko pobieżnie przejrzałem mapę w tych paru miejscach które w miarę dobrze znam osobiście, ale niemal zatkało mnie, że w CNE są tam plany miast w Rumunii i na Ukrainie nawet dosyc małych miejscowości. W Rosji zaś widac sporo dróg głównych, które nie wydają się byc narysowane pod linijkę.
Link do opisu dla tych, co jeszcze nie zassali aktualizacji mapy:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID ... overageTab
Klikając w rysunek mapki, można oglądac ją w powiększeniu w dowolnej lokalizacji.
Link do opisu dla tych, co jeszcze nie zassali aktualizacji mapy:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID ... overageTab
Klikając w rysunek mapki, można oglądac ją w powiększeniu w dowolnej lokalizacji.
- piotrek.sz
- Bywalec
Szok! Nie mam tej mapy ale po obejrzeniu jej w podanym linku jestem totalnie zaskoczony- w moich Kotach wszystkie ulice nazwane(w GPMapie nawet same ulice źle rozrysowane)- jedynie UMP Jest na tym poziomie, ale wiem ile to latania było:)
Jakby nie to że do mojej trzysetki nie opłaca się inwestować w tą mapę to już bym ja kupował...
W każdym razie przyszlość z Garminem nie zagrożona:)
Jakby nie to że do mojej trzysetki nie opłaca się inwestować w tą mapę to już bym ja kupował...
W każdym razie przyszlość z Garminem nie zagrożona:)
Pozdrawiam, Piotrek.
Nuvi 300+ CNE NT 2008+ UMP-pcPl+ GPMapa 2010.3
Nuvi 2495LMT+ CNE NTU 2017.10All+ UMP-pcPl
Nuvi 300+ CNE NT 2008+ UMP-pcPl+ GPMapa 2010.3
Nuvi 2495LMT+ CNE NTU 2017.10All+ UMP-pcPl
Na fali ceny w Vobisie i jednak pewnego postępu w kategoryzacji dróg kupiłem Lifetime. Zobaczymy.
nuvi 42LM + CN EE + UMP
Witam wszystkich - bo to mój pierwszy post
(ale przeglądam forum już od dłuższego czasu).
A piszę bo mam problem - kupiłem sobie niedawno nuMaps Lifetime - i właśnie od paru dni próbuję pobrać CNE 2011. Niestety, ilekroć próbuję ściągnąć plik - wywala mi się przy 2GB... Próbowałem już używać download managera (tego od Garmina), download managera do Firefoxa (DownThemAll), próbowałem ściągać bez żadnych download managerów (Firefoxem i IE) - ciągle to samo. Nie jest to też problem dużych plików - mam partycje NTFS, inne pliki większe od 2GB zapisują się normalnie.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Napisałem maila do supportu, ale nie wiem czy w ogóle mam szansę na jakąś odpowiedź.
Pozdrawiam,
Tomek
A piszę bo mam problem - kupiłem sobie niedawno nuMaps Lifetime - i właśnie od paru dni próbuję pobrać CNE 2011. Niestety, ilekroć próbuję ściągnąć plik - wywala mi się przy 2GB... Próbowałem już używać download managera (tego od Garmina), download managera do Firefoxa (DownThemAll), próbowałem ściągać bez żadnych download managerów (Firefoxem i IE) - ciągle to samo. Nie jest to też problem dużych plików - mam partycje NTFS, inne pliki większe od 2GB zapisują się normalnie.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Napisałem maila do supportu, ale nie wiem czy w ogóle mam szansę na jakąś odpowiedź.
Pozdrawiam,
Tomek
Tak na gorąco:
- spróbować na innej maszynie?
- jak będziesz miał własny link z kodem autoryzacji, odpal kompa z jakiejś płyty LiveCD (np ubuntu liveCD) i spóbuj z tak uruchomionego systemu zapisać na dysku zewn/flashu.
Jeśli przy każdej przeglądarce wywala przy 2GB, to może jakiś proxy keszuje Ci po drodze uszkodzony plik? Może dysk pośredniczący masz w FAT?
- spróbować na innej maszynie?
- jak będziesz miał własny link z kodem autoryzacji, odpal kompa z jakiejś płyty LiveCD (np ubuntu liveCD) i spóbuj z tak uruchomionego systemu zapisać na dysku zewn/flashu.
Jeśli przy każdej przeglądarce wywala przy 2GB, to może jakiś proxy keszuje Ci po drodze uszkodzony plik? Może dysk pośredniczący masz w FAT?
Pozdrowienia,
Marek
N765LMT
N3490LMT
Marek
N765LMT
N3490LMT
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Witam Tomku.
Wersję "a" pobrałem za jednym zamachem.
Wersję "b" pobierałem wczoraj czterokrotnie. Dopiero ostatnie podejście (wieczorno/nocne) było udane. Trzykrotnie natrafiałem na błąd podczas "Integrity check" (pod koniec pobierania).
Nie wiem czy to nie "taki urok Garmina". Nasz (userów) związek z ich serverem bywa czasami ... trudny.
W dniu wczorajszym nawet WebUpdater miał kłopoty z połączeniem z serverem.
Proponuję podjąć jeszcze jedną próbę jeśli założyć, że nie są to kłopoty po Twojej stronie.
Wersję "a" pobrałem za jednym zamachem.
Wersję "b" pobierałem wczoraj czterokrotnie. Dopiero ostatnie podejście (wieczorno/nocne) było udane. Trzykrotnie natrafiałem na błąd podczas "Integrity check" (pod koniec pobierania).
Nie wiem czy to nie "taki urok Garmina". Nasz (userów) związek z ich serverem bywa czasami ... trudny.
W dniu wczorajszym nawet WebUpdater miał kłopoty z połączeniem z serverem.
Proponuję podjąć jeszcze jedną próbę jeśli założyć, że nie są to kłopoty po Twojej stronie.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
I to może być to.tagor pisze:Tak na gorąco:
Właśnie sobie uświadomiłem, że w pracy cała komunikacja idzie przez proxy - i tam może być jakiś dysk FAT. Spróbuję w nocy w domu - mam nadzieję, że w ciągu jednej nocy mi się uda, bo łącze dość wolne...
tagor, beetle-m - dzięki za pomoc, pozdrawiam.